06 Aralık 2013
Sayı: KB 2013/47

Haziran başlangıç, işçi sınıfı gelecek!
Düzene karşı devrim!
Bu pisliği devrim temizler!
AKP-cemaat çatışması üzerine notlar... - Haydar Baran
“ÇHD’lilere sahip çıkalım!”
Zamana oynuyorlar!
Kılıçdaroğlu ile partisi ABD’de “görücüye” çıktı
Herkese eşit, parasız ve nitelikli sağlık!
“Sağlık verilerinin korunması haktır!”
Bosch işçilerinin mücadele birliği güçleniyor!
Gebze’de mücadele çağrısı
Hak-İş bürokratlarından zoraki Feniş ziyareti!
Yatağan’da kavga sürüyor!
Kasım ayında 128 iş cinayeti yaşandı
Din, dinsel akımlar ve tutumumuz
Köksüz bir yazarın kök arayışı - 1 K.Toprak
Ukrayna ve Alman burjuvazisinin kirli emelleri
Cenevre 2’ye giderken...
Bir sene devrilirken... - T. Kor
Dünya iklim krizinde
Dershaneler de özel okullar da kapatılsın!
Bu daha başlangıç mücadeleye devam!
15 yılın coşkusuyla kitlesel, devrimci final!
“Sana zafer sözümüz olsun!”
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

15 yılın coşkusuyla kitlesel,
devrimci final!

 

Sınıf devrimcileri, “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarıyla örgütledikleri etkinliklerin sonuncusunu 30 Kasım’da Esenyurt’ta gerçekleştirdi.

Derya Düğün Salonu’nda yapılan etkinlikte sınıf devrimcileri salonu adeta kızıla boyadı. Marx, Engels, Lenin’in yanısıra parti ve devrim şehitlerinin resimlerinin asıldığı salonda “Özgürlük, devrim, sosyalizm!”, “Yeni Ekimler’in Partisi 15 yaşında!”, “İşçi sınıfının kurtuluşu kendi eseri olacaktır!”, “Emperyalist savaşa, kapitalist sömürüye, şiddete ve gericiliğe karşı eşitlik, özgürlük, sosyalizm!” yazılı pankartlar yer aldı. Haziran şehitlerine ithafen Hasan Hüseyin Korkmazgil’in dizelerinin ve şehitlerin resimlerinin bulunduğu bir pankart da salonun girişine asılarak Haziran Direnişi’nin ruhu hissettirildi.

Sınıf, kızıllığıyla biraradaydı”

“‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!’ diyenler hoşgeldiniz!” sözleriyle etkinliğe katılan emekçileri selamlayan sınıf devrimcileri, şiirlerle süsledikleri coşkulu açılış konuşmasında kapitalist barbarlık rejimine karşı işçilerin sınıf kinini, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini vurguladılar.

“İşçi sınıfının sesi, soluğu olan ‘Yeni Ekimler’in Partisi’ 15 yıldır bu topraklarda yürüyüşünü sürdürüyor” denilen açılış konuşmasının devamında komünistlerin devrim yürüyüşündeki adımlarının sağlamlığının Marksizm’in bilimselliğinden geldiği ifade edildi. Ardından komünistlerin devrim yürüyüşünde gücünü ve direncini devrim ve parti şehitlerinden aldığına dikkat çekilerek işkence tezgahlarının, katliamların bu yürüyüşü engelleyemediği eklendi.

Açılış konuşmasından sonra parti ve devrim davasında ölümsüzleşenler, Haziran Direnişi’nde düşen altı can şahsında saygı duruşunda bulunuldu ve “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganı haykırıldı. Ardından ise H. Tolga İlhan Enternasyonal Marşı’nı seslendirdi. Marş tüm salon tarafından coşkuyla ve yumruklar sıkılı bir şekilde söylendi.

