12 Haziran 2009
Sayı: SİKB 2009/22

  Kızıl Bayrak'tan
  Mücadele sertleşirken...
  “Ekonomik teşvik ve istihdam paketi”nin özü özeti
Kürt sorununun “çözüm”üne yönelik yeni ekonomi paketi...
Kent AŞ direnişi
İşçi ve emekçi hareketinden…
  Kapitalizmin krizine karşı 15-16 Haziran Direnişi'nden öğrenilmesi gerekenler
  Tersaneler cehennem,
işçiler köle kalmayacak!
AKP’nin sözde Alevi açılımı...
  Eğitimde fırsat eşitliğinden ve seçme özgürlüğünden bahsedenler sermayenin sözcüleridir...
  ÖSS mitinglerinden...
  Kapitalizm doğanın ve insanlığın geleceğini yok ediyor!
  Dünya Emekçi Kadınlar
Konferansı’na doğru
  Obama’nın Kahire vaazı…
  Pakistan’da iç savaşın perde arkası - Knut Mellenthin
  Taraf’ın Taraf’ı...
  Engin Çeber davası sürüyor...
  Bir kitap tanıtımı ve
yazarının okura çağrısı...
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

İşçi ve emekçi hareketinden…

UNO’da sözleşme imzalandı

Ümraniye Dudullu Organize’de kurulu UNO’da sözleşme imzalandı. Bu senenin başında başlayan sözleşme süreci kısa süre önce uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. İşçilerin %15 ücret zammı talebine karşılık patron tarafının %5’te diretmesi nedeniyle görüşmeler tıkanmıştı. İşçilerin fiili olarak gerçekleştirdikleri yemek yememe eyleminin ardından yeniden masaya oturan taraflar %12’de anlaşarak sözleşmeyi imzaladılar.

2008’de UNO’nun büyük bölümünü Ülker’in alması ile Öz-Gıda İş Sendikası açıktan üye yapmaya başlamıştı. Yeni giren işçiler de özellikle bu sendikaya üye yapıldılar. 2006’da Tek-Gıda İş’in örgütlenme sürecinde yaşananlardan ders alan UNO patronları kendilerinin oyuncağı olabilecek bir sendika istiyorlardı. Bunda başarılı da oldular. Temsilci seçimlerinden kısa süre sonra başlayan sözleşme sürecinde haklarda diretiyor görünen Öz-Gıda İş sendikacıları, bir süre sonra yan çizerek ‘patronların zor duruma düşmesini istemeyiz, zaten bu kriz ortamında…’ gibi sözlerle patron sendikacısı olduklarını tüm işçilere gösterdiler. 

Bu süre içerisinde işçiler sendikayı fiili bir sürece zorlamış ancak sendika bunun önüne geçmeye çalışmış. Bunun üzere inisiyatifi ele almaya çalışan öncü işçiler bir uyarı eylemi yapmaya karar verdiler, yemek boykotu ile tutumlarını sergileyerek sürece müdahale ettiler. 

300’e yakın işçinin çalıştığı vardiyadan eyleme sadece iki patron yalakası dışında heres katıldı. Fazlası ile basit görünen eylem iki gün içerisinde sonuç vererek sözleşme masasına yeniden oturuldu..

UNO patronu işçilerin öyle ya da böyle bir araya gelmesinden dolayı geri adım atmıştır. Sendikaya gelince eylemin ardından kendilerinin haberi olmadığı için işçilere sitemlerini belirtmişler, işçilerin denetimini alamadıkları için de büyük ihtimalle patrondan azar işitmişlerdir.

Kızıl Bayrak / Ümraniye

 

Emekli-Sen’liler hakları için açlık grevinde

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri eylemle “İnsanca Yaşayacak Bir Maaş ve Sendika Yasamı İstiyorum” başlıklı yeni kampanyaya başlayan DİSK Emekli-Sen İstanbul Şubeleri hakları için Taksim Gezi Parkı’nda açlık grevine başladılar.

Taksim Gezi Parkı’nda basın açıklaması yapan Emekli-Sen’lilere DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de destek verdi.

Emekli-Sen İstanbul Şubeleri adına basın açıklamasını okuyan Emekli Sen Kadıköy Şube Başkanı Yalçın Vural sermaye iktidarı tarafından dayatılan sefil yaşamı reddettiklerini ve bu amaçla 14 yıldır emekçi ve emekli düşmanı siyasi iktidarlara karşı sendikal mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti.

