16 Nisan 2005
Sayı: 2005/15 (15)


  Kızıl Bayrak'tan
  “Halk hassasiyeti” değil, ABD hesabına
“derin devlet” operasyonu
  Kitlesel ve devrimci 1 Mayıs’ın anlam ve önemi
  İMF programlarına hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlara!
  TEKEL’i bitirme oyunu devrede
  SEKA ve TEKEL’den sonra mücadele
bayrağı TELEKOM işçisinde!
  Trabzon provokasyonu üzerine
  “Derin devlet” tartışmaları
  Sivil faşist teröre balans ayarı

  Trabzon’da faşist kudurganlık sürüyor!

  Faşist saldırılara karşı suç duyurusu
  Taksim Meydanı işçi sınıfı ve emekçilerindir
  İstanbul’a 10 bin yeni polis
  “Demokrat” kılıklı Amerikancı
kalemşörlerin işgal savunuculuğu
  Ulusal sorun ve Kürt hareketi/10 : Emperyalist politikalar yedeğinde
“tarihi Ortadoğu sentezi”
  Maltepe BDSP’den eylem
 1 Mayıs çalışmalarından
Irak halklarının kanıyla sulanan yolsuzluk bataklığı!

 Bağdat’ta yüzbinler işgali lanetledi

 Siyonist cellatlar işbaşında
 Yeni “PKK” ve “Demokratik
Konfederalizm” üzerine
Fransa’da gençlik eylemde
Bültenlerden
Ölümünün 4. yılında Hatice Yürekli yoldaş
Basından
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Faşist saldırılara karşı suç duyurusu...

“Provokasyonlar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”

6 Nisan günü Trabzon'da TAYAD'lılara yönelik linç girişiminin ardından 7 Nisan'da Samsun'da ve 10 Nisan'da da Trabzon'a linç girişimini araştırmaya giden heyete saldırıyı protesto etmek amacıya 11 Nisan günü Sultanahmet Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunuldu.

Sultanahmet Parkı'nda toplanan TAYAD'lı Aileler ve çeşitli devrimci grupların katıldığı eylemde “AKP, provokasyonlar ve linç girişimlerinden sorumludur, provokasyonalara son!” ve “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!” pankartları açılarak Sultanahmet Adliyesi'ne kadar sloganlar ve provakasyonu teşir eden konuşmalarla yürüyüş yapıldı. Yürüyüş boyunca linç girişimine sebep olarak gösterilen bildiriler dağıtıldı. Adliyenin önünde basın açıklamasını okuyan TAYAD Genel Başkanı tüm duyarlı kamuoyuna seslenerek, bu saldırılarla, linç girişimleriyle daha büyük saldırıların altyapısının oluşturulmaya çalışıldığını ve bu saldırıları katliamlar gerçekleşmeden püskürtmeye çağırdıklarını belirtti.

Basın açıklamasının ardından suç duyurusunda bulunuldu. Devrimci 1 Mayıs Platformu adına yapılan konuşmada da saldırılar kınanarak şovenist saldıganlığa karşı 1 Mayıs'ta alanlara çıkma çağrısı yapıldı. Eylem boyunca “Provokasyonlar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Tutuklananlar serbest bırakılsın!”, “Tecridi kaldırın ölümleri durdurun!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

-----------------------------------------------------------------------------------------

Hiçbir güç faaliyetimizi engelleyemez!

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencileri olarak uzun bir süredir devrimci bir faaliyet yürütüyoruz. İki hafta önce yaşadığımız bir olay çalışmalarımıza hız kazandırdı. Faşist çeteler okulumuzda da “bayrak olayı”nı Gazi Üniversitesi'ndeki gibi boğucu bir atmosfer yaratmak için kullanmak istediler. Okulumuzdaki birkaç faşist Gazi Üniversitesi'nin de yakın olmasından güç alarak TKP'nin yapmış olduğu afişleri indirdiler. Bu saldırıya TKP'nin tepkisiz kalması üzerine faşistler bayrak provokasyonunu da kullanarak daha başka adımlar atmaya çalıştılar.

Devrimci öğrenciler olarak buna tepkisiz kalmadık. SGD, DPG ve Ekim Gençliği olarak okulumuzda yaşanan olayları, soruşturmaları, sivil faşist-polis-idare işbirliğini, YÖK'ü ve bayrak provokasyonunu kapsayan içerikte bir bildiriyi öğrencilerle birebir diyalog kurarak dağıttık. Polis-sivil faşist işbirliği bir kez daha kendini gösterdi. Aynı gün DPG ile ortak yaptığımız afiş çalışması sırasında ÖGB ve sivil polisler etrafımızı sararak fakülte öğrencisi olmadığımızı iddia ederek bizi kampüs dışına çıkarmaya çalıştılar. Ancak hiçbir baskı ve tehdidin bizi yıldıramayacağını kararlı bir şekilde göstererek çalışmamıza devam ettik.

Bu süreçte en sevindirici olan fakültemiz öğrencilerinin gerek ÖGB gerekse faşistlere karşı bizimle ortak hareket etmeleriydi. Tüm engellemelere rağmen aynı gün bir yandan standımızı açtık bir yandan kampüste dergi satışımızı yaptık.

 Faşizme karşı omuz omuza!

Ekim Gençliği/Ankara Üniversitesi

--------------------------------------------------------------------------------------

Ankara'da faşist saldırganlığa karşı eylem...

“Kahrolsun faşizm!”