Saygı duruşundan sonra direnişteki Punto Deri işçileri salona “Birlik, mücadele, zafer!” yazılı pankartları ve sloganları ile girdiler. Direnişteki işçiler ve tüm salon hep birlikte “Yaşasın Punto direnişimiz!”, “Yaşasın Hey Tekstil direnişimiz!” ve “Zafer direnen işçilerin olacak!” sloganını attı. Punto Deri işçilerinin, salona yürüyüşle girişi etkinlikte ilk coşkunun arttığı anı yaşatırken, işçi sınıfının direnişçi ruhunu da estirdi. Punto işçileri getirdikleri pankartı salona astıktan sonra katılımcıların arasına geçtiler. Punto işçileriyle birlikte etkinliğe katılım sağlayan Greif, Korozo ve Hey Tekstil işçileri selamlandı. Ardından yapılan konuşmada “Devrime hazırlanıyoruz!” şiarına atıfta bulunuldu ve bu sözün sağlamasının Haziran Direnişi’yle yapıldığı vurgulandı ve Yeni Ekimler’in Partisi’nin kurulurken belirttiği şu sözler hatırlatıldı: “Tarih devrime ilişkin sözümüzü tuttuğumuzun da tanığı olacaktır.”

Sermaye hükümeti AKP’nin baskıcı, gerici dayatmalarından bahsedilen konuşmadan sonra sinevizyon gösterimine geçildi. Sinevizyon, devrim tarihinin yıldönümü vesilesiyle sistemin krizi, emperyalist savaş ve tüm toplumsal bunalımlardan çıkış yolu olarak işçi sınıfının ihtilalci partisine dikkat çekti, partinin olmazsa olmazlığını vurguladı. Etkinliğin anlam ve önemine değinildikten sonra sahneye konuşmasını yapması için BDSP temsilcisi çağırıldı.

BDSP: Yeni Ekimler için ileri!

BDSP adına yapılan konuşmada bir avuç asalağın dünya zenginliğini yağma ettiğine dikkat çekilerek bu sömürü ve kâr hırsı ile dünyanın yaşanılası olmaktan çıktığı ifade edildi. Gezegenimize ömür biçildiği söylenerek emperyalist-kapitalist sistemin gün geçtikçe tüm sorunları ağırlaştırdığı vurgulandı. Mısır, Türkiye ve diğer ülkelerdeki toplumsal kalkışmalara işaret eden BDSP temsilcisi, bunların ‘daha başlangıç’ olduğunu, ilk sarsıntılardan sonra gelecek daha büyük kalkışmalara hazırlanıldığını söyledi. Yeni Ekimler’in Partisi’nin devrime hazırlık çağrısının ete-kemiğe büründürülmesi çağrısında bulunulan konuşma “Ateşin keşfinden güneşin zaptına, Yeni Ekimler için ileri” sözleri ile sona erdi. BDSP konuşması alkışlar ve sloganlarla karşılandı.

Etkinlik programı Abdal/H. Tolga İlhan dinletisi ile sürdü. Grup adına yapılan konuşmada etkinlik selamlandı ve sistemin yozlaştırma, asimilasyon kültürüne karşı halkların kültürünün sahiplenildiği dile getirildi. H. Tolga İlhan’ın seslendirdiği ezgiler salon tarafından coşku ile karşılandı. İlerleyen dakikalarda ise türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Müziğe verilen arada hapishanelerdeki devrimci tutsaklara, yoğun bakımda bulunan Berkin’e selamlar gönderildi ve tutsakların etkinliğe yazdığı mesajlar okundu. Tutsakların mücadele çağrısı “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük!” sloganıyla karşılandı. Ardından ise Esenyurt İşçi Kültür Evi Tanyeri Şiir Topluluğu devrimci şiirlerini seslendirdiler.

İşçi ve emekçilerden devrim sözü

Şiir dinletisinden sonra ise söz direnenlere bırakıldı. İlk sözü direnişçi Punto işçisi aldı. BDSP’nin “Özgürlük, devrim, sosyalizm!” şiarlı etkinliğini selamladıkları mesajı okuyan Punto işçisi daha sonra kısaca Punto’dan ve yaşadıkları direniş sürecinden söz etti. Punto işçisi, çalıştıkları firmanın deri sektöründe önemli bir yeri olduğuna, yurtdışına ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çekti ve ancak mesele iş güvenliğine geldiğinde ise işçilerin insanlık dışı, sağlıksız koşullarda çalıştırıldığını belirtti. Sendikalaşmak istedikleri zaman büyük baskılarla karşılaştıklarını dile getiren Punto işçisi patronun tüm baskılarına karşı geri adım atmadıklarını, bunun sonucunda işten atıldıklarını söyledi. Şu anda 28 kişi ile sürdürdükleri direnişte de baskının sona ermediğine dikkat çeken Punto işçisi patronun işçileri etnik, mezhepsel farklılıklar ile bölmeye çalıştığını, sendikalaşan işçiler için “PKK’li, marjinal” tanımlamalarıyla karalama kampanyası yaptığını sözlerine ekledi. Punto işçisi, patronun ayrıştırma politikasına prim vermediklerini, omuz omuza mücadeleyi sürdürdüklerini vurgulayarak, konuşmasını “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sözleri ile sona erdirdi.

