3 Temmuz'04
Sayı: 2004/26 (18)


  Kızıl Bayrak'tan
  NATO Zirvesi’nden karanlık planlar ve yeni saldırı kararları çıktı!
  NATO’nun eski misyonu devrimleri dizginlemek, sosyalizmi yıkmaktı...
  Türkiye emperyalist saldırganlığın “merkez üssü” yapılmak isteniyor
  Kadıköy’de onbinler katil Bush’u ve NATO’yu protesto etti
  Ankara’da NATO karşıtı miting...
  28 Haziran Okmeydanı direnişi... Polis terörüne militan direnişle
  Bir eylemcinin Mecidiyeköy eylemi gözlemleri
  26 Haziran Ankara mitingi üzerine
  NATO Zirvesi’nin ardından...
  Sermaye iktidarının “demokratikleşme” tahkimatı sürüyor
  İşten atılan Castleblair işçileri’nin açıklaması...
  Saldırıya ve ihanete uğrayan Castleblair işçilerinden işçilere ve emekçilere,
  NATO Zirvesi’ne İstanbul direnişiyle verilen anlamlı bir yanıt!
  NATO karşıtı ortak kampanya üzerine... Geleneksel solun kötü sınavı
  Mamak BDSP’nin kampanya değerlendirmesi...
  Antakya BDSP’nin NATO karşıtı kampanyası...
  Avrupa’da savaşa ve NATO Zirvesi’ne karşı eylemler
  Köln’de coşkulu NATO karşıtı eylem
  “Yetki devri” emperyalist işgali meşrulaştıramaz!
  Emperyalist işgale karşı direnen Irak halkıdır!
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  Dörtler’imizin tarihi direniş ve eylemini yüreğimiz ve beynimizde yaşatıyoruz!..
  Düzenin batağına saplandıkça saldırganlaşıyorlar…
  Burjuvazinin, reformist solun adaleti ve vicdanı
  Şahintepesi İşçi Kültür Evi 11 Temmuz’da açılıyor...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Antakya BDSP’nin NATO karşıtı kampanyası...

Etkin ve yaygın bir faaliyet yürüttük

Emperyalist savaş ve terör örgütü NATO’nun İstanbul Zirvesi’ne karşı bir ayı aşkın bir süre yoğun ve sistematik bir faaliyet yürüttük.

Yerelimizde kurulan ve 11 kurumdan oluşan Hatay NATO ve Kirli Savaş Karşıtı Platform’un toplantı ve eylemlerine katıldık. NATO karşıtı çalışmamız bununla sınırlı kalmadı. Kendi bağımsız programımızı oluşturarak faaliyetlere başladık. Önce, üzerinde Hüseyin, Yusuf ve Deniz’in resimlerinin olduğu, “28 Haziran’da NATO Zirvesi İstanbul’da toplanıyor... Barbarlara ve barbarlığa karşı şimdi Deniz olunmalı!/Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP)” imzalı kartlar bastırdık. Kartları semt semt, işyeri işyeri gezerek işçi-emekçi ve öğrenci gençliğe ulaştırdık. Kart satma faaliyetine pek çok arkadaşı kattık. Bu sayede yüzlerce kişiye ulaştık. Faaliyetimiz sırasında hem NATO’yu teşhir ettik, hem de eylemlere çağrı yaptık.

Yanısıra anket çalışması yürüttük. Anket çalışmasına okurlarımızı da kattık. Yaklaşık 200 işçi, emekçi ve öğrenciye ulaştık. Oldukça olumlu izlenimler edindik. Anket yapılanların neredeyse tamamı NATO’nun işlevin hakkında bilgiye sahipti. Ve hemen herkes, NATO karşıtı çalışmaların içerisinde yer almak ve 28-29 Haziran’da İstanbul Zirvesi protestosuna katılmak istiyordu.

Yapılan çalışmaların bir diğeri ise Antakya’nın en işlek yeri olan Ulus alanında bir imza standı kurmaktı. Standımızı BDSP afişleriyle süsledik. Sesli ajitasyon yaptık, toplam üç gün boyunca yüzlerce işçi-emekçi ve öğrenci, “Biz aşağıda imzası bulunan işçi ve emekçiler olarak 28-29 Haziran tarihlerinde toplanacak olan emperyalist savaş ve terör makinesi NATO’nun toplantısının Türkiye’de yapılmasını İstemiyoruz!” yazılı metnin altına imzalarını attılar. Stand vesilesiyle birçok emekçiyle sohbet etme olanağımız oldu. BDSP çalışanı bir arkadaşımızın yerel bir radyoda canlı yayına katıldı. Programın yaygın dinlenmesi nedeniyle, bir saat boyunca pek çok kişiye seslenme imkanımız oldu.

Bunların yanısıra afiş çalışmamızı da sürdürdük. BDSP imzalı afişlerimizi Turunçlu, Armutlu, Elektrik, Sümerler, Kavaslı mahalleleri ile şehir merkezlerine yaptık. Burada da olumlu tepkiler aldık. Arabayla geçenler bizi korna çalarak selamladılar. En anlamlısı, bir işçinin bizi tebrik ettikten sonra yaşadığı ilçeye asmak üzere birkaç afiş talep etmesiydi. NATO karşıtı BDSP imzalı merkezi bildirilerimizi de afiş çalışması yaptığımız her yere ulaştırdık.

Ekim Gençliği de “Emperyalist savaş makinesi NATO İstanbul’a geliyor! Barbarlara ve barbarlığa karşı şimdi Deniz olunmalı/Ekim Gençliği” imzalı afişleri şehrin tüm giriş ve çıkışları ile dersanelerin yoğun olarak bulunduğu şehir merkezine ve kimi semtlere yaptı.

25 Haziran günü Ankara’ya hareket etmeden birkaç saat önce şehrin en işlek meydanında yaptığımız basın açıklamasıyla faaliyetimizi tamamlamış olduk. ESP’lilerin destek verdiği açıklamaya tekstil işçilerinin yanısıra öğrenciler de katıldılar. Çevredeki kitle coşkulu geçen eyleme ilgi gösterdi. Eylem yerel radyo, TV ve gazetelerde yer aldı. BDSP ve Ekim Gençliği’nin dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın!” sloganları atıldı.

BDSP çalışanları/Antakya



Adana BDSP’nin NATO karşıtı kampanyası...

Sistemli bir faaliyet yürüttük

Çukurova’daki NATO karşıtı kampanya faaliyetine Haziran’ın ilk haftasında sistemli bir şekilde başladık. Bildiri dağıtımı ile başladığımız kampanya faaliyetinde tüm güçlerimizi seferber etmeye çalıştık. Öncelikli olarak NATO’nun işlevini sade bir dille anlatan bildiri metnini faaliyete katılan arkadaşlarla tartışarak okuduk. Ayrıca birimlerimizde de aynı bildiri metni okundu ve tartışıldı. NATO’ya karşı olan herkesi çalışmamıza katmaya çalıştık. Adana’da yapılan eylemlere katılarak çalışmamızı merkezi düzeyde de besledik.

Ajitasyon ve propaganda

Kampanyamızı bildiri ve afiş faaliyeti ile sınırlamadık. Fabrika önlerinde ve çarşı merkezinde NATO’nun kirli yüzünü teşhir eden konuşmaları sıklıkla yaptık. Teşhir konuşmamızda emperyalist katillerin yeni işgal, tecavüz, işkence ve katliam planları yapmaya hazırlandıklarını anlattık. Emperyalist zirveye engel olmak için işçi ve emekçileri 28-29 Haziran’da İstanbul’a çağırdık. Konuşmalarımızda gerçek kurtuluşun devrim ve sosyalizmle mümkün olduğunun altını çizdik.

Bildiri ve afiş dağıtımı

Bildiri dağıtımının hemen ardından başladığımız afiş çalışması faaliyetimizin etkisini artırdı. Bildiri ve afişlerimizi Denizli, Şakirpaşa, Akkapı, Hadırlı, Yurt Mahallesi ile Meydan, Dumlupınar, Evren Sitesi, Kiremithane-Şehit Erkut mahallelerine ulaştırdık. Bildirilerimizi BOSSA, Özbucak, Tekel, Güney Sanayi ve sanayi bölgesine taşıyarak fabrikalardaki işçilere seslendik. Ayrıca Çarşı merkezine, istasyon çevresine ve çevre yoluna afişlerimizi yoğun bir şekilde yaptık. Özellikle Adana’nın Çarşı merkezi olan Çakmak Caddesi’nde yaptığımız bildiri dağıtımı yoğun ilgi gördü. Mahalle pazarlarında bildiri dağıtımlarının yanısıra teşhir konuşmaları yaptık. Konuşmaların etkisiyle insanların ilgisiyle karşılaştık. Bu ilgi çalışmamıza daha çok yoğunlaşmamızı sağladı.

Ekim Gençliği’nin afiş çalışması

Açık olduğu dönemde bir hafta boyunca okul duvarlarını Ekim Gençliği afişleriyle süsledik. BDSP afişlerinin yapıldığı merkez ve mahallelere de afişlerimizi yaptık. Özellikle “Deniz olunmalı” afişlerimiz oldukça ilgi çekti. Hatta bazı insanlar afişlerimizi isteyerek evlerine asacaklarını söylediler. Bu vesileyle birçok insanla birebir sohbet etme imkanı yakaladık.

Adana BDSP çalışanları



Polisin NATO terörü protesto edildi

NATO Zirvesi’ni protesto etmek amacıyla 28-29 Haziran tarihlerinde yapılan eylemlere devletin azgınca saldırması sonucunda onlarca kişi gözaltına alınırken, onlarcası da yaralanmıştı. NATO Zirvesi boyunca İstanbul’da güvenlik önlemleri adı altında tam bir terör estirilmiş, neredeyse sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu uygulamaları protesto etmek amacıyla bazı devrimci ve demokrat dergi ve gazeteler 1 Temmuz Perşembe günü saat 13:00’te İHD İstanbul Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kızıl Bayrak, Devrimci Demokrasi, Kaldıraç, Alınteri ve Devrimci Proleter Gençlik adına yapılan açıklamada devletin saldırgan tutumu teşhir edildi. Aynı zamanda 29 Haziran günü Galatasaray Lisesi önünde KESK’in yaptığı basın açıklamasına devletin saldırması sonucunda yaralanan ve gözaltına alınan bir eylemci de katılarak yaşadıklarını anlattı.

Kızıl Bayrak/İstanbul