Trabzon'daki faşist saldırıyı protesto etmek, son dönemde devlet tarafından bilinçli bir tarzda kışkırtılan şovenizmi teşhir etmek, provokasyonlara karşı işçi ve emekçilerde duyarlılık yaratmak için 9 Nisan günü Yüksel Caddesi'nde devrimci gruplar tarafından bir eylem yapma kararı alındı. BES Ankara şubeleri ile diğer sendika şubelerinin ve reformist çevrelerin aynı gün ve yerde eylem yapmayı planlaması nedeniyle eylemler ortaklaşmış oldu.

Eylem Yüksel Caddesi'nde saat 12:30'da alkış ve sloganlarla başladı. Eylemde sık sık “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kahrolsun faşizm!”, “Halka kalkan eller kırılır!” sloganları atıldı. Basın açıklamasını BES Genel Başkanı okudu. Eyleme 200 kişi katıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara

----------------------------------------------------------------------------------------

Antakya Gençlik Platformu faşist saldırıları protesto etti

Antakya Gençlik Platformu 9 Nisan günü, MKÜ Kamu Yönetimi Bölümü'nde okuyan 110 öğrenciye yönelik tehdit ve hakaret içeren mektupları protesto eden eylemde, basın açıklamasını okuyan öğrenciye açılan soruşturmayı protesto etti. MKÜ-ÖĞDER binası önünde biraraya gelen yaklaşık 35 kişi ellerinde Marks ve Lenin posterleri ile gönderilen mektupları taşıyarak, sloganlar eşliğinde ve Gündoğdu Marşı'nı söyleyerek Ulus Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ulus Meydanı'na varıldıktan sonra basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şunlar söylendi: “... mektubu yollayan bu güruhlar tasmaları sökülmüş it misali ağzından salya akıtarak sağa-sola saldırmaktadır. Ayrıca bir arkadaşımız üniversitede basın açıklamasını okuduğu için soruşturmaya uğradı. Bütün bunlar muhalif öğrencilere gözdağı vermek için yapılmaktadır “

Ayrıca Trabzon'daki saldırlar lanetlendi. Yürüyüş ve açıklama sırasında “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, ”Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Eylem taşınan zarfların yakılması ve Gündoğdu Marşı'nın söylenmesiyle bitirildi.

Ekim Gençliği/Antakya 

--------------------------------------------------------------------------------------

Antakya: “Faşizme geçit vermeyeceğiz!”

Geçtiğimiz günlerde faşistler tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü 3. ve 4. sınıflarda okuyan toplam 110 öğrenciyi hedef alan mektuplar gönderildi. Ayrıca 16 Mart katliamını protesto eyleminde basın açıklamasını okuyan MKÜ-ÖĞDER Başkanı Kamber Şahin hakkında soruşturma açıldı.

Bunun üzerine 8 Nisan günü MKÜ-ÖĞDER tarafından Eğitim Fakültesi'nde bir basın açıklaması yapıldı. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı açıklamada “Soruşturmalara hayır! Provokasyona geçit yok!” pankartı açıldı. Açıklamada şunlar söylendi: “Son yıllarda egemenler, ülkemizin Avrupa Birliği'ne girmesiyle ülkeye ‘demokrasi' ve ‘özgürlüğün' geleceği yalanıyla halkımızı uyutmaya çalışmaktadırlar. Bırakalım ülkenin demokratikleştirilmesini son aylarda yaşanan soruşturmalar, tutuklamalar ve yargısız infazlar demokratikleşmenin kağıt üzerinde kaldığını ve birer safsatadan ibaret olduğunu göstermiştir. Özellikle ABD emperyalizminin BOP kapsamında İncirlik Üssü'nü daha kapsamlı kullanma isteği ve Türkiye halkının buna karşı ciddi tepkisi Mersin'deki bayrak provokasyonunu yeterince açıklamaktadır.”

Eylemde “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Faşizme geçit vermeyeceğiz!” “YÖK polis medya bu abluka dağıtılacak!” sloganları atıldı.

Ekim Gençliği/Antakya

-------------------------------------------------------------------------------------

Bursa'da faşist saldırı ve şovenist histeriye karşı eylem...

“Faşizme karşı omuz omuza!”

Son dönemde tırmanan faşist saldırılar ve şovenist histeriye karşı 9 Nisan günü Bursaray Osmangazi İstasyonu'nda bir basın açıklaması yapıldı. 50 kişinin katıldığı eyleme İHD, Tunceliler Derneği, 78'liler Derneği, Partizan, BDSP, ESP, SDP, Halkevleri, DEHAP ve Devrimci Mücadele katıldı. Açıklamada “Ülkemizde gerçeklerin duyulmasını istemeyen odakların hedefi dün olduğu gibi bugün de Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, bu ülkenin tüm renkleriyle kardeşlikten, eşitlikten ve özgürlükten yana tüm muhalif güçlerdir. Hem Kürt halkına hem de Trabzon'da TAYAD'lılara yapılan saldırıların hepimize dönük olduğunu ve bunun karşısında hep beraber duracağımızı belirtmek istiyoruz” denildi.

“Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganlarının atıldığı eylem alkışlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak/Bursa

---------------------------------------------------------------------------------------

Zonguldak'ta şovenist histeriye yanıt

 Mersin'den yaşanan “bayrak olayı”nın ardından tırmandırılan şovenist histeri kampanyası Trabzon'da tecritle ilgili bildiri dağıtımı yapan TAYAD üyelerine karşı provokasyon olarak devam etti. 9 Nisan günü Zonguldak Madenci Anıtı'nda HÖC adına bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın metninde Trabzon'da yaşananların devletin bir provokasyon olduğu vurgulandı. Eyleme Ekim Gençliği, YDG, DGH, SGD ve EHP de destek verdi. Eylem sırasında “Provokasyonlar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun!”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Zongaldak