17 Temmuz'04
Sayı: 2004/28 (20)


  Kızıl Bayrak'tan
  Genelkurmay direktifleriyle işleyen “demokrasi”!
  Kürt halkına yönelik tarihsel inkar ve imha politikası sürüyor
  Türkiye-Suriye ilişkilerinde hızlı gelişmelerin anlamı...
  CHP’den AKP’ye vekil transferleri...
  Büyüme masalları ve sefalet tablosu
  Aydos halkı yeni yıkım girişimlerine karşı hazırlanıyor!
  Pendik Belediyesi tarafından konduları yıkılmak istenen Aydoslu emekçilerle konuştuk...
  Castleblair direnişi işçi hareketini ve sendikaları felç eden...
  Direnişçi Castleblair işçilerinden sendika ağalarına...
  Direnişteki Castleblair işçilerinin kaleminden...
  Sendikalarımıza çöreklenmiş ihanet şebekelerini dağıtalım!
  Almanya’da onbinlerce Daimler-Chrysler işçisi ayakta!
  Özelleştirme yağmasında sıra TEDAŞ’ta
  Rottweiler tipi özelleştirme
  Mevsimlik tütün işçileri eylemde
  Yasa tanımayan yasadışı devlet: İsrail
  Türkiye-İsrail arası “köklü ilişkiler”i halkların direnişi bozacak!
  Irak’ta direniş kirli planlarla hesaplaşarak ilerleyecektir
  Gericiliğe ve emperyalizme karşı birlikteliğimiz sürecek!..
  Bültenlerden...
  Bültenlerden...
  Gazetemize bazı eleştiriler...
  Kızıl Bayrak’a yönelik eleştirel değerlendirmeler...
  Alişer hevala yanıt...
  14 Temmuz bir çağrıdır!
  Fahrenheit 9/11
  Şahintepesi İşçi Kültür Evi açıldı...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Şahintepesi İşçi Kültür Evi açıldı...

Başarılı açılışımızla çalışmalarımıza başladık!

Şahintepesi İşçi kültür Evi coşkulu bir açılış şenliği ile faaliyetlerine başladı. Yoksul bir işçi-emekçi semti olan Şahintepesi’nde düzenin karanlığına karşı bir meşale yakılmış oldu.

Açılış şenliği için mahallede oturan tüm ilişkilerimizi seferber ettik. 500 adet afişin bir kısmını Bayramtepe girişinde, bir kısmını Altınşehir’de tükettik. Geri kalan afişleri mahalle içinde kullandık. Ayrıca 2 bin adet bildiri ile çağrı yaptık. 300-400 arası davetiyeyi tanıdığımız insanlara ulaştırdık.

Yoğun bir seferberliğin ardından 11 Temmuz günü, mahalle halkının çağrımızı karşılıksız bırakmadığını gördük. 150’yi aşkın işçi, emekçi ve genç şenliğimize katıldı.Düzenin bekçileri de mahalleye ciddi bir yığınak yaptılar. Şahintepesi’ne daha önce çıkmayan körüklü otobüs bu kez polisleri getirmek için mahallemize uğradı. Onun dışında birçok ekip otosu ve minibüs bulunuyordu. Adeta taciz niteliği taşıyan bu yığınak nedeniyle yeni tanıştığımız birçok insan şenliğimize gelmekten çekindiler. Buna rağmen mahalleden gelen destek oldukça anlamlıydı.

Şenlik, devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Daha sonra bir yoldaşımız, İşçi Kültür Evi’nin önemini ve misyonunu anlatan, işçi ve emekçilerin bu mevziyi sahiplenmelerini ve her türlü desteği talep eden bir konuşma yaptı. Ardından Nurettin Güleç türküleri ve marşları ile kitleyi coşturdu. Şair dostumuz Rahime Henden şiirlerini bizlerle paylaştı. Bir grup dostumuz bize birkaç türkü okudular. Daha sonra bir arkadaşımız birkaç şiir okudu. En son Grup Eksen sahneye çıktı. Etkinliğimiz atölyelere katılım çağrısı ile sona erdi. Etkinliğimize Topkapı’dan işçiler, Güneşli ve Doğu Sanayi Sitesi’nden işçiler, Sosyalist Kamu Emekçileri, Ekim Gençliği, Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik mesaj gönderdi.

Şahintepesi İşçi Kültür Evi olarak açılışımız iyi bir başlangıçtı. Bundan aldığımız güç ve moralle çalışmamızı daha da ilerleterek, işçi sınıfı davasında sağlam ve güçlü bir mevzi yaratacağız. Bundan sonra bu mahallede tüm devrimci ve ilerici değer ve birikimin temsilcisi ve taşıyıcısı olacağız. İşçi sınıfı mücadelesinin bu alanından yükselttiğimiz bayrağı en üstlerde dalgalandıracağız!

Şahintepesi İşçi Kültür Evi çalışanları



İlerici-devrimci sanatçıları andık

11 Temmuz günü Almanya’nın Wuppertal kentinde, “Onlar emekçi halklarımızın değerleri ve çağdaş kültürün temsilcileridir” başlığı altında bir etkinlik düzenledik. Yitirdiğimiz ilerici-devrimci yazar ve sanatçılardan Nazım Hikmet, Yılmaz Güney, Hasan Hüseyin, A. Kadir, Ahmed Arif, Orhan Kemal, Ruhi Su, Enver Gökçe ve Can Yücel’i andık. Etkinliği Uluslararası İşçi Birliği ve Gençlik Merkezi, Demokrat Veliler Birliği ve Kuzey Rhein Westfalen Türkiye Öğretmenler Birliği ortak örgütledi.

Halkın, sınıfın ve ülkenin sorunlarıyla ilgilenmek zaman zaman asılmak, kurşuna dizilmek ya da yakılmak demektir. Pablo Neruda’nın, Brecht’in, Viktor Jara’nın, Nazım Hikmet’in yaşamı bunun en canlı tanığıdır. Bu değerlerin hepsi mücadeleye aittir ve onurumuzdur. Devrimci-ilerici aydın ve sanatçıların eserlerini korumak, kavgalarını bugünkü kuşaklara aktarabilmek görevlerimiz arasındadır. Böylesi bir sorumluluğun gereği olarak düzenlediğimiz etkinliği bir ilk kabul ediyoruz.

Gecede anılan sanatçıların yaşamları, eserleri ve mücadeleleri dia gösterimi eşliğinde anlatıldı, şiirleri okundu. Etkinliğimize katılan Ali Mahir dostumuz Ruhi Su’dan parçalar söyledi. Ayrıca Castleblair işçilerinin direnişi anlatıldı, destek istendi. Etkinliğe gönderilen mesajlar okundu. Folklor ekibi ve genç bir arkadaşımızın seslendirdiği türkülerle devam eden etkinlik İsmet Tercan ve grubunun coşkulu türküleriyle son buldu.

Bir-Kar/Wuppertal