06 Aralık 2013
Sayı: KB 2013/47

Haziran başlangıç, işçi sınıfı gelecek!
Düzene karşı devrim!
Bu pisliği devrim temizler!
AKP-cemaat çatışması üzerine notlar... - Haydar Baran
“ÇHD’lilere sahip çıkalım!”
Zamana oynuyorlar!
Kılıçdaroğlu ile partisi ABD’de “görücüye” çıktı
Herkese eşit, parasız ve nitelikli sağlık!
“Sağlık verilerinin korunması haktır!”
Bosch işçilerinin mücadele birliği güçleniyor!
Gebze’de mücadele çağrısı
Hak-İş bürokratlarından zoraki Feniş ziyareti!
Yatağan’da kavga sürüyor!
Kasım ayında 128 iş cinayeti yaşandı
Din, dinsel akımlar ve tutumumuz
Köksüz bir yazarın kök arayışı - 1 K.Toprak
Ukrayna ve Alman burjuvazisinin kirli emelleri
Cenevre 2’ye giderken...
Bir sene devrilirken... - T. Kor
Dünya iklim krizinde
Dershaneler de özel okullar da kapatılsın!
Bu daha başlangıç mücadeleye devam!
15 yılın coşkusuyla kitlesel, devrimci final!
“Sana zafer sözümüz olsun!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Gebze’de mücadele çağrısı

 

1 Aralık sabahı, İşçilerin Birliği Derneği’nde emekçi kadınlarla buluşuldu, akşam saatlerinde ise kıdem tazminatı konulu söyleşi yapıldı.

Emekçi kadınlarla kahvaltı ve film gösterimi

Emekçi kadınlar sabah saatlerinde kahvaltı vesilesiyle İşçilerin Birliği Derneği’nde buluştu. Kahvaltı yapıldıktan sonra işçi ve emekçi kadınların yaşadıkları sorunlar ile ilgili sohbet edildi. Genç işçi kadınlar, çalıştıkları işyerlerinde karşı karşıya kaldıkları sorunları dile getirdiler. Konuşmalarda, kadınların örgütlenmesinin önemine değinildi. Haziran Direnişi süreci ve kadınların etkin katılımı ile ilgili anlatımlar yapıldı.

İlerleyen saatlerde ise 25 Kasım 1960’da, Dominik Cumhuriyeti’nde katledilen Mirabel Kardeşler’in yaşamını anlatan Kelebekler Zamanı filminin gösterimi gerçekleştirildi. Film gösterimi öncesinde, Mirabel Kardeşler’in mücadelesi anlatıldı. AKP iktidarı ile artan kadın şiddetine ve çalışan kadınların artan sömürü koşullarına değinilerek, BDSP ve Emekçi Kadın Komisyonları adına işçi ve emekçi kadınlara örgütlü mücadelede yer alma çağrısı yapıldı.

Kıdem tazminatının gaspı ile ilgili söyleşi

Gebze İşçilerin Birliği Derneği, kıdem tazminatı ile ilgili yürüttüğü çalışmalara dernekte gerçekleştirdiği söyleşi ile devam etti. İlk olarak kıdem tazminatı hakkının nasıl kazanıldığının ve bu hakkın işçiler için ne ifade ettiğinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, kıdem tazminatının fona devredilmesi ile iş güvencesinin ortadan kalkacağı, kuralsız ve esnek çalışma koşullarının işçilere dayatılacağı belirtildi.

Sunumun ardından gerçekleşen canlı sohbette saldırının kapsamına dair birçok vurgu yapıldı. Kıdem tazminatının fona devredilmesinin işçilerin lehine olduğunu anlatan hükümetin Feniş direnişi üzerinden yürüttüğü propaganda ve Hak-İş’in tutumu teşhir edildi.

Daha sonra ise imza kampanyasının yaygın bir şekilde yapılması ve işçilere, bildiri, toplantı gibi araçlarla kıdem tazminatının fona devredilmesi ile neleri kaybedeceğimizin ayrıntılı bir şekilde anlatılması kararları alındı.

Kızıl Bayrak / Gebze

 

 

 

 

Sİ-DER’in ‘direnİşçi’ çağrısı sürüyor!

 

Kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı Adana Sanayi İşçileri Derneği (SİDER) “Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için direnİşçi!” olma çağrısını işçi ve emekçilere ulaştırıyor. Konuyla ilgili bildiri dağıtımları devam ediyor. Emekçi semtlerinde işçi servislerinin kalkış noktalarında bildiriler dağıtılırken, Taşköprü gibi servis geçiş güzergâhlarında da bildiriler işçilere ulaştırıldı.

Kıdem hakkının gaspına karşı çalışmalar kapsamında 8 Aralık günü gerçekleştirilecek forum çalışmaları da sürdürülüyor. Forumun duyurusu için hazırlanan materyallerle de emekçilere seslenilmeye devam ediliyor.

Kızıl Bayrak / Adana

 

 

 

 

Kıdem tazminatının gaspına
geçit yok!

 

Sınıf devrimcileri kıdem tazminatının gaspına ve sınıfa dayatılmak istenen kölelik uygulamalarına karşı yürüttükleri faaliyetlerle işçileri mücadeleyi büyütmeye çağırıyor.

Adana’da sınıf faaliyetleri

Adana’da sınıf devrimcileri kıdem hakkının gaspına ve kölelik yasalarına karşı “Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak için direnİŞÇİ” şiarlı çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Şakirpaşa’da bulunan Yeni Metal Sanayi işçilerine bildirilerle seslenildi. İşçi geçiş güzergâhı olan Obalar Caddesi’nde ve Çarşı merkezde Kültür Sokak önünde bildiri dağıtımları gerçekleştirildi.

Bu çalışmaların yanı sıra sınıf devrimcileri Metal İşçileri Bülteni’nin dağıtımlarını da yapıyor. İskenderun’da 30 Kasım sabahı işçi geçiş güzergâhlarında bülten dağıtımı yapılarak, işçilerle kıdem tazminatının gaspı üzereni konuşuldu. Ayrıca Mersin’de bulunan Birleşik Metal-İş’te örgütlü Çimsetaş işçilerine Metal İşçileri Bülteni ulaştırıldı. Metal işçileriyle de kıdem hakkının önemi üzerine sohbetler gerçekleştirildi.

Bursa MİB’den imza standı

Fomara Meydanı’nda açılan masada kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesine karşı imza toplandı ve bildiri dağıtıldı. Masaya “Kıdem tazminatı iş güvencesidir! Dokunma!”, “Güvenceli çalışmak istiyoruz!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” dövizleri asıldı.

Kıdem tazminatı fona devredildiğinde hangi hak gasplarının yaşanacağına dair konuşmalar eşliğinde yapılan dağıtıma ilgi yoğundu. Pek çok işçi ve emekçi masaya gelerek imza verdi. Dağıtım boyunca emekçilerle sohbet edilirken bu saldırı karşısında sokağa çıkmak ve üretimden gelen gücü kullanmak gerektiği dile getirildi. Emekçilerin sermaye hükümeti AKP ve şefi Tayyip Erdoğan’a öfkeli olduğu görüldü.

Kızıl Bayrak / Adana-Bursa

 
§