Açıklama şu sözlerle son buldu: “Bu amaçla başlattığımız sendikal mücadelemizi ve sendikal mücadelemiz çerçevesinde hayata geçirdiğimiz etkinlikleri hedefimize ulaşıncaya kdar kademeli olarak ve yeni etkinlikleri de devreye sokarak sürdüreceğimizi ilan ediyor, başta yarının emekli adayları olan işçi sınıfımızı, aydınlarımızı ve tüm demokratik kamuoyunu bizleri ve bizlerin bu haklı taleplerimizi desteklemeye çağırıyoruz.” Açıklamada konuşan Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin yürüttüğü mücadeleye değindi.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de açlık sınırının altında yaşayan emeklilerin başlattığı açlık grevinin emeklilerin yaşamını ifade eden bir durum olduğung söyledi.

Eylem boyunca, “Yaşasın onurlu mücadelemiz!”, “Sendika hakkımız engellenemez!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “Sadaka değil toplu sözleşme!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!” sloganlarını atıldı.

Emekli-Sen üyelerinin basın açıklamasını gerçekleştirmesinin ardından Taksim Gezi Parkı’na gelen kolluk güçleri “pankartı ve çadırı sökün” dayatmasında bulundu.

Emekli-Sen üyeleriyle polisler arasında yaşanan gerginlik arbedeye dönüştü. Emekli-Sen üyeleri polis tarafından tartaklandı.

Emekli-Sen’in kurduğu çadıra siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcilerinin ziyareti sürüyor. Emekli-Sen üyelerinin yaptığı açıklamanın ardından Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi ve DESA direnişçisi Emine Arslan da Taksim Gezi Parkı’na gelerek destek ziyaretinde bulundu.

ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu ve Kristal-İş’ten Aziz Çelik de emeklilere desteklerini ifade etti.

Eylem sırasında Emekli-Senliler kendi mücadele süreçlerini anlatan kısa bir oyun sergilediler.

Emekli-Sen üyelerinin açlık grevi 5 Haziran günü saat 17.00’de gerçekleştirilen basın açıklamasıyla son buldu.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

Kadıköy’de işçinin sabrı taştı

Kadıköy Belediyesi’nde örgütlü DİSK / Genel-İş Sendikası’na üye olan ve 29 Mart yerel seçimlerinin ardından ayrı belediye haline gelen Ataşehir Belediyesi bünyesine geçirilen belediye işçileri hakları için Kadıköy Belediyesi önünde eylem gerçekleştirdi.

Kadıköy Belediyesi bünyesinde çalıştıkları süre zarfında en son imzalanan ve 2008-2010 TİS dönemi kapsamındaki ücret farkları ve sosyal hakları gasp edilen işçiler 4 Haziran günü sloganlarla belediye binasına girdiler.

CHP’li Kadıköy Belediyesi’nin başkanı Selami Öztürk’e tepki gösteren işçiler Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yöneticileri ile birlikte eylem gerçekleştirdiler. Tüm engellemelere rağmen belediye binasına giriş yapan işçiler Öztürk’ün kendileriyle görüşme gerçekleştirene kadar eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

İşçilerin belediye binasına zorla giriş yapmak istemeleri sırasında güvenlik görevlileriyle arbede yaşandı. Yaşanan arbede sırasında binanın camları kırıldı.

Kadıköy Belediyesi’nde yaşanan hak gaspına ve eylemlere ilişkin gazetemize konuşan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Şahan İlseven, haklarını alana kadar eylemlerine devam etmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

Tez-Koop-İş’ten TİS eylemi

Türk–İş’e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası üyeleri kamuda 315 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri nedeniyle Ankara’da eylem gerçekleştirdi.

4 Haziran günü Saat 19.00’da Sakarya Caddesi’nde toplanan işçiler TİS’teki tıkanıklık ve hükümetin duyarsızlığına tepki gösterdiler.

Açıklama sonrasında söz alan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Doğru, “Krizin faturasını bize ödetmek isteyen hükümet bugünde toplu iş sözleşmesindeki % 3 zam ile işçileri kölece yaşama mahkum ediyor. Haklarımızı alana kadar eyleme mücadeleye devam edeceğiz. Kıdem tazminatı Grev nedenidir!” sözleriyle işçileri sokağa mücadeleye davet etti.

Eylemde direnişe çağıran ve Türk-İş‘i eleştiren sloganlar atıldı. “İşçiler burada Türk-İş nerede!”, “Genel grev genel direniş!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” sloganları atıldı.

Eyleme Yol-İş, Harb-İş, Petrol–İş üyeleri de destek verdi.

