12 Haziran'04
Sayı: 2004/23 (15)


  Kızıl Bayrak'tan
  Ya ABD askeri olunacak ya da sosyalizmin neferi!
  İMF ile kölece ilişkiler sürüyor...
  Sermaye düzeni tepeden tırnağa bir mayfa düzenidir!.
  BM şemsiyesi de işgalcileri rahatlatmaya yetmeyecek!
  İncirlik bölge halklarına yönelik bir saldırı üssü olarak kullanılacak!
  İtalya ve Fransa’da onbinler katil Bush’u protestolarla karşıladı!
  NATO karşıtı faaliyetlerden..
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  NATO karşıtı faaliyetlerden...
  Büyük Ortadoğu Projesi ve Kürdistan sorunu
  İnsert’ten atılan bir işçinin kaleminden İnsert deneyimi...
  Özelleştirme saldırısını işçilerin birleşik-militan mücadelesi püskürtebilir
  DİSK 12. Genel Kurulu’ndan notlar
  DİSK Genel Kurulu’nda delege konuşmalarından...
  DİSK Genel Kurulu’nda delegelerle konuştuk...
  İsrail meclisi Filistin topraklarını gaspetme tasarısını onayladı.
  Arjantin: İşçilerin eylemleri ve hükümetin çıkmazı
  Kızıl Bayrak 10 yaşında!
  Genç komünistlerle nice 10 yıllara!
  “Kızıl Bayrak, güneşin önündeki bulutları dağıtan rüzgardır”
  Kızıl Bayrak karanlıkları yırtan aydınlık oldu
  Casstleblair işçisi mücadelesine ve toplusözleşmesine sahip çıkmalıdır!.
  Devrimci değerlerden elinizi çekin!
  TÜPRAŞ yargıya rağmen satılır mı?
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Sincan’da NATO karşıtı çalışmayı başlattık

Yerelliğimizde hem NATO Zirvesi’nin İstanbul’da toplanmasına karşı, hem de emperyalizm karşıtı duruşu geliştirmek için yerel bir platform kurmak üzere harekete geçtik. Girişim Sincan Halkevi’nin diğer parti ve kurumlara çağrı yapmasıyla başladı. Toplantılara EMEP, ÖDP, Eğitim-Sen ve CHP katıldı. CHP bireysel destek sunabileceğini söyleyip toplantıdan ayrıldı. ÖDP daha önceki platform deneyimlerini örnek göstererek bu oluşumda yer almayacağını belirtti. EMEP ise oluşuma islamcı çevrelerin de dahil edilmesini, platformun bu haliyle çok dar olduğunu söyledi. BDSP ve Halkevi olarak bu talebe karşı çıkmamız sonucu EMEP platform dışında kaldı.

Bunun üzerine BDSP ve Halkevi olarak bu platformu birlikte kurmaya karar verdik. Bir bildiri hazırlayarak dağıtımını kararlaştırdık. 500 adet bildiriyi Fatih Ulubatlı Hasan pazarında dağıttık. Ayrıca Et Balık Kurumu işçilerine de bildirilerimizi ulaştırdık. Pazardaki dağıtımı insanlar ilgiyle karşıladılar. Pazar esnafıyla NATO’nun misyonu ve işlevi hakkında sohbet ettik. Bir arkadaş bildiriden bazı bölümleri yüksek sesle okudu.

5 bin adet bildiriyi pazar yerlerine, işçi servislerine ve mahallelere yaygınca dağıtacağız. Ayrıca bir panel ve basın açıklaması yapmayı hedefliyoruz. Bunun dışında kendi materyallerimizi bölgemizde yaygınca kullanıyoruz. Afişlerimizi Sincan’ın en önemli yerlerine astık. Sonraki günlerde BDSP bildirilerimizi işçilere ulaştıracağız.

Sincan/BDSP


Sincan Emperyalizm ve NATO Karşıtı Birlik’in bildirisinden...

Emperyalizme ve
NATO’ya karşı mücadeleye!

28-29 Haziran’da tüm ezilen halklara karşı, emperyalist efendiler tarafından geliştirilen kirli savaş örgütü NATO İstanbul’da toplanıyor.

Bizler NATO’yu Yugoslavya’da, Somali’de Afganistan’da ve dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği katliamlardan tanıyoruz.

NATO’nun kuruluş amacı; faşizme karşı görkemli bir direniş yaratmış ve zaferler kazanmış halkların karşısına dikilmekti. NATO, Sovyetler Birliği’ne karşı emperyalistlerin birliği olarak ortaya çıktı. SSCB’nin dağılmasının ardından bu kez silahını doğrudan doğruya işçilere ve emekçi halklara yöneltti.

Önce Balkanlar’ı parçalamaya girişti, bu topraklarda yaşayan halkları birbirine karşı kışkırttı, silahlandırdı ve kardeş halkları birbirine düşman etti. Sözde, Taliban rejimine karşı Afganistan’a yerleşti ve burada da birçok vahşet ve katliama neden oldu. Yugoslavya’da, Afganistan’da, Somali’de yaşanan trajedilerin mimarı oldu.

