25 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/49

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi, sorunlar ve görevler.
Direnişçi TEKEL işçileri
yol gösteriyor!
Düzen sınırlarını aşmayan her yol
tasfiyeye götürür!
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı
TEKEL’de direniş günlüğü...
Türk-İş’ten 1 saatlik
iş bırakma kararı
Patronlar işçi öldürür,
mahkemeler serbest bırakır!
TÜİK il bazında işsizlik rakamlarını açıkladı..
Esenyurt-Avcılar polisi devrimci sınıf faaliyetine saldırıyor
Entes’te direniş güncesinden
İşçilerden köprü ve Taksim eylemi
Volkan Yaraşır’ın Parti etkinliğinde yaptığı konuşma...
19 Aralık Katliamı lanetlendi! 
Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı!
DLB’lilere gözaltı ve işkence
Katiller düzeninden hesap soralım!
Onlar, Kürt halkına düşman...
Köhnemiş sistemin çürümüş oyunları
Yunanistan’da kapitalist sistem iflasın eşiğine dayandı.
Almanya’nın gündeminden
Kunduz bombardımanı düşmüyor!
Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 4 M. Can Yüce
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Esenyurt-Avcılar polisi devrimci sınıf faaliyetine saldırıyor...

İşkence, yargısız infaz ve polis cinayetlerinin adeta pilot bölgesi olan Avcılar-Esenyurt’ta cinayet şebekesinin suç dosyası kabarıyor.

Esenyurt-Avcılar polisi, 20 Aralık günü BDSP çalışanlarından Ali Haydar Karaçam ve Tarık Alıcı’yı bildiri dağıtımı esnasında gözaltına aldı.

Esenyurt İncirtepe Mahallesi’nde polis terörünü teşhir eden sınıf devrimcileri Esenyurt Karakolu’nda saatlerce gözaltında tutuldu.

Bildiri dağıtımı sırasında 34 UVC 51 plakalı Ford Connect marka araçtan inen sivil giyimli polisler BDSP’lilere saldırdı.

Saldırı sırasında BDSP çalışanlarını kelepçelemeye çalışan polisler etrafa “Bunlar terörist, bunlar vatan düşmanı, eğer beğenmiyorsanız çekin gidin” diye seslenerek olay yerinde toplanan kitleyi provoke etmeye çalıştı. BDSP çalışanları polisin bu provokasyon karşısında kitleye dönük ajitasyon konuşmaları yaparak saldırıyı teşhir ettiler.

Polis, karakola götürülen BDSP’lilere kaba aramadan sonra ince arama dayatmasında bulundu.

BDSP’liler saat 23.00’te serbest bırakıldılar.

DLB’lilere silahlı saldırı

Son olarak da Esenyurt DLB’liler bölgedeki polis terörünün hedefi oldular. 21 Aralık’ta Esenyurt’ta afiş faaliyeti esnasında Esenyurt polisinin engelleme girişimine maruz kaldılar.

Liseli devrimciler Alaattin Karadağ’ın vurulduğu yer olan Esenyurt Depo’daki afiş çalışması esnasında kapalı cadde girişinde polisle karşılaştılar. Liselileri bir süre takip eden polisler, DLB’lileri gözaltına alamayacaklarını anladıkları anda silahlarına sarıldılar.

Saldırıyı atlatan liseliler bölgeden çekildiler

Kızıl Bayrak / Esenyurt

 

 


Devrimci sınıf faaliyetlerinden...

 


Kartal’da polis terörüne karşı eylem

Kartal BDSP 23 Aralık günü gerçekleştirdiği eylemle son dönemde artan polis ve devlet terörünü teşhir etti.

“Polis devlet terörüne son! Bu abluka dağıtılacak! / BDSP” ozaliti açıldığı eylemde TEKEL ve demiryolu işçileri selamlandı.

İşçi eylemlerine, Kürt halkına ve devrimcilere yönelik saldırılara dikkat çekilen açıklamada, azgınlaşan devlet terörüne karşı işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini büyütme çağrısı yapıldı.

Kaldıraç’ın da destek verdiği eylem sloganlarla son buldu.


Tersanelerde polis terörü teşhir edildi

Tuzla BDSP, tersanelerde gerçekleştirdiği bildiri dağıtımı ile polis terörünü teşhir ediyor.

“Keyfi gözaltılar, baskılar, işkenceler, infazlar … Polis terörüne ve cinayetlerine son! / BDSP” başlıklı bildiriler Tuzla Tersaneler bölgesi işçi geçiş noktaları olan Aydıntepe istasyonu ile Tuzla Gemi Tersanesi önünde dağıtıldı. Yaklaşık 1000 adet bildiri işçilere ulaştırıldı.

Esenyalı Mahallesi’nde de 2 gün üst üste dağıtımlar gerçekleştirildi.

Çalışma boyunca toplam 3000 adet bildiri dağıtılmış oldu.


Antakya’da bildiri dağıtımı

“Polis terörüne ve cinayatlerine son!” başlıklı BDSP bildirileri kentin birçok yerinde işçi emekçilere ulaştırıldı.

Belli noktalarda kolluk güçlerinin dağıtımı engelleme girişimlerine rağmen sınıf devrimcileri faaliyetlerini sürdürdüler. Saray Caddesi, Ulus Meydanı’nda polislerle kısa süreli bir arbede yaşandı. Sınıf devrimcilerinin karalı duruşu karşısında geri adım atan polis faaliyeti taciz etmeye devam etti. İki sivil polis dağıtım bitene kadar kamerayla kayıt aldılar. Polisin bu tacizkar tutumu ajitasyonlarla teşhir edildi.

Kent merkezi dışında Armutlu ve Elektrik Mahallesi’nde de bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Alaattin Karadağ’ın köyünde Kızıl Bayrak satışı yapıldı. Kısa sürede 50 gazete emekçilere ulaştırıldı.

Kızıl Bayrak / Kartal - Tuzla – Antakya

 

 

Ankara’da Karadağ dosyası açıklandı!

Cinayet şekebesi Avcılar-Esenyurt polisi tarafından 19 Kasım akşamı sokak ortasında infaz edilen komünist işçi Alaattin Karadağ’ın katledilişine ilişkin Ankara’da basın toplantısı düzenlendi. 22 Aralık Salı günü Ankara Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) tarafından İHD Ankara Şubesi’nde düzenlenen toplantıda Alaattin Karadağ cinayeti dosyası açıklandı.

Toplantıda BDSP adına yapılan açıklamada hazırlanan dosyanın içeriği anlatılarak, dosya basına ve kurum temsilcilerine dağıtıldı. Alaattin Karadağ’ın infazının münferit bir olay olmadığı ifade edilerek