24 Temmuz 2009
Sayı: SİKB 2009/28

  Kızıl Bayrak'tan
  Amerikancı rejimin sahte hayallerine karşı devrimci sınıf mücadelesi!
  HSYK kararları gecikiyor…
Düzen içi çatışma yargı üzerinden sürüyor!
  “Kürt açılımı”nda son perde
Kürdistan’dan yansıyan kirli savaş hikayaleri...
Ne “23 sentlik asker”
ne de emperyalizmin suç ortağı olacağız!
Hasta tutsaklar ölüme giderken, kontrgerillacılar tahliye ediliyor...
  Entes dinenişinden...
 

İşçi ve emekçi hareketi

nden…

  Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Beşeli ile kriz, sınıf hareketi, mücadele ve örgütlenmenin sorunları üzerine konuştuk...
  Kapitalizm can almaya devam ediyor!.. Sağlıkta özelleştirme öldürüyor!..
  Bir cinayet ve devlet gerçeği
  Gençlik eylemlerinden...
  Alevi Çalıştayı aynasında yansıyanlar
  Parlatılan Nabucco ve
üstü örtülen gerçekler
  Mollalar rejimi, din ve emekçi halk hareketi...
  Honduraslı emekçilerin
faşist cuntaya karşı
mücadelesi devam ediyor!
  Amerikan savaş makinesi “Irak-ABD Güvenlik Anlaşması”nı tanımıyor...
  İsrail savaş gemileri Kızıl Deniz’de…
Irkçı-siyonist rejim
savaşı kışkırtıyor!
  Dünyadan işçi ve emekçi eylemlerinden...
  Neyin yol haritası?
  ‘96 Zindan Direnişi 13. yılında...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Mücadele postası...

CHP’den umut beklemek ölü gözünden yaş beklemektir!

İzmir Çiğli Güzeltepe Dağ Mahallesi’nde hala 20 yıl önceki koşullarda yaşanmakta. Burasının öncelikli sorunlarının başında, imar affı getirilmesi ve altyapının yapılması yer alıyor. Ne var ki Çiğli’nin CHP’li belediye başkanı ve onun yardımcıları, imar affı ve altyapıyı bir yana, buradaki insanları nasıl kandırsak da, buraya çıkarlarına uygun bir şekilde apartmanlar diksek planını yapıyorlar. Seçimlerden önce bir toplantı yapılmıştı. Başkan yardımcısı, “evlerinizin karşılığında size 2-3 daire vereceğiz” demişti. O zaman sormak lazımdı, “siz hayırseverler derneği başkanı mısınız ki, böyle bir iyilikte bulunuyorsunuz?” diye. Böyle bir iyilikte de bulunmadılar zaten.

Dağ Mahallesi’nde yaşayanlar, belediye başkanının nasıl bir davranış içinde olduğunu iyi biliyorlar. Bunların amacı halka hizmet değil, kendi çıkarlarının peşindedirler. CHP’li belediyenin ne kadar tutarsız olduğu ve nasıl bir inanca, daha doğrusu inançsızlığa sahip olduğu ortadadır. Buna rağmen bir umut diyerek CHP’ye oy verildi!

20 yıldır burada yaşıyoruz. 20 yıldır buranın cefasını çekiyoruz. Sefasını da biz sürmeliyiz. Başkan, sağlık harcamalarının yarısını buraya harcasa, burası gerçekten sefası sürülecek yer olurdu. Biz değil onlar burada sefa sürmek istiyorlar. Böylece CHP’li belediyenin nasıl bir şey olduğunu bir kez daha gördük. İşçi ve emekçiler kendi güçlerine güvenmeyi öğrenmeliler. Bunlardan umudu kesmeliyiz. Onlardan umut etmek yerine, ölü gözünden yaş beklesek daha iyi olurdu.

Güzeltepe’den bir işsiz

 


Şanlıurfa’da yıkım saldırısı

Şanlıurfa’da 29 Mart yerel seçimleri öncesinde yapılan evlerin yıkımına direnen emekçilere polis saldırdı.

Şanlıurfa Belediyesi’nin Akçakale yolu üzerindeki Yenice Mahallesi olarak bilinen bölgede, hazine arazisi üzerine seçim sürecinde yapılan 60 ev ve işyerini yıkmak için bölgeye gelen yıkım ekiplerine ve polislere emekçiler tepki gösterdi.