NATO, 28-29 Haziran İstanbul zirvesinde kirli icraatlarına yenilerini ekleyecek, projelerini ortaya koyacak. ABD bu zirvede aldıracağı kararlarla, Irak’ta içine düştüğü bataklıktan NATO şemsiyesi altından çıkmayı hedefliyor ve yine bu zirvede “Büyük Ortadoğu Projesi”ni açıklamayı planlıyor. ABD kanlı projesinde Türkiye’ye de görev biçiyor. Türkiye’deki egemen sınıf ve işbirlikçileri bugüne kadarki icraatları ile bu görevlere hazır olduğunu gösteriyor. Hükümet askeri üs ve limanları ABD’nin kullanımına açıyor. Irak’a asker göndermek ve Irak’ın yağmasından pay kapmayı umuyor. (...)

Emperyalistlerin terör aygıtı NATO’ya karşı; işyerlerimizde, mahallelerimizde, okullarımızda örgütlenelim! NATO ZirvesiIne karşı yapılacak eylem ve etkinliklere destek verelim!


NATO karşıtı çalışmayı sınıfa taşıyoruz!

NATO Zirvesi’nin toplanmasına az bir süre kaldı. Emperyalistler bu zirveye ne kadar önem veriyorsa biz sınıf devrimcileri de bu zirveyi engellemek için daha çok çaba harcamalıyız. Bu bilinçle hareket eden biz komünistler, bu gündemi sınıfa taşımak için yeni araç ve yöntemlerle çalışmamıza devam ediyoruz.

5 Haziran günü NATO karşıtı bildirilerimizi sömürü çarkının en azgınca işlediği yerlerden biri olan Doğu Sanayi Sitesi işçilerine cami çıkışında dağıttık. İşçilerin ilgisini çekmek amacıyla farklı bir yöntem kullandık. Ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaptığımız dağıtım farklı bir etki yarattı. Bildirileri alan işçiler oradan uzaklaşmadı ve etrafımızda 200 civarında bir kitle toplanarak konuşmalarımızı dinledi. İlgiyle karşılanan konuşmalarımız işçiler tarafından alkışlandı. Konuşmamız site bekçileri tarafından engellenmeye çalışılsa da buna izin vermedik.

Küçükçekmece BDSP


Denizli’de NATO ve Savaş Karşıtı Birlik

Türkiye’deki tüm yerellerde işgal, NATO, Bush ve savaş karşıtı birlikler, platformlar kurulduğu halde, maalesef Denizli’de şu ana dek böyle bir oluşum için adım atılamamıştır. Sınıf devrimcileri olarak bu yakıcı ve aciliyet taşıyan sorunu üstlenmek durumundaydık. Sınıf devrimcileri ve Ekim Gençliği olarak NATO ve Savaş Karşıtı Birlik oluşturmak için DÜK’den arkadaşlarla görüştük. Arkadaşlar böyle bir girişimi olumlu karşıladılar. Birlikte bir çağrı ve davet metni hazırladık. Metni sendikalar, kitle örgütleri, meslek odaları ve reformist çevrelere ulaştırıp, birliğin amacını uzun uzun anlattık. Birer temsilci ile katılmalarını istedik. Çağrımızı bazı sendika, kitle örgütleri ve meslek odaları olumlu karşılarken, bazı reformist çevrelerin anlamsız tutumları ile karşılaştık. Birçok sendika ve kitle örgütü birliğetek ve birer temsilci ile katılma sözü verdi.

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen Nazım Hikmet’i anma toplantısında birliğe davet metnini okuduk. Oluşacak birliğin şekillenmesi için en kısa zamanda temsilciler düzeyinde bir toplantı yapma kararı alındı.
Sınıf devrimcileri olarak Denizli yerelinde geç kalınmış NATO ve Savaş Karşıtı Birlik’in kuruluş çalışmalarını DÜK’ten arkadaşlarla birlikte başlatmış bulunuyoruz. Görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz.

Ayrıca Kızıl Bayrak’ın 10. yılını geride bırakmanın coşkusunu ve onurunu tüm yoldaşlarımızla yürekten paylaşıyoruz.

Denizli’den Kızıl Bayrak okurları


Samsun’da NATO’ya Hayır Platformu kuruldu

Samsun’da NATO’ya Hayır Platformu, 4 Haziran günü Eğitim-Sen binasında yaptığı bir basın açıklamasıyla kuruluşunu duyurdu.

Açıklamayı okuyan platform sözcüsü şunları söyledi: “Kapitalist-emperyalist güçlerin sömürü düzenini kalıcı kılmak ve onların çıkarlarını korumak amacıyla kurdukları NATO, kapitalizmin küresel politikaları doğrultusunda restore ediliyor… NATO’nun yeni misyonu ile yeniden doğuşu mutlaka engellenmeli, insanlık düşmanı güçlerin bu eli kanlı savaş ve terör örgütü tümüyle dağıtılmalıdır.”

Platform tarafından 15 Haziran’da forum, 19 Haziran’da ise “NATO’ya hayır” mitingi düzenleneceği, ayrıca salon toplantıları, stand açma, afiş ve bildiri çalışmaları yapılacağı açıklandı.

Platform BES, ESM, EMEP, Enerji-Yapı-Yol-Sen, DEHAP, Halkevleri, HÖC, KESK, TKP, Ekim Gençliği, ÖDP, Öğrenci Koordinasyonu, Partizan, SDP, Kaldıraç ve TÜMTİS bileşenlerinden oluşuyor.

Ekim Gençliği/Samsun