20 Aralık 2013
Sayı: KB 2013/49

Bu pisliği devrim temizler!
İktidar dalaşı AKP’nin ipliğini pazara çıkardı
İşçi çocuklarına simit, burjuva çocuklarına gemicik!
Dershane tartışmaları ve ötesi - Haydar Baran
“Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu”
Roboski’den Gever’e
“ÇHD’ye sahip çıkmak üzere bekliyoruz!”
BDP milletvekillerine tahliye yok!
Çürüme, ihanet ve sınıf düşmanlığı
Bütçe tartışmalarında eğitim
Aliağa-Çiğli İşçi Birliği’nden etkinlik
Ankara’da devrimci sınıf faaliyetleri yoğunlaşıyor
Feniş işçilerinden coşkulu etkinlik
Feniş işçileri yolaçmayı bekliyor!
Kadın İstihdam Paketi, esnek çalışma paketinin parçasıdır
Köksüz bir yazarın kök arayışı - 3 K.Toprak
Burjuva siyaset sahnesinde gelişmeler ve reformist solun seçim heyecanı
AKP’nin hevesleri ve Libya ordusunun eğitimi
AB’yle kirli işbirliği!
Dünyadan eylemler
Suriye’yi yağmalamaya devam
Üniversitelerde faşist baskı ve saldırılar
Erdal Eren sosyalizm mücadelesinde yaşıyor!
Vanlı depremzedeler kalıcı konut istiyor!
ÇHD’den tutsak avukatlarla dayanışma gecesi
İnsan hakları karnesi zulümle dolu!
Bakanlıktan çocuklar için ‘eylem planı’!
Cumartesi Anneleri: Adaleti biz getireceğiz!
Ahırda tepişenler
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

ÇHD’den tutsak avukatlarla
dayanışma gecesi

 

Gecenin sunumunu Barış Atay ve Şebnem Sönmez yaptı. Gecede ilk olarak tutsak avukatlara ve Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) yapılan operasyonların görüntülerinin yer aldığı sinevizyon gösterildi. Sinevizyon etkinliğe katılanların coşkulu alkışlarıyla karşılandı. Etkinliğe katılanlar sinevizyonun sonunda “Devrimci avukatlar onurumuzdur!” sloganı atarak tutsakların yalnız olmadığını gösterdi.

Sinevizyon gösteriminin ardından ÇHD İstanbul Şubesi adına Av. Güray Dağ bir konuşma yaptı. Dağ, 40 yıldır varolan devrimci avukatlık geleneğini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek operasyon ve tutuklamaların bu işi hakkıyla yapabildiklerini gösterdiğini belirtti.

ÇHD olarak devrimcilerin, Kürtlerin, işkenceye maruz kalanların, işçilerin, kısaca bütün ezilenlerin yanında olduklarını belirtti. Gezi eylemleri sırasında da bu pratiği sergilediklerini ekleyen Dağ, “Bu nedenle bizleri hedef alarak baskın yapıp arkadaşlarımızı tutukladılar. Hiçbir baskı ve faşizm bizi devrimci avukatlık pratiğinden alıkoyamayacak” dedi. Dağ, 24-25-26 Aralık tarihlerinde tutsak avukatların davasına katılma çağrısı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

Dağ’ın konuşmasının bitiminde “Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz!” sloganı atıldı.

Ardından Kandıra ve Bakırköy hapishanelerinden tutsak avukatların gönderdiği mektuplar okundu. Tutsaklar mücadelelerinin haklılığını hatırlatarak, baskı ve tutuklamaların kendilerini bu mücadeleden alıkoyamayacağını ifade ettiler.

Ferda Ereren’in şarkılarını seslendirmesinin ardından sahneye çıkan sanatçı Orhan Alkaya yaptığı destek konuşmasının ardından okuduğu şiirle ÇHD’li tutsakların yanında olduğunu gösterdi.

Destek için etkinliğe katılan Efkan Şeşen de devrimci avukatlara yönelik saldırı ve tutuklamaları teşhir ederek türkülerini seslendirdi.

Ardından Barış Atay’ın “Öyle kolay değil genç ölmek!” sözleriyle bitirdiği şiirin ardından Haziran Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin isimlerini sayması üzerine bütün salon ayağa kalkarak alkışlarla katledilenleri selamladı.

Ardından İHD kurucularından Akın Birdal konuşma yaptı. Birdal, konuşmasına İnsan Hakları Haftası’nı hatırlatarak başladı. “Devrimci avukatlar zor olanı fakat onurlu olanı seçmiştir” diyerek ÇHD’nin faşizme ve şovenizme karşı yürüttüğü mücadeleyi selamladı. Birdal’ın ardından sırasıyla Hüseyin Turan, Bilgesu Erenus, Hilmi Yarayıcı ve Mehtap Meral sahneye çıkarak ezgilerini tutsak avukatlar için seslendirdiler. Son olarak, Grup Yorum’un seslendirdiği türkü ve marşlar eşliğinde çekilen halayların ardından gece sona erdi.

Etkinlikten notlar:

* Etkinlik boyunca sık sık “Devrimci avukatlar onurumuzdur!”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganları atıldı.

* Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş da yapılan konuşmalarla anılırken “Anaların öfkesi katilleri boğacak!” sloganı atıldı.

* Salona “Devrimci avukatlar onurumuzdur!”, “Devrimci avukatlara özgürlük!” pankartları asıldı.

* Salonun girişinde açılan standda ÇHD’nin yayınlarının yanı sıra duruşmaya çağrı yapan broşürler dağıtıldı.

* Programda yer alan Güvenç Dağüstün, Menderes Sabancılar ve Hakan Yeşilyurt’un mesaj göndererek katılamayacaklarını söyledikleri duyuruldu.

* KCK operasyonu kapsamında tutuklanan avukatların duruşmasına çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

 

 

 

FHKC’nin 46. yılı İstanbul’da kutlandı

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) 46. kuruluş yılı vesilesiyle TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde etkinlik düzenlendi. 15 Aralık’ta yapılan etkinliğin açılış konuşmasında dünya özgürlük hareketleriyle mücadeleyi ortaklaştırmanın büyük bir anlam taşıdığı ifade edildi. Filistin halkının mücadelesine Türkiye’den destek verenlere teşekkür edilmesinin ardından, etkinliğin sadece bir kutlama olmadığı ifade edildi. Etkinliğin FHKC’nin gelişimi ve genç kadrolara yön vermek açısından önemli olduğu belirtilerek mücadelede şehit düşenlere verilen sözün yinelenmesi olduğu ifade edildi.

Ardından mücadelede şehit düşenler için yapılan saygı duruşuyla etkinlik devam etti.

Saygı duruşunun ardından Enternasyonal Marşı Arapça olarak söylendi.

Hava muhalefeti nedeniyle etkinliğe gelemediği duyurulan Leyla Halid’le canlı bağlantı gerçekleştirildi. Halid’in görüntüsü sinevizyondan yansıtıldı. Halid konuşmasına, FHKC adına insan onuru ve özgürlük için verdikleri mücadele ruhuyla etkinliğe katılanları selamladığını ifade ederek başladı.

FKHC’nin 7. kongresini gerçekleştirdiğini söyleyen Halid, kongreleri dönüm noktası olarak gördüklerini ifade ederek, kongreleri yeni taktikler ve gelişmeler olarak ele aldıklarını belirtti.

Filistin’de Nakba’nın hala devam ettiğini belirten Halid, emperyalistlerin bölgedeki müttefikleriyle birlikte saldırılarını devam ettirdiğini ve siyonist İsrail’in yeni yerleşim yerleri inşaa ettiğini söyledi.

Oslo sürecinde olduğu gibi, şu anki “barış” görüşmelerine de karşı olduklarını söyledi. Filistin Kurtuluş Örgütü’nü (FKÖ) ve Filistin’i yeniden kurma çağrısı yaptıklarını söyledi.

Ardından El Fetih Türkiye Temsilcisi Abdulmunim Said bir konuşma yaptı. FHKC’nin kuruluş yıldönümünü selamlayarak konuşmasına başlayan Said, FHKC Politbüro üyelerinin yerlerini yeni nesillere bırakarak anlamlı bir adım attıklarını söyledi. Yaşanan zorlu süreçte FHKC, El Fetih ve Hamas’ın yaşadığı bölünmenin bitirilmesine çağrı yaptıklarını belirtti.

Konuşmanın ardından Filistin’le dayanışmak için Türkiye’de gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerden oluşan sinevizyon gösterildi. Ardından Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel birer konuşma yaparak FHKC’nin kuruluş yıldönümünü ve Filistin halkının mücadelesini selamladılar.

Sonrasında ise FHKC’nin kuruluşunu ve yaptığı eylemleri anlatan “Kızıl Dev- Bitmeyen bir hikaye” isimli sinevizyonun gösterimi yapıldı.

Hamas Politbüro Üyesi Munir Said de bir konuşma yaparak FHKC’nin 46. yılını selamladı. Ulusal Birlik sürecinin Oslo sürecinde bittiğini ifade etti.

Ardından Türkiye Filistinliler Topluluğu Derneği adına konuşan Ziyad Eliz, FHKC’nin kuruluş yıldönümünü selamlayarak birlik çağrısı yaptı. FHKC bildirisini politbüro üyesi Hasan Tahravi okudu. Etkinlik, müzik dinletisi ve halaylarla sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 
§