250 polis, 150 zabıta ve aralarında çöpçülerin de bulunduğu 100 belediye görevlisi, çok sayıda iş makinesi ve zırhlı araç ile bölgeye giderek yıkımı gerçekleştirmek istedi.

Yıkıma karşı direnen mahalle emekçilerine tazyikli su ve biber gazıyla azgınca saldıran kolluk güçleri 7 kişiyi gözaltına aldı. Mahalle emekçileri yıkım ve polis saldırısına taşlarla karşılık verdi.

 

 


MİB-DER çalışmalarından...

Manisa İşçi Birliği Derneği (MİB-DER) çalışanları olarak yaz dönemindeki durgunluğa müdahale edebilmek amacıyla gündeme ilişkin çıkardığımız bildirilerin dağıtımına başlamış bulunuyoruz.

Dağıtım öncesinde Manisa’nın tek yerel kanalı olan ETV’de asgari ücretin 2. altı ay zammına ilişkin bir röportajımız yayınlanmıştı. Yine yerel bir gazetede derneğimizle yapılan aynı gündemli röportaj çıkmıştı.

“Pazarlarda satılacak köle, işçi simsarlarının elinde kiralık mal olmayacağız! Kölelik yasasını parçalamak için mücadeleye” başlıklı dernek imzalı bildirilerimizi, bir haftadır işçi duraklarında ve işçi ve emekçilerin uğradığı onlarca kahvede dağıtıyoruz.

Cumhurbaşkanının veto etmiş olması “kiralık işçi” yasasının gündemdeki yerinin azalmasına yol açsa da, dağıtımlarımız esnasında olumlu tepkiler almaktayız. Bu kölelik yasasından işçilerin haberdar olması ve sözlü tepkiler vermesi anlamıdır.

Manisa İşçi Birliği Derneği çalışanları

 

 

Davutpaşa'da 5. hafta

Davutpaşa’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları, her Cumartesi Taksim tramvay durağında gerçekleştirilen eylemlerine 5. haftasında da devam ettiler. “Davutpaşa’yı unutmadık, unutturmayacağız!” pankartının açıldığı eylemde, yaşamını yitirenlerin resimleri ve “19 ay oldu sorumlular yargılanmıyorlar! Adalet istiyoruz!” dövizleri taşındı.

Basın metnini, Davutpaşa katliamında yaşamını yitiren Yaşar Kara’nın yeğeni 13 yaşındaki Kemal Kara okudu. Açıklamada, patlamanın üzerinden geçen 19 aya rağmen hiçbir şeyin değişmediği belirtilerek, “Artık yeter diyoruz! Adil yargılanma istemeye devam edeceğiz! Yetkililerin yetkilerini davayı sürüncemede bırakmak için kullanmasına izin vermeyeceğiz!” ifadelerine yer verildi. Ceza davası açılıncaya kadar her Cumartesi saat 11.00’de Taksim Tramvay Durağı’nda toplanmaya devam edileceği söylendi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 


Mamak 6. Kültür Sanat Festivali’ne hazırlanıyoruz!

Mamak İşçi Kültür Evi çalışanları olarak alternatif bir devrimci kültür-sanat mevzisi olan Mamak Kültür Sanat Festivali’nin 6.’sını örgütlemeye başladık. “Karanlığa ışık, sessizliğe çığlık olacağız!” şiarıyla düzenlediğimiz festival haftalardır kolektif bir emekle örgütleniyor. İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, çocukların festivale ilgi ile katılacakları bir program oluşturmaya çalıştık.

Festivalin ele alacağı gündemlerden şiarına, ön çalışmasında kullanılacak araçlara kadar tüm çalışma haftalık festival komitesi toplantılarında planlanıyor. Bir taraftan işbölümü üzerinden komiteler oluşturuyoruz, diğer yandan üretimlerimizin gerçekleştirildiği tiyatro, müzik, halkoyunu, şiir atölyelerinin çalışmalarını sürüyoruz. Kolektif bir şekilde pankartlarımızı hazırlıyoruz. Aynı zamanda haftalardır, devrim ve sosyalizm kavgasında 15. yılında olan Kızıl Bayrak gazetesi Mamaklı emekçilere ulaştırarak, festivalin örgütlenmeye başlandığını duyuruyoruz.

Mamak İşçi Kültür Evi Festival Hazırlık Komitesi