Kızıl Bayrak / Ankara

 

E-Kart işçileri grevin 1. yılında dayanışmaya çağırıyor...

16 Haziran 2009 tarihinde 1. yılını geride bırakacak olan E-Kart grevi kamuoyuna yapılan E-Kart’ta üretilen “kredi-banka kartları nezdinde E-Kart’ı protesto” çağrısıyla sürüyor.

E-Kart Yönetimi’nin, işçilerin sendikalaşma ve toplu pazarlık hakkına saygı duymasını isteyen E-Kart işçisi Basın-İş üyelerinin başlattığı protesto kampanyası çerçevesinde “bankaların, E-Kart’ta bastırdıkları kredi kartı-banka kartlarını kullanmama çağrısı” yapıyor. E-Kart işçileri duyarlı kamuoyuna bankalara dilekçe göndererek kartların değiştirilmesini talep ediyorlar.

E-Kart’ta üretilen banka kartlarının arkasında, kartların üretildiği yerin adının yazdığını belirten işçiler protesto kampanyasına destek olunması çağrısını yükseltiyorlar.

E-Kart işçileri 16 Haziran 2009 tarihinde, grevin 1. yılını doldurması vesilesiyle Levent’teki Eczacıbaşı-KANYON’da gerçekleştirecekleri protestoya katılma çağrısı yapıyorlar.

Basın-İş Sendikası’nın çıkardığı “Grev Bülteni” ile E-Kart’taki 1 yıllık grev sürecini anlatan E-Kart işçileri grev taleplerini ve yürüttükleri mücadeleyi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyorlar.

4 sayfadan oluşan grev bülteninde ayrıca “sanat ve sporcunun dostu” olarak anılan Eczacıbaşı’nın sendika düşmanı yüzü de anlatılıyor.

Bülten sayflarında grev taleplerinin hatırlatılmasının yanı sıra E-Kart’taki geçmişi 3 yıllık bir sürece dayanan örgütlenme mücadelesine dair “Bir Grev Hikayesi” başlıklı yazı da yer alıyor.

E-Kart işçileri bankalara gönderilmek üzere hazırladıkları dilekçelerle kamuoyunun desteğini talep ediyorlar.

 

Tez-Koop-İş üyelerinden İTÜ’de eylem...

Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı ARGEM Şirketi’ndeki üyelerinin işten çıkarılmasını, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

İTÜ 75. yıl yemekhanesi önünde 5 Haziran günü biraraya gelen Tez-Koop-İş üyeleri eylemde, “Tez Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube” pankartı açtı. Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube imzalı “İşten atılmalar durdurulsun!”, “Tazminat hakkımız gasp edilemez!”, “Rektör Şahin suça ortak olma!”, “ARGEM AŞ tazminatlarımızı ver!”, “İTÜ işçine sahip çık!”, “Kampüs Gıda sigortasız işçi çalıştırıyor!”, “ARGEM yönetimi sendika düşmanıdır!”, “İşçiyiz, haklıyız, özelleştirmeye karşıyız!” dövizlerinin taşındığı eylemde “İTÜ’de özelleştirmeleri durduracağız / İTÜ’lü işçiler ve öğrenciler” dövizleri yer aldı. 

İTÜ 75. Yıl Yemekhanesi’nden sloganlarla İTÜ Ayazağa Kampüsü Çamlık Restorant önüne yapılan yürüyüşün ardından burada basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Selahattin Karakurt gerçekleştirdi. Karakurt yaptığı açıklamada, ARGEM AŞ’nin yöneticilerinin İTÜ’nün çeşitli birimlerinde özveriyle hizmet veren işçileri işten çıkardığını, tazminatlarını ödemeyerek işsizlik ve açlığa mahkum etmekten çekinmediğini belirterek, ARGEM yönetiminin bu yasa tanımaz ve keyfi tutumunu bir kez daha kınadı. Sendikalarının, ARGEM işyerinde 1 yıl boyunca sendikal mücadele verdiğini söyleyen Karakurt, ARGEM çalışanlarının sendikalarında örgütlendiğini, ardından ARGEM işvereninin çoğunluk ve yetki itirazında bulunduğunu belirtti. Mahkemenin sonuçlandığını ve sendikanın davayı kazandığını ifade etti.

Karakurt, İTÜ Rektörü’nü, ihaleyi alan Kampüs Şirketi’nin kanunsuz ve keyfi uygulamalarına karşı ve işçilerin tazminatlarının derhal ödenmesi için ARGEM şirketine müdahale etmeye çağırdı.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Üniversiteler Şubesi adına yapılan konuşmada ise işçilerin mücadelesinin desteklendiği ve mücadelenin ortaklaştırılması gerektiği söylendi.

