İçindekiler:

15 Nisan 2023
Sayı: KB 2023/05

Gün seferber olma günüdür!
1 Mayıs'ta alanlara
Esenyurt Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
Küçükçekmece Hüseyin Temiz 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
Kapitalizm öldürür, mücadele yaşatır!
Saray rejimi oy peşinde!
Canları ve umutları yaşatmak mümkün!
Suçlular yine siyasi rant peşinde!
Emek ve Özgürlük ittifakı "tutum belgesi"
Mata işçisi kazanırsa, işçi sınıfı kazanır!
Bürokratik anlayış metal işçileri örgütlenirse yıkılır!
LC Waikiki işçisi anlatıyor...
Tarihten günümüze Türkiye'de 1 Mayıs
Çin'in Ortadoğu'da artan etkisi
Avustralya nükleer denizaltı ile donatılıyor
ABD'de banka iflaslarının olası sonuçları
Kapitalizm savaş demektir!
İsrail'de hükümet sallanıyor
ver.di yine sattı
Almanya'da grevleri karalama
Avrupa Kadın Konferansı'na doğru
8 Mart'ta ortak ses
Kadınların yaşamları seçim pazarlığında...
İstanbul Gençlik Ümit Altıntaş 1 Mayıs Hazırlık Komitesi
ON'ların çağrısı...
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

 

 

Esenyurt Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi’yle

Devrimci 1 Mayıs’ı örgütlemeye...

 

Zorlu bir dönemde 2023 1 Mayıs’ını karşılıyoruz.

İşçi sınıfı ve emekçiler için ağır yıkımların yaşandığı yıllar yaşadık. Sermayenin demir yumruğu gerici-faşist iktidar 20 yıl boyunca işçi sınıfı ve emekçiler başta olmak üzere toplumun geniş kesimlerine dönük kapsamlı saldırıları hayata geçirdi. Ekonomik, sosyal, siyasal haklar ve özgürlükleri her geçen gün kısıtlayan adımlar attılar. İşçi sınıfı ve emekçilerin her türlü örgütlülüğünü ezmek için devlet terörü pervasızca devreye sokuldu. Geniş kesimlerin en sıradan demokratik istemleri zorbalıkla bastırılmaya çalışıldı. Rant, talan, yağma politikalarının bir sonucu olarak deprem büyük bir yıkıma neden oldu. Milyonlar depremden etkilenirken yüz binler ise enkazın altında kaldı, ölüme terk edildi…

Onlarca yılın biriktirdiği sorunlar toplumun geniş kesimlerinde hoşnutsuzluğu derinleştirdi. Gelinen aşamada sermaye düzeni ve onun çeşitli klikleri, milyonların öfkesinin mücadeleci kanallara akmasını engellemek için önümüzdeki seçimleri “umut” olarak göstermeye başladılar. Uzun yıllardır milyonlara “sokağa çıkmayın, sandıkta hesap soracağız” diyenler, emperyalizme sadakatini açıklayanlar, işçi sınıfı, emekçiler ve toplumun geniş kesimlerinin taleplerini karşılayamaz, sorunlarını çözemezler. Her rengiyle düzen siyasetinin aktörleri ortaya koydukları programlarla sermaye düzeninin “beka”sından başka dertleri olmadığını ifade ediyorlar. Reformist sol hareketler de devrimci tutum ve politikalardan uzak çizgi ve programlarla yıpranmış ve yıkılmayı bekleyen sermaye düzenine payanda oluyorlar.

Sınıf eksenli güçlü bir devrimci odağın eksikliği, toplumun geniş kesimlerini düzen siyasetinin etkisi altına girmesini kolaylaştırıyor. Aynı boşluktan yararlanan reformist-parlamentarist hareketler de toplumun sosyalizme ilgiyle yaklaşan ve sempati duyan kesimlerini devrimcilik iddiasıyla reformizme yedekliyorlar.