Daha sonra direnişlerini zaferle sonuçlandıran Greif işçileri adına konuşma yapıldı. Greif işçisi, sendikal örgütlenmelerine karşı patronun işten atma saldırısına karşı sınıf bilinciyle hareket ettiklerini, gerçekleştirdikleri işgal eylemiyle arkadaşlarını işe geri kazandıklarını söyledi. Sınıf kinleri ile hareket ettiklerini vurgulayan Greif işçisi, Haziran Direnişi’nin sınıfa taşınması gerektiğini ifade ederek, işçi sınıfının kolektif rolüne ve yıkıcı gücüne dikkat çekti. Punto’daki direnişinin zaferle sonuçlanacağına inandığını söyleyen Greif işçisi de Punto’daki sınıf kardeşi gibi sözlerini “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” diyerek sonlandırdı.

İşçilerin yaptığı konuşmaların ardından etkinlik Ali Ekber Eren’in ezgileriyle devam etti. Eren dinletisini Aşık Mahsuni Şerif’in bir türküsü ile bitirdi. Ardından “devrime hazırlanmanın” ne anlama geldiğine dair konuşmalar yapıldı ve BDSP ile örgütlü mücadeleyi yükseltme çağrısı yükseltildi.

Sahneye çıkan son sanatçı Aliye Fişenk türkülerini seslendirdi. BDSP’nin düzenlediği etkinliğe katılmaktan onur duyduğunu söyleyen Fişenk’in ezgileriyle işçi ve emekçiler bir kez daha halaya durdular.

Halayların ardından ise hep birlikte Avusturya İşçi Marşı okundu. Sıkılı yumruklar ile hep birlikte söylenen marşın ardından coşkulu sloganlarla Yeni Ekimler’in Partisi selamlandı. Etkinlik 15. yılında olan partinin adı haykırılarak sona erdirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

Baskı ve gözaltılara rağmen
faaliyet sürüyor!

 

Son dönemde fazlasıyla artan baskı, tehdit ve gözaltı terörüne rağmen Ekim Gençliği okurları mücadeleyi büyütmek için devrimci faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Beytepe’de Ekim Gençliği faaliyeti

Ekim Gençliği okurları, 3 Aralık günü Beytepe’de açtıkları standla Ekim Gençliği ve Kızıl Bayrak’ı gençliğe ulaştırdılar.

Stand faaliyeti üç buçuk saat sürerken, özel güvenliklerin tacizi de oldu. Standı kapattırmaya çalışan ve tutanak tutmakla tehdit eden güvenliklere karşı tok bir tutum alınarak standın açık kalacağı belirtildi ve devrimci faaliyet sürdürüldü.

Beytepe Ekim Gençliği faaliyetlerini her türlü engellemeye karşın sürdürmeye devam edecek.

İÜ’de Ekim Gençliği okuruna gözaltı

Geçen hafta Hasan Ferit Gedik’in dedesinin katıldığı forumda okulda terör estiren ÖGB ve polisler Ekim Gençliği okurlarını sözlü ve fiziki müdahale ile tehdit etmiş, gençliğin mücadele ile önüne set çekmek istemişti.

İÜ’deki saldırılar 4 Aralık’ta da devam etti. Sabah saat 09.00 sularında Edebiyat Fakültesine giren Ekim Gençliği okuru, yaklaşık 15 sivil polis tarafından gözaltına alınıp Beyazıt Karakolu’na götürüldü. İÜ’de foruma Hasan Ferit Gedik’in dedesi Mustafa Meray’ın katılmasının engellenmek istemesi üzerine çıkan arbede ve Eskişehir’de farklı bir soruşturma nedeniyle hakkında yakalama kararı olması gerekçeleri ile gözaltına alınan Ekim Gençliği okuru, saat 16.00’da, işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Ekim Gençliği / Beytepe-İstanbul Üniversitesi

 
§