Basın açıklamasının ardından, sloganlarla rektörlük önüne yüründü. “Angaryaya hayır! Rektör göreve!”, “İşçiler burada Rektör nerede?” vb. sloganlarla bir süre rektörlük önünde beklenildi. Ardından sloganlarla İTÜ Ayazağı Kampüs önüne gidilerek eylem sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

HSGGP’den grev ve direnişteki işçilerle dayanışma ziyareti!

Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu (HSGGP) 6 Nisan Cumartesi günü grevdeki ATV-Sabah ve E-Kart işçilerini ziyarat etti.

Saat 10.30’da Balmumcu ATV-Sabah binasının yakınlarındaki Shell istasyonu önünde bir araya gelen platform bileşenleri “Herkese sağlık güvenli gelecek için birleşik mücadeleye!” pankartı açarak “ATV işçisi yalnız değildir!” sloganıyla grev yerine yürüdü. Yürüyüş sırasında “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Herkese sağlık güvenli gelecek hakkı!”, “İnsanca yaşam güvenli gelecek istiyoruz!”, “Grevci işçiler yalnız değildir!” dövizleri açııldı.

Burada HSGGP adına İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazım Algan tarafından bir konuşma gerşekleştirildi. Devletin son dönemde işçi ve emekçilere, emek örgütlerine yönelik saldırılarını hatırlatan Algan, bu salrırılara karşı birleşik mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Saldırılara karşı Türk-İş’in tutumunu eleştirdi.

ATV-Sabah emekçisi Ender Ergün de kısa bir konuşma gerçekleştirerek, HSGGP’ye desteklerinden dolayı teşekkür etti. Grevlerinin gösterilen sınıf dayanışması sayesinde bu günlere taşındığını ifade etti.

“Direne direne kazanacağız!”, “ATV işçisi yalnız değildir!” sloganlarıyla sonlandırılan ziyaretin ardından otobüse binilerek Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 1 yıldır grevlerini sürdüren E-Kart işçileri ziyaret gidildi.

Platform bileşenleri saat 12.00’de grevdeki E-Kart işçilerini açtıkları pankart, dövizler ve “E-Kart işçisi direnişin simgesi!” sloganıyla selamladılar.

Burada, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Akkaya yaptığı konuşmada, 16 Haziran 2008’den bu yana sürdürdükleri grevin 1. yılını doldurmak üzere olduğunu hatırlatarak, kısaca grev sürecini aktardı. Türkiye’de sendikal bilincin yetersizliğine dikkat çeken Akkaya, şimdiye kadar grevlerine istenilen desteği ve ilgiyi alamadıklarını ifade etti. Haksız rekabette hukuksal mücadelenin yetersizliğini vurgulayan Akkaya, greve başladıklarından bu yana Türk-İş Genel Merkezi’nden bir kez olsun bile destek görmediklerini, Türk-İş’in kendilerini sahipsiz bıraktığını söyledi.

E-Kart işçisi Basın-İş üyelerinin başlattığı protesto kampanyası çerçevesinde duyarlı kamuoyuna bankaların E-Kart’ta basılan kredi kartı-banka kartlarını kullanmama çağrısı da yapan Akkaya, E-Kart işçilerinin 16 Haziran 2009 tarihinde, grevin 1. yılını doldurması vesilesiyle Levent’teki Eczacıbaşı-KANYON’da gerçekleştirecekleri kitlesel protestoya katılım çağrısı yaptı.

Ardından Tez Koop-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Rabia Özkaraca bir konuşma yaptı. Son dönemde sendikal örgütlenmeye yönelik baskı ve saldırıların oldukça yoğunlaştığını vurgulayan Özkaraca, 1. yılını dolduracak E-Kart grevinin toparlanıp mücadeleyi daha da yükselteceğini söyledi. HSGGP bileşenlerinin eksik yanlarına da değinen Özkaraca platformun mücadeleyi daha da yükseltmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu’na da seslenen Özkaraca, Türk-İş’in işsizliğe, tazminat hakkının gaspına, konfederasyona bağlı sendika şubelerine yapılan saldırılara karşı sessiz kaldığını ifade ederek, saldırılara karşı tepki göstermeyen Genel Merkez ve Konfederasyonu şiddetle kınadığını belirtti ve mücadele etmesi için göreve davet etti.

