3 Temmuz'04
Sayı: 2004/26 (18)


  Kızıl Bayrak'tan
  NATO Zirvesi’nden karanlık planlar ve yeni saldırı kararları çıktı!
  NATO’nun eski misyonu devrimleri dizginlemek, sosyalizmi yıkmaktı...
  Türkiye emperyalist saldırganlığın “merkez üssü” yapılmak isteniyor
  Kadıköy’de onbinler katil Bush’u ve NATO’yu protesto etti
  Ankara’da NATO karşıtı miting...
  28 Haziran Okmeydanı direnişi... Polis terörüne militan direnişle
  Bir eylemcinin Mecidiyeköy eylemi gözlemleri
  26 Haziran Ankara mitingi üzerine
  NATO Zirvesi’nin ardından...
  Sermaye iktidarının “demokratikleşme” tahkimatı sürüyor
  İşten atılan Castleblair işçileri’nin açıklaması...
  Saldırıya ve ihanete uğrayan Castleblair işçilerinden işçilere ve emekçilere,
  NATO Zirvesi’ne İstanbul direnişiyle verilen anlamlı bir yanıt!
  NATO karşıtı ortak kampanya üzerine... Geleneksel solun kötü sınavı
  Mamak BDSP’nin kampanya değerlendirmesi...
  Antakya BDSP’nin NATO karşıtı kampanyası...
  Avrupa’da savaşa ve NATO Zirvesi’ne karşı eylemler
  Köln’de coşkulu NATO karşıtı eylem
  “Yetki devri” emperyalist işgali meşrulaştıramaz!
  Emperyalist işgale karşı direnen Irak halkıdır!
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  Dörtler’imizin tarihi direniş ve eylemini yüreğimiz ve beynimizde yaşatıyoruz!..
  Düzenin batağına saplandıkça saldırganlaşıyorlar…
  Burjuvazinin, reformist solun adaleti ve vicdanı
  Şahintepesi İşçi Kültür Evi 11 Temmuz’da açılıyor...
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Şahintepesi İşçi Kültür Evi 11 Temmuz’da açılıyor...

“Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” günler ellerimizdedir!

İşçi ve emekçilerin yeni bir yuvası, sıcak bir çay sohbetinin, kültürümüzün her şekliyle yaşatıldığı bir mekanın yeni adresi olarak Şahintepesi İşçi Kültür Evi açılıyor…

İstanbul’un birçok emekçi mahallesi gibi Şahintepesi de sorunlarla boğuşan, bozuk düzenin gidişatından acı çeken insanların bulunduğu bir semt. Çilekeş insanlarının, bırakın sanatla-bilimle uğraşmayı, evine ekmek götürmek, çocuğunu okula göndermek kaygısıyla gecesini gündüze katarak çalıştığı bir semt. Yol, su, elektrik, sağlıklı konut gibi en temel insani ihtiyaçların bile sorun olduğu bir semt. Peki semtimizde yaşanan bu sorunları dillendirebiliyor muyuz? Hayır! Onlara dair bir şeyler yapabiliyor muyuz? Hayır! Çözüm üretebiliyor muyuz? Yine hayır!

Bu hayırlara bir dur demenin vakti gelmiştir artık. Biz sessiz kaldıkça her geçen günümüz daha da kötüye gidiyor. Mahallemizde insanlar zamanlarını kahvehanelerde harcarken, bir taraftan da kendi sorunlarını değil, tabiri caizse “havadan sudan” konuları konuşuyor, magazinden, futboldan, popstardan bahsediyor. Kadınlar evlere hapsolmuş dünyadan habersiz yaşıyor. Zaman buralarda ölüp giderken, gençler ve çocuklar ise giderek daha da yaygınlaşan ve organize bir şekilde mahallemize giren uyuşturucu batağına saplanıyor. Geleceğimiz hepimizin gözleri önünde karanlığın içine batmış gidiyor…

Tüm bunlar tek başına bizim semtimizin sorunları değil elbet. Bunlar tüm emekçi mahallerinde şu veya bu şekilde benzerleri yaşanan sorunlardır. Kaynağı ise mevcut sermaye düzenidir, sistemin bozuk işleyişidir. Emeğimizin hakkını alamamamız, alınteri ile kazandıklarımızın ihtiyaçlarımızı karşılamamasıdır sorunumuz. Bizler çocuklarımıza kuru ekmek götürme derdindeyken, sırtımızdan para kazanan asalaklar takımının sefahatıdır sorunumuz…

Şahintepesi İşçi Kültür Evi, yoz kültüre karşı açılmış bir bayraktır! Bizlere ve gençlerimize pompalanmaya çalışılan magazin kültürünün, kahvehane kültürünün, uyuşturucu belasının karşısında işçinin, emekçinin ilerici devrimci kültürünü yaratmaya çalışan, geçmişin devrimci ve demokratik kültürel ve sanatsal mirasına sahip çıkarak daha da ileriye götürmeye çalışan bir kurumdur İşçi Kültür Evi. Her türlü imkansızlıklar içinde boğuşan işçi-emekçi insanlarımıza yaşayamadığı kültürel etkinlikleri yaşatma imkanıdır. Tek başına saz çalmak değil, Pirsultan’ın, Bedrettinler’in, Mahsuni Şerifler’in, Ruhi Sular’ın mirasını taşımaktır bizim derdimiz. Tek başına şiir okumak değil Nazım Hikmetler’in, Ahmed Arifler’in, Hasan Hüseyiler’in, Rıfat Ilgazlar’ın mirasını taşımaktır derdimiz…Mahallemizdeki insanlarımız fakirdir, ama esas sefalet “bilgi fakirliği”dir… Sorunlarımızı çözme iradesi gösteremeyişimizdir. Binlerce insanız, hep beraber olabilsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele kalmaz.

Şahintepesi İşçi Kültür Evi zor ama güzel bir uğraşın içine girmiştir. Bu uğraşın kazanması, hedeflediği amaçlara ulaşması, hepimizin kazanması anlamına gelecektir. Ama bunu tek başına yapmak da mümkün değildir. Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimiz İşçi Kültür Evi’ni kendi evi gibi bilmeli, o gözle bakarak sahiplenmelidir. Hepimizin çabalarıyla gelecek güzel ve aydınlık günler, “Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” günler ellerimizdedir. İşçi Kültür Evi hepimiz için bir fırsattır, bu fırsatı değerlendirebilmek hepimizin el ele vermesi ile gerçekleşecektir.

Yoz kültüre karşı kendi öz devrimci demokratik kültürümüzü korumak, işçi-emekçilerin kültürel-sanatsal inisiyatif ve etkinliği için, uyuşturucu batağına saplanan gençlere aydınlık bir gelecek hazırlayabilmek için, kahve köşelerinde ölen zamana karşı kendimizi geliştirebilmek için, hepimiz elbirliğiyle İşçi Kültür Evi’ne sahip çıkalım, etkinliklerine ve mücadelesine güç katalım ve destek verelim.

11 Temmuz’da gerçekleşecek açılışımızda buluşmak ve tanışmak dileğiyle…

Şahintepesi İşçi Kültür Evi



Şahintepesi İşçi Kültür Evi açılıyor!

Sen de çıkar
göğsünün kafesinden yüreğini;
şu güneşten
düşen
ateşe fırlat;
yüreğini yüreklerimizin yanına at!

Program:
Nurettin Güleç
Grup Eksen
Esenyurt İKE Halk Oyunları Ekibi
Tiyatro gösterisi

Tarih : 11 Temmuz Pazar
Saat : 14:00
Yer : Kılıç Sok. No: 18 Şahintepesi (İsmar’ın yan sokağı)



Semiran Polat ölümsüzlüğe uğurlandı

Semiran Polat’ın cenazesini Çapa Tıp Fakültesi morgundan almak isteyen yakını Cafer Polat terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saatlerce sorgulandıktan sonra cep telefonuna el konuldu. Gece saatlerinde Pozantı dolaylarındaki AKTAŞLAR dinlenme tesislerinde Semiran Polat’ın cenazesi jandarma ve polis tarafından kaçırıldı. Cenaze sabah erken saatlerde İskenderun’a vardı. Polat’ın ailesi polisin baskı ve denetimi nedeniyle tabutu dahi açamadan toprağa vermek durumunda kaldı. Buna rağmen gün boyu Çankaya Mezarlığı tepeleri jandarma, polis ve özel timin yoğun ablukası altında kaldı. Yoldaşları Semiran Polat’ın Gürsel Mahallesi’ndeki evinde buluştular ve mezarlığa giderek temsili bir cenaze töreni düzenlediler. “Kahramanlar ölmez halk yenilmez/TAYAD’lı Aileler” imzalı pankart açıldı, sloganlar atıldı.

Kızıl Bayrak/İskenderun