26 Şubat 2016
Sayı: KB 2016/08

Baharın çağrısı: Direniş!
“Altına hücum”, talana devam!
Kürdistan’da katliam saldırıları sürüyor
Katiller puslu havayı severler!
İşçi sınıfı ve emekçi kitleler gerici atmosferde boğulmaya çalışılıyor!
Üretimi durdurma eylemleri yaygınlaşıyor
DEV TEKSTİL GMYK Şubat ayı toplantısı sonuç bildirgesi
Kölelik yasalarına karşı gücümüz birliğimizdir!
Bursa ve Kocaeli’de Büyük İşçi Buluşması 6 Mart’ta
Demir Madencilik işçilerinin direnişi üzerine...
Kadın İşçi Kurultayı başarıyla gerçekleştirildi!
Türkiye’de kadın işgücü ve gelişimi / 3
Kamu emekçileri kıskaca alınıyor!
Adliyede devrimci avukatlara saldırı
“DGB’yi fırtınalı süreçlere hazırlayacağız!”
Kadıköy’de Cansel için eylem
Suriye’de ateşkes ilan edildi
Sistemin mülteci krizine bulduğu yeni çözüm
Bölücü devletlerden “bölünme” tartışmaları
Düşman bir ve her yerde!
Sermaye sınıfının çürümesinin en net göstergesi
İmran Aydın ölümsüzdür!
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kürdistan’da katliam saldırıları sürüyor

 

Kürdistan'da sokağa çıkma yasakları eşliğinde saldırı ve katliamlarını sürdüren devlet, yasağın sözde kaldırıldığı ilçelerde fiili işgal ve yasak uygulamalarını sürdürüyor.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 18 Şubat günü bir kadının infaz edildiği belirtildi. Görgü tanıklarının anlatımına göre, Şah Mahallesi Yakışan Sokak’ta bir binanın bodrum katına sığınan bir kadın gözaltına alındı.  Polis ve askerlerin kadını bir inşaata götürdüğünü belirten görgü tanıkları, kadının burada infaz edildiği ve cenazenin katliamların gerçekleştiği Cudi Mahallesi’nde bir sokağa atıldığını kaydetti. Görgü tanıkları daha sonra cenazenin önceden katledilenlerin cenazeleriyle birlikte mahalleden çıkarılarak hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sivillerin mahsur kaldığı mahallelere yönelik saldırılar devam ediyor. 200’e yakın sivilin kaldığı binaların bilindiği ancak buna rağmen tanklarla binaların vurulmaya devam edildiği belirtiliyor.

Yasağın sürdüğü mahallelerde bu saldırılar yaşanırken, diğer mahallelere girişler ise kuşatma altında tutuluyor, giriş-çıkışlarda GBT uygulaması yapılıyor. Yasağın olmadığı mahalleleri çatışma ihtimali nedeniyle terk edenlerin ise evlerine dönmeye başladığı gelen bilgiler arasında.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde saldırıların ardından gündüz sokağa çıkma yasağı kaldırılırken akşam 18.00’den sabah 06.00’ya kadar yine yasak devam ediyor.

Ayrıca kolluğun işgali altındaki ilçede gündüz de fiili bir şekilde yasağın sürdüğü belirtiliyor.

34 gün boyunca süren saldırılarda 462 ev kullanılmaz hale gelirken 3 binin üzerinde ise hasarlı konut var. Kürt halkı şimdi bu saldırılar nedeniyle kullanılamaz hale gelen evlerini onarmaya çalışıyor. Silopililer kendi imkanlarıyla bu çalışmaları yaparken kolluğun ise okulları karakola çevirmekle meşgul olduğu belirtildi.

Başak (Zap) Mahallesi’nde Sevgi İlkokulu, Barbaros Mahallesi’nde Yavuz Sultan Selim İlkokulu, Karşıyaka Mahallesi’nde Fatih İlkokulu, Nuh Mahallesi’nde de Cumhuriyet Ortaokulu karakola çevrildi ve diğer karakollarda olduğu gibi binalar turkuaza boyandı.

Şırnak’ın İdil ilçesinde ise 22 Şubat günü saldırılarla başladı. Turgut Özal Mahallesi ve Yeni Mahalle’ye yönelik sabah saatlerinden itibaren top atışları yapılırken saldırılara karşı direnişin de sürdüğü belirtildi. Saldırıların sürdüğü ilçede çok sayıda zırhlı araç bulunuyor. 24 Şubat günü ise ilçe havadan Kobra helikopterleri ile bombalanmaya başladı. Ayrıca çevreye konuşlandırılan tanklardan Yeni Mahalle’ye top atışları yapıldı.

Tam bir kuşatma ve katliama sahne olan Cizre’de ise hala cenazeler çıkmaya devam ediyor. 22 Şubat günü Cudi Mahallesi Narin Sokak’ta 2 cenaze daha çıkarıldı. Cenazeler belediyeye ait ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

 

 

 

Gözaltı ve tutuklama saldırıları sürüyor

 

Sermaye devleti bir yandan Cerattepe’de doğayı, Kürdistan’da sivilleri katlederken ev baskınlarıyla da gözaltı ve tutuklamaları sürdürüyor.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 23 Şubat sabahı çok sayıda eve polis tarafından baskınlar yapıldı. Arama yapılan evlerde eşyalar dağıtılırken, baskınlarda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çocukların ve HDP Ceylan İlçe Örgütü Eşbaşkanı Tahir Özdemir’in de bulunduğu belirtildi.

Bitlis’in Hizan İlçesi’nde ise özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 4 kişinin Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde DBP İlçe Eşbaşkanı Şehmus Doku polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni öğrenilemeyen Doku’nun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Kocaeli’nin Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında ise 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. TEM polisleri tarafından yapılan baskınlarda gözaltına alınanlar Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. HDP Darıca İlçe Binası’na yapılan baskında ise helikopterin de destek verdiği polis ekipleri mahallede terör estirirken ilçe binasını da dağıttı.

Sakarya’da ise TEM polisleri tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda Sakarya Üniversitesi öğrencisi 6 kişi gözaltına alındı.

24 Şubat’ta İstanbul’un Esenyurt ve Büyükçekmece ilçelerinde 10’a yakın adrese eş zamanlı polis baskınları yapıldı. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Ağrı’da ise Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi Mehmet Sait Doğan adlı sağlık emekçisi, sabah saatlerinde Hamur ilçesinde aracı durdurularak gözaltına alındı. Doğan’ın gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemedi.

 

 

 

 

Katiller ordusuna takviye: 4 bin özel harekatçı alınacak

 

Sermaye devleti, başta Kürdistan’da süren kirli savaş olmak üzere, katliam ve infazlarında kullandığı özel harekat polislerinin sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), önümüzdeki dönemde 4 bin yeni özel harekat polisinin alınacağını duyurdu.

Kürdistan’daki katliamlarda, devrimci ve ilericilerin infazlarında başrol oynayan özel harekat polislerine yapılacak bu 4 bin kişilik takviyeyle, polis rejimi koyulaştırılacak.

EGM’nin açıklamasına göre, başvuru yapacak adaylardan, en az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya buna denk bir kurumdan mezun olması bekleniyor. Profesyonel katil adayları ayrıca 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 30 yaşından da gün almamış olacak.

 
§