Ümraniye-Dudullu OSB’de işten atma saldırısınıa karşı 24 gündür kararlılıkla direnişini sürdüren Gülistan Kobatan da ziyarette bir konuşma gerçekleştirdi. Direnişi boyunca sendika ve meslek örgütlerinden destek alamadığını vurgulayan Kobatan, direnişine destek beklediğini ifade ederek, “Saldırılara karşı birlikte mücadele edersek kazanırız” dedi.

Ziyaret, grev üzerine yapılan sohbetlerin ardından atılan, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz!”, “Direne direne kazanacağız!”, “Baskılar bizi yıldıramaz!” sloganlarıyla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul

 

Cumartesi yürüyüşüne polis barikatı!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) üyesi ATV-Sabah çalışanları, grevlerininin 114. gününde yine Taksim’deydiler. Her hafta gerçekleştirilen ve direnişteki işçi ve emekçilerin kürsüsü haline gelen Cumartesi yürüyüşleri bu kez kolluk güçlerinin engellemesi ile karşılaştı.

Her hafta Taksim tramvay durağından başlayan ve Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklaması ile son bulan yürüyüş bu hafta polis engeli nedeniyle gerçekleştirilemedi. Kolluk güçlerinin barikat kurarak yürüyüşü engellemesi üzerine, tramvay durağında oturma eylemi gerçekleştirildi.

“Sabah-ATV grevi sürüyor, dayanışma büyüyor! / TGS” pankartının açıldığı eylemde direnişlerinin birinci yılını doldurmak üzere olan Haber-İş üyesi E -Kart işçileri, Sinter Metal işçileri, Tez Koop İş 2 Nolu şube üyesi tazminatsız işten atılan İTÜ Argem işçileri, Ümraniye-Dudullu’da işten atılma saldırısına karşı fabrika önünde direnişini sürdüren Entes işçisi Gülüstan Kobatan, IBM direnişçisi Nedim Akay ve YTÜ önünde direnişlerini sürdüren YTÜ öğrencileri yer aldı. Eyleme ESP’liler şapkalarıyla katılırken BDSP’liler de “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Entes direnişine omuz ver, mücadeleyi yükselt!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” dövizleriyle katıldılar.

Basın açıklamasını Cengiz Erdinç gerçekleştirdi. Erdinç, 114 gündür süren grevin burjuva medyada görmezden gelindiğini vurguladı. Gazeteciliği işgal altında bir ülkede yaşamaya benzeten Ergenç, “ya teslim olacaksınız, ya işbirliği yapacaksınız, ya da direnmeyi seçeceksiniz” dedi ve şunları söyledi: “Bizler direnmeyi seçen gazetecileriz. Bu direnişle asla baş edemeyecekler. Er geç yenilecekler”

Basın açıklamasının ardından Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya bir konuşma yaptı. Akkaya, ATV-Sabah işçileriyle başından beri dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti. Akkaya, 16 Haziran’da E-Kart direnişinin birinci yılı olması vesilesiyle Kanyon Alışveriş Merkezi önünde saat 19.00’da gerçekleştirecekleri eyleme çağrı yaparak konuşması sonlandırdı.

Ardından Tez Kop-İş 2 Nolu Şube Başkanı Rabia Özkaraca bir konuşma yaptı. Özkaraca, sermayenin saldırılarına karşı işçi ve emekçilerin ortak bir şekilde mücadele etmesini gerektiğini ifade etti. ATV-Sabah grevine, Sinter ve E-Kart direnişlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Son olarak “Direnişteki İşçiler Platformu” adına Nedim Akay bir açıklama gerçekleştirdi. Kurulan platformu ilan eden Akay, “Direnişteki İşçiler Platformu”nun bundan böyle direnişleri birleştirmekte büyük bir rol oynayacağını kaydetti. Sermayenin küresel saldırılarına karşı küresel yanıt verilmesi gerektiğini vurgulayan Akay, kolluk güçlerinin bu anti-demokratik uygulamasını protesto etti.

Yapılan konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Basın emekçileri eylemde TGS imzalı “ATV, Sabah, grev!”, “Çalık elini sendikamdan çek”, “Greve destek ver” ve “Sendikasızlaştırmaya hayır” dövizlerini taşıdılar.

Eylemde, “Grev sürüyor dayanışma büyüyor!”, “ATV’de-Sabah’ta sendika kazanacak!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Söz, eylem, örgütlenme hakkımız engellenemez!”, “Zafer dinenen emekçinin olacak!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul