26 Kasım 2005 Sayı: 2005/46 (46)

  Kızıl Bayrak'tan
  Devlet ve düzen suçlarının üstünü örtme, suçluları koruma telaşına düştü
  Şemdinli'nin yaydığı dalga kabarıyor
  Yüksekova'da onbinlerin katıldığı cenaze töreni
  Ülke çapında Şemdinli protestoları
  "Şemdinli, Yüksekova'nın faili devlettir"
Şemdinli protestolarından
Ordu'da skandal bitmiyor; Yalova'da deprem soygunu
  CHP Kurultayı ve ötesi
  DİSK'ten sermayeye "daha aktif" hizmet!
  Laik-şeriatçı bölünmesi değil emek-sermaye bölünmesi
  Sendikal ihanet çetelerinden arsızlığın bu kadarı
  Roj TV tartışmaları; Basın özgürlüğü kimin için?
  Son milli maçta yaşananlar devlet geleneğinin resmidir
  Milli Güvenlik Siyaset Belgesi üzerine... Devletin gizli ama gerçek anayasası / Orta sayfa
  Her üç kadından biri şiddete maruz kalıyor
  Ankara Sendika Şubeler Platformu sözcüsü ile röportaj
  Şemdinli ve gençlik alanında devrimci sorumluluklar
  Ekim Gençliği: Hedefli, sistemli bir kitle çalışması ve yoğun bir politik faaliyet örgütlüyoruz
  Ekim Gençliği'nin 10. yılında özgüleştirilmiş bir kampanya hazırlığı
  Irak'ta zorunlu olan halkların birleşik direnişidir!
  APEC zirvesini onbinlerce emekçi protesto etti
  Tekeller işkenceden de kar ediyor
  Yerel işçi kurultaylarında "işçilerin birliği halkların kardeşliği" şiarı yükselecek!
  Yerel işçi kurultayı hazırlıklarından
  Değiştirmek için değişmeli!
  Ekim Devrimi 88, Yeni Ekimler'in Partisi 7 yaşında!
  Basından/ Şemdinli olaylarının siyasal boyutu
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın


 

Hedefli, sistemli bir kitle çalışması ve yoğun bir politik faaliyet örüyoruz!

İstanbul Ekim Gençliği olarak yeni bir kampanyanın ilk günlerinde yoğun bir ajitasyon ve propaganda faaliyetini geride bırakmış durumdayız. 17 Aralık günü İstanbul’da gerçekleşecek olan merkezi etkinliğimize kadar zamanı en etkin bir biçimde kullanabilmek için çeşitli tartışmalar yaptık.

Geçen hafta İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikle kampanyamızı başlattık. Yine kampanya çalışmamıza ilk elden katılacak olan çevremizin de dahil olduğu genel bir toplantı ile, kampanyamızın gerekçesini ve hedeflerini tartışmıştık.

Bu tartışmalar doğrultusunda, bu hafta yerellerimizde toplanan komiteler aracılığıyla kampanya planlamalarımızı netleştirdik ve çalışmalarımızı fiilen başlattık. Yaygın bir afişleme ve bildiri dağıtımı ile başlayan kampanyamız, bütün bir kampanya sürecini kapsayan bir dizi etkinlik, eylem ve şenliklerle devam edecek.

Sistemli ve hedefli bir çalışma

İlk olarak merkezi etkinliği de içine alan ve kampanya çalışmamızın toplamını örgütleme sorumluluğunu alacak komiteleri oluşturduk. Komite toplantısı öncesinde, çevremizdeki tüm arkadaşlarla konuşarak onların da kampanya çalışmamıza dahil olması üzerine konuştuk.

İlk toplantılarında komitelerin işlevi, rolü, etkinliğe kadar geçecek zamanda yerelde örülecek faaliyet ana hatlarıyla tartışıldı. Bu tartışmalar doğrultusunda, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde her hafta biri sunum ve ardından yapılacak tartışma ile film gösteriminin yapılacağı iki etkinlik örgütleyeceğiz. Ekim Devrimi, Ekim Gençliği’nin misyonu, Şemdinli olayları ve ulusal sorun, son olarak, “Parasız, bilimsel, özgür ve anadilde eğitim sosyalizmde!” şiarı üzerine 4 ayrı sunum ve tartışma gerçekleştirilecek. Ayrıca bu sunumların gerçekleştirildiği haftalar içerisinde, bir film gösterimi, bir sinevizyon gösterimi, bir müzik dinletisi ve bir de 17 Aralık etkinliğine çağrı yapan büyük bir şenlik örgütleyeceğiz.

Ayrıca etkinliklere çok çeşitli araçlarla haftalık olarak çağrı yapılması karara bağlandı. Her hafta, o hafta gerçekleşecek olan 2 etkinliği duyuran el ilanları ve afişlerle, ayrıca düzenli olarak hazırladığımız duvar gazetemizle, sınıf konuşmaları ve yemekhane konuşmalarıyla etkinliklerimize çağrı yapacağız.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de benzer bir planlama yapıldı. Bu kapsamda Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de her hafta iki etkinlik örgütlenecek. Yine sunumlar ve film gösterimlerinden oluşacak bir aylık planlama çıkartıldı. Her hafta devrim ve sosyalizm mücadelesinden kesitler sunan bir film gösterimi ile sosyalizm ve çevre, ulusal sorun, Ekim Gençliği’nin misyonu ve Ekim Devrimi gibi başlıklar altında sunumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca yerel  ve genel gündemlerin bağının güçlü bir biçimde kurulabilmesinin zeminini yaratan ek planlamalar dahilinde sinevizyon gösterimleri yapılacak.

Şemdinli’de açığa çıkan çeteleşen devlet gerçeğini, kampanyamızın söylemlerini güçlendiren bir politik gündeme dönüştürmeyi hedefledik. Kampanyaya başlarken vurgu yaptığımız temel bir nokta vardı. Ekim Gençliği olarak bu kampanya ile hedefimiz sosyalizm ile gençliğin sorunları arasında somut ve canlı bir bağ kurabilmek ve geniş gençlik kitlelerine bir gelecek hedefi gösterebilmekti. Bugün Şemdinli’de yaşananlar çürüyen düzen gerçeğidir, barbarlığın somut belgesidir. Bu açıdan yerellerimizde bu gündemi gereğince işlemek, bu gündeme ilişkin örülecek ortak çalışmaların etkin birer parçası olmak bizim için hayati önemdedir.

Yayın kullanımı üzerine

Gençlik yayınımızın kullanımı konusunda da her yerelde kapsamlı tartışmalar yapıldı. Açık ki bu tartışmalar çok hızlı bir biçimde verimli sonuçlar ortaya çıkardı.

Tartışmalar sonucu tüm yerellerde yayın satışımızı iki katına çıkartmayı kararlaştırdık. Ayrıca bu çabayı sürekli kılma kararı aldık. Bu çerçevede yayın standları açmanın yanı sıra, yemekhane, amfi satışları örgütlemeye başladık. İstanbul üniversitelerindeki elden satışımız yayının çıktığı ilk haftanın sonunda 100’ü aştı.

Yaz sürecinde başlattığımız militan satışlarımızı da bir sistematiğe oturttuk. Her hafta sonu, kitlesel bir biçimde gerçekleştirdiğimiz satışlar ve ajitasyon konuşmalarımızla kampanyamızın da çağrısını yaptık.
Yayının kampanya sürecinin etkin bir aracı olabilmesi için önümüze hedef olarak iki okur toplantısı koyduk. Bu toplantılardan ilki Aralık’ta ve diğeri ise kampanyamızın son haftasında örgütlenecek.

Kampanya sürecinde bizleri yoğun bir politik faaliyet, kitle çalışması bekliyor. Bizler Ekim Gençliği’nin 10. yılına ve tarihsel mirasımıza yaraşan bir çabayla kampanyamızı örgütleyeceğiz.

Her şey yeni Ekimler’i yaratma mücadelesi için!

İstanbul Ekim Gençliği