Tam da böylesi sorunların biriktiği, kitlelerin arayışının arttığı bir dönemde 2023 1 Mayıs’ına gidiyoruz. Sınıf devrimcilerine düşen görev ise bulundukları her yerde “Sınıfa karşı sınıf, düzene karşı devrim!” şiarını geniş kitlelere taşıyarak, geleceği kazanmanın gerçek yol ve yöntemlerini örgütlemektir.

Sınıfa karşı sınıf!

Günün en acil ihtiyacı sermaye düzeninin ve düzen partilerinin karşısına, işçi sınıfının devrimci programıyla çıkarmaktır. Bu da “sınıfa karşı sınıf” tutumunu en geniş kesimler içinde ete-kemiğe büründürmek için seferber olmak demektir. İşçi sınıfı ve emekçilerin devrimci geleceği için başka yol ve çözüm de yoktur. Sınıf devrimcileri bu bilinçle önümüzdeki dönemin yarattığı tüm algı, yanılsama ve hayallere karşı sermaye sınıfının karşısına işçi sınıfını örgütlü bir güç olarak çıkarmak için seferber olacaktır. İşçi sınıfı başta olmak üzere toplumun öne çıkan kesimlerini, sınıfının devrimci programına kazanmak için ellerinden geleni yapacaktır. Bu görev sınıf devrimcilerinin olduğu kadar yüzünü devrime dönmüş, Marksizm ideolojisini benimsemiş, proletarya diktatörlüğünü bayraklaştırmış tüm kesimlerin de başat görevidir. Zaman Türkiye işçi sınıfını, emekçileri ve yüzünü devrime dönmüş tüm kesimleri “sınıfa karşı sınıf” kavgasına daha güçlü omuz vermeyi dayatıyor. Tarihsel ve sınıfsal sorumluluklarının bilincinde olan tüm kesimleri bu bilinçle işçi sınıfının devrimci programı etrafında birleşmeye, 1 Mayıs’ı tarihsel ve sınıfsal özüne uygun bir kavga ve hesaplaşma gününe çevirmeye davet ediyoruz.

Sınıfın ve devrimin günü 1 Mayıs’ı kazanacağız!

Sınıfımıza ve davamıza olan inanç ve bağlılığımız her türlü gerici cereyana karşı devrimci tutumu güçlü bir şekilde örgütleme görevini omuzlarımıza yüklemiştir. 1 Mayıs’a giderken bu görev kavga ve mücadeleyi derinleştirmek, devrimci çizgi ve değerleri öne çıkarmak her zamankinden daha yakıcıdır. Bir tarafta düzen içi çözüm ve arayışlar öte tarafta düzenin esaslarına dokunmayan reformist programlar yer alıyor.

Diğer yanda ise sını devrimcilerinin programı duruyor. Açık ve berrak bilincimizle sınıf devrimciliğini 1 Mayıs’ta güçlü biçimde örgütleme sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Devrimci program ve çizgiyi sınıfın ve devrimin günü olan 1 Mayıs’ta daha görünür kılmak için adımlarımızı daha güçlü ve sık atacağız. Bu doğrultuda 1 Mayıs hazırlıklarımızı başlatmış bulunuyoruz.

Esenyurt’tan sınıf devrimcileri olarak içinden geçtiğimiz dönemi değerlendirerek 1 Mayıs’a hazırlığımızın startını vermiş bulunuyoruz. Hazırlıklarımızın ana hattını haramilerin düzenini yıkma mücadelesi ve bunun gerekleri oluşturmaktadır. Bununla beraber sınıfın bilincini ve eylemini geliştirecek, öne çıkan işçileri devrimci programa kazanacak adımları atacağız. İlk elden devrimci 1 Mayıs hazırlığımızı güçlendirmek için hazırlık komiteleri ile süreci örgütleyeceğiz. İşçileri, emekçileri, gençleri, yüzünü devrime dönmüş tüm kesimleri sınıfın devrimci programının Esenyurt ve çevresindeki temsilcileri olarak 1 Mayıs hazırlık birimlerimize katılmaya, devrimci, sınıfsal ve tarihsel özüne uygun 1 Mayıs’ı örgütlemeye davet ediyoruz.

Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi’yle hazırlanacağız!

Esenyurt’ta devrimci 1 Mayıs hazırlıklarımızı Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi’yle sürdüreceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ilk toplantıda yaptığımız değerlendirmeler çerçevesinde ilk hareket planımızı oluşturmuş bulunuyoruz. Hazırlık komitemizin altında, çeşitli işkolları, kadın, gençlik vb. gibi alt birimlerle çalışmalarımızı yürüteceğiz. Devrimci sınıf çalışmamız ve 1 Mayıs hazırlığımız için tüm dostlarımızı hazırlık birimlerimize katılmaya bir kere daha davet ediyoruz.

Neden Alaattin Karadağ?

Sermaye düzeninin tüm baskı ve saldırılarına rağmen Alaattin Karadağ yoldaş devrimci sınıf programının temsilcisi ve bir neferi olarak mücadelesini kesintisiz biçimde sürdürdü. İşçi sınıfı ve emekçileri sermaye sınıfı ve düzeninin karşısına örgütlü bir güç olarak çıkarmak için çaba sarf etti. Esenyurt ve çevresindeki fabrikalarda, sokaklarında sermaye düzeninin çok yönlü saldırılarına karşı işçi sınıfının programını ve bayrağını temsil etti. Sermaye düzeninin kolluk güçlerinin devrimci faaliyeti boğmak için hayata geçirdiği her saldırıyı inanç ve kararlılıkla göğüsledi. Devrimci sınıf çalışması yürüttüğü bir esnada yine sermaye düzeninin eli kanlı tetikçileriyle karşı karşıya geldi. Devrimci faaliyeti savundu ve düşmanın kuşatmasını yararak yoldaşını güvenli biçimde çıkarmak için göğsünü siper eti. Düşmanla girdiği çatışmada yaralı ele geçirilmesine rağmen alçakça infaz edildi…

Esenyurt’un gördüğü ve tanıdığı bu yiğit devrimci kuşkusuz partisinin yarattığı devrimci değerlerin ve birikimin gücüyle düşmana karşı amansız bir mücadelede yerini almıştı… Yaşamı ve ölümüyle devrime ait olan yoldaşımızın adının ve değerlerinin öne çıkarılması bile içinden geçtiğimiz döneme ve yaratılan algılara karşı güçlü bir devrimci tutum ifade etmektedir.

Dünün devrimcilerinin reform programlarına yedeklendiği, düzen siyasetinin bir kliğinden medet umduğu, parlamanterist hayallerini güçlendirdiği, devrimcilik adına reformculuğu aşıladığı bugünlerde Alaattinler’in değerlerini geniş yığınlara anlatmak her şeyden çok düzene karşı devrim bayrağını taşımak demektir. İçinden geçtiğimiz dönemde Esenyurt yerelinde devrimci bir 1 Mayıs çalışması yürütmenin bundan daha anlamlı bir adımı yoktur. Doğup büyüdüğü Antakya kentinin depremle yerle bir olduğu bugünlerde Alaattin yoldaşın bilincini ve inancını kuşanarak yıkımın sorumlularından hesap sormak boynumuzun borcudur. Alaattin yoldaşla yolu kesişmiş, onun devrimci değer ve birikimini sahiplenen, işçi sınıfı devrimciliğinin Türkiye müfrezesinin bir parçası olan herkesi bir kere daha Alaattin yoldaşın inanç ve karalılığıyla, devrimci 1 Mayıs’ı örgütlemeye davet ediyoruz.

Gelecek işçi sınıfının olacak!

Gelecek sosyalizmin olacak!

Gelecek Alaattin’in ve nice devrim şehidinin inanç ve kararlılığıyla her türlü gerici savrulmaya karşı duran, işçi sınıfının devrimci mücadele birikimini geleceğe taşıyanların olacaktır.

Esenyurt Alaattin Karadağ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi

22 Mart 2023