26 Kasım 2005 Sayı: 2005/46 (46)

  Kızıl Bayrak'tan
  Devlet ve düzen suçlarının üstünü örtme, suçluları koruma telaşına düştü
  Şemdinli'nin yaydığı dalga kabarıyor
  Yüksekova'da onbinlerin katıldığı cenaze töreni
  Ülke çapında Şemdinli protestoları
  "Şemdinli, Yüksekova'nın faili devlettir"
Şemdinli protestolarından
Ordu'da skandal bitmiyor; Yalova'da deprem soygunu
  CHP Kurultayı ve ötesi
  DİSK'ten sermayeye "daha aktif" hizmet!
  Laik-şeriatçı bölünmesi değil emek-sermaye bölünmesi
  Sendikal ihanet çetelerinden arsızlığın bu kadarı
  Roj TV tartışmaları; Basın özgürlüğü kimin için?
  Son milli maçta yaşananlar devlet geleneğinin resmidir
  Milli Güvenlik Siyaset Belgesi üzerine... Devletin gizli ama gerçek anayasası / Orta sayfa
  Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor
  Ankara Sendika Şubeler Platformu sözcüsü ile röportaj
  Şemdinli ve gençlik alanında devrimci sorumluluklar
  Ekim Gençliği: Hedefli, sistemli bir kitle çalışması ve yoğun bir politik faaliyet örgütlüyoruz
  Ekim Gençliği'nin 10. yılında özgüleştirilmiş bir kampanya hazırlığı
  Irak'ta zorunlu olan halkların birleşik direnişidir!
  APEC zirvesini onbinlerce emekçi protesto etti
  Tekeller işkenceden de kar ediyor
  Yerel işçi kurultaylarında "işçilerin birliği halkların kardeşliği" şiarı yükselecek!
  Yerel işçi kurultayı hazırlıklarından
  Değiştirmek için değişmeli!
  Ekim Devrimi 88, Yeni Ekimler'in Partisi 7 yaşında!
  Basından/ Şemdinli olaylarının siyasal boyutu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Esenyurt’ta kontrgerilla saldırılarını protesto...

“Şemdinli Yüksekova’nın faili devlettir!”

Kontrgerilla devletinin Şemdinli’de suçüstü yakalanmasıyla birçok kentte çeşitli gösteriler düzenlenerek katliamcı devletten hesap soruluyor. Esenyurt’ta da devrimci demokrat kurumlar olarak 20 Ekim Pazar akşamı saat 19’da meşaleli bir eylem gerçekleştirdik. BDSP, Devrimci Demokrasi, Avcılar HKM, DTH, ÖDP, Tunceliler Derneği ve Tekstil Sen’in düzenlediği eyleme EMEP ve Yeni Emek Sendikası da destek verdi.

Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi meşaleleri tutuşturarak sloganlarla eylemi başlattı. “Şemdinli Yüksekova’nın faili devlettir! Katil devlet hesap verecek!” pankartının arkasında toplanan kitle kortej oluşturarak AKP binasına doğru yürüyüşe geçti. Bu arada kitlenin önü jandarma tarafında kesilerek engellenmeye çalışıldı. Jandarmanın “eylem bitmiştir dağılın!” demesi üzerine eylemi ancak kendi inisiyatifimizle bitirebileceğimizi ve basın açıklamamızı okuyacağımızı belirterek açıklamamızı okumaya başladık. Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklaması bittikten sonra bir süre daha meydanda kalarak sloganlara devam ettik.

Sloganlardan sonra eylemi sonlandırdık. Eylemde sık sık “Şemdinli halkı yalnız değildir!”, “Katil devlet hesap verecek!”. “Kahrolsun MİT, CİA, kontrgerilla!”, “Faşizme karşı omuz omuza!” sloganları atıldı.

BDSP/Esenyurt

----------------------------------------------------------------------------------------

Tandoğan Kampüsü...

“Faşist sermaye devleti katliamcı geleneğini sürdürüyor!”

Geçtiğimiz hafta, Şemdinli’de açığa çıkan kontrgerilla faaliyetleri ve devlet terörü ile Şemdinli olaylarını protesto eden kitlelere yönelik saldırıları gündemimize aldık. Konu ile ilgili, olarak son iki haftanın haberlerini ve konu ile ilgili Kızıl Bayrak’ta çıkan yazıları içeren bir duvar gazetesi hazırladık. Bunu afiş çalışması ile destekledik. Etrafımızdaki insanlarla neler yapabileceğimizi tartıştık. Hafta boyunca “Faşist sermaye devleti katliamcı geleneğini sürdürüyor!” başlıklı bildirilerimizi de dağıttık. Sermaye düzeninin yaşananları örtbas etme çabasına karşı konuyu tüm yönleriyle kampüsümüzde işlemeyi sürdüreceğiz.

Tandoğan Ekim Gençliği

------------------------------------------------------------------------------------------

Boğaziçi Üniversitesi’nde Şemdinli protestosu...

“Şemdinli uzak değil, katil devlet hesap verecek!”

17 Kasım günü Güney Kampüs’te toplanan yaklaşık 150 öğrenci, “Şemdinli uzak değil, katil devlet hesap verecek!” yazılı pankart ile Güney Kapı’ya doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca “Şemdinli halkı yalnız değildir!”, “Katil devlet hesap verecek!”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek!”, “Biji bratiye gelan!” sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Şemdinli ve Yüksekova’da ölenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında, dökülen kanın sorumlusunun hükümetiyle, askeriyle, polisiyle, kontrgerillasıyla düzenin kendisi olduğu dile getirildi. Basın açıklamasının ardından yine sloganlarla Güney Meydan’a yüründü. Eyleme bazı öğretim görevlileri ve üniversite çalışanları da destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden bir Ekim Gençliği okuru

-----------------------------------------------------------------------------------------

Cebeci Kampüsünde Şemdinli protestosu...

Şemdinli’de yaşananlar Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde de protesto edildi. 18 Kasım günü kampüs içerisinde bir eylem yapılması kararı alındı. Eğitim Bilimleri Fakültesi önünden başlayan eylem, yürüyüş ve kampüs kapısında bir basın açıklamasıyla devam etti. Oldukça güçlü geçen eyleme 150’yi aşkın öğrenci katıldı.
Yürüyüş boyunca kitlenin sayısının giderek arttığı gözlenirken, kitlenin coşkusu ve sloganlara katılımı da dikkat çekiciydi. Ekim Gençliği, Ankara Gençlik Derneği, BAGEH, Devrimci Gençlik, DSİP, Emek Gençliği, Gençlik İnisiyatifi, Kaldıraç, Kurtuluş Partisi Gençliği, Marksist Bakış, Öğrenci Muhalefeti, Sosyalist Gençlik Derneği, TKP’li öğrenciler ve Tüm-İGD tarafından örgütlenen basın açıklamasında, Şemdinli’de yaşananların yalnız Kürt halkına yönelik olmadığı, tüm halkların kardeşliğini hedef alan bir devlet saldırısı olduğu vurgulanarak, Kürt halkının yalnız olmadığı ifade edildi ve katillerden hesap sorma bilinciyle alanlara çıkma çağrısı yapıldı. Panzerlerle kampüsün girişinin kapatıldığı ve çok yoğun bir polis ablukasının yaşandığı eylem, basın açıklamasının ardından bitirildi.

Ekim Gençliği / Cebeci Kampüsü