İçindekiler:

15 Nisan 2023
Sayı: KB 2023/05

Gün seferber olma günüdür!
1 Mayıs'ta alanlara
Esenyurt Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
Küçükçekmece Hüseyin Temiz 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
Kapitalizm öldürür, mücadele yaşatır!
Saray rejimi oy peşinde!
Canları ve umutları yaşatmak mümkün!
Suçlular yine siyasi rant peşinde!
Emek ve Özgürlük ittifakı "tutum belgesi"
Mata işçisi kazanırsa, işçi sınıfı kazanır!
Bürokratik anlayış metal işçileri örgütlenirse yıkılır!
LC Waikiki işçisi anlatıyor...
Tarihten günümüze Türkiye'de 1 Mayıs
Çin'in Ortadoğu'da artan etkisi
Avustralya nükleer denizaltı ile donatılıyor
ABD'de banka iflaslarının olası sonuçları
Kapitalizm savaş demektir!
İsrail'de hükümet sallanıyor
ver.di yine sattı
Almanya'da grevleri karalama
Avrupa Kadın Konferansı'na doğru
8 Mart'ta ortak ses
Kadınların yaşamları seçim pazarlığında...
İstanbul Gençlik Ümit Altıntaş 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
ON'ların çağrısı...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

Ölüm ve sömürü düzenine karşı

1 Mayıs’ta alanlara!

 

“Günlerin bugün getirdiği, baskı zulüm ve kandır.

Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez,

Yepyeni bir hayat gelir, bizde ve her yerde.”

İşçi sınıf ve emekçiler başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin üzerindeki baskı, sömürü ve zorbalığın arttığı bir ortamda 1 Mayıs’a yürüyoruz.

Milyonlar açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşam mücadelesi veriyor. İşçi ve emekçilerin çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşıyor. İşsizlik, yoksulluk ve açlık almış başını gidiyor.

Kadın cinayetlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Kirli savaş, saldırganlık, inkar ve imha politikalarıyla halkları düşmanlaştıran adımlar atılmaya devam ediliyor.

Tüm sorunların kaynağı sermaye düzenidir!

Kapitalist düzen ve devlet sermaye sınıfının egemenliğinin araçlarıdır. Milyonların sırtından devasa servetler kazananlar fabrikaları adeta işçi toplama kamplarına çevirmiş durumdalar.

Toplumun geniş bir kesimine açlık ve sefaleti kabul ettirmek için şükürcülüğü yayarak rıza devşirmeye çalışıyorlar. Sömürüye, baskıya boyun eğmeyenleri zorbalıkla ezmeye çalışıyorlar.

İşçileri makine parçası gibi gören bu düzende insan hayatının hiçbir değeri yok.

Haramilerin düzeni tepeden tırnağa emek sömürüsü, rant, talan, yağma ve insan kanı-canı üzerine kuruludur. 

Tam da rant, talan, yağma politikalarının bir sonucu olarak doğal afetler toplu katliamlara dönüşüyor. Son yaşanan depremlerde bunu bir kere daha gördük. Milyonlarca insanımız bir avuç asalağın kâr hırsına kurban gitti.

Yine enkaz altında kurtarılmayı bekleyen on binlerce canımız sermaye sınıfının çıkarından başka bir şey düşünmeyen ve tüm kurumlarını buna göre şekillendiren sermaye devletinin bilinçli “ihmalkârlığı” sonucu hayatını kaybetti.

Yardım kuruluşlarını bile ticari şirketler gibi işleten AKP-MHP’nin dümeninde oturduğu harami düzeni depremde yaşanan can kayıplarının ve acıların baş sorumlusudur.

1 Mayıs emeğin kurtuluşu mücadelesinin günündür!

1 Mayıs işçi ve emekçilerin en temel hak ve özgürlükleri için dünyanın her yerinde sokağa çıktığı bir gündür. İşçi ve emekçilerin şimdiye kadar kazandığı tüm haklar mücadeleyle kazanılmıştır. Kapitalist sömürü ve barbarlığa karşı verilen her mücadele dünya işçilerinin ve emekçilerinin özgür ve sömürüsüz yarınlarının köşe taşlarını döşemiştir.

Yeni bir seçim döneminde 1 Mayıs’ı karşılıyoruz. Bizler çok iyi biliyoruz ki sermaye düzeninde sandık milyonları düzene bağlamanın, boş umutlar ve hayaller yayarak sömürü ve baskıya boyun eğdirmenin aracı olarak kullanılmaktadır. Tam da bu nedenle 1 Mayıs’ın tarihsel ve sınıfsal çağrısına daha fazla kulak vermeliyiz.

Bu çağrı; haramiler düzenine karşı işçilere, emekçilere örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısıdır. 1 Mayıs’ı yaratan işçi ve emekçi kuşakların anısına ve kavgasına sahip çıkma çağrısıdır.

Hiçbir sorunumuz bizleri sömüren, baskı altında tutan sermaye sınıfının ve onun uşaklarının çözemeyeceği, kurtuluşun kendi ellerimizde olduğu çağrısıdır.

Bu çağrıya kulak vermeliyiz. Haramiler düzeninin ve dümenindeki burjuva partilerinin, başına işçilerin, emekçilerin, mazlum halkların nasırlı yumruğunu bir balyoz gibi indirmek için alanları zapt etmeliyiz.

 Fabrikalarda, mahallelerde ve her yerde birliklerimizi kurarak özgürlük, gelecek ve sosyalizm mücadelesini büyütmeliyiz.

İşçiler, emekçiler, gençler, kadınlar... Bu çağrımız sizedir!

Kokuşmuş ve yıkılmayı bekleyen haramiler düzenine karşı mücadeleyi daha fazla büyütme zamanıdır. Zaman helalleşme, bekleme, düzen partilerinden ve kurumlarından medet umma zamanı değildir. Zaman hesap sorma zamanıdır.

Düzen partileri sağı ve soluyla yıkılmayı bekleyen sömürü düzenini yeniden restore etmek ve sömürü çarklarını döndürmek için bizlerden kendilerini desteklememizi istiyorlar. Düzen partilerine verilecek en ufak destek dahi tüm bu yaşananların sürüp gitmesine katkı sunmak demektir. Mutlu bir hayat ancak işçi sınıfı, emekçiler ve ezilen tüm toplumsal kesimlerin devrimci sınıf programı etrafında kenetlenmesiyle filizlenir.

Çağrımız yüzlerce yıldır dünyada ve ülkemizde sermaye düzenine karşı kavganın simge günlerinden biri olan 1 Mayıs’ın bilincini kuşanma, en ön saflarda yer alma çağrısıdır.

Çağrımız bu mutlu hayatı örgütlemek için kavgada yer alma çağrısıdır.

Çağrımız düzene karşı devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütme çağrısıdır.

Çağrımız fabrikalarda, okullarda, mahallelerde 1 Mayıs hazırlık komiteleri kurarak taleplerimizi kazanmak için dişe diş mücadeleyi büyütme çağrısıdır.

Haklarımız ve geleceğimiz için tüm işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları 1 Mayıs’ta devrimci sınıf programı etrafında birleşerek sınıf kavgasını büyütmeye davet ediyoruz.

1 Mayıs hazırlık komitelerimize katılarak geleceği kazanmak için işçi sınıfının devrimci dalgasıyla dünyayı kazanma mücadelesinde yer almaya davet ediyoruz.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)

1 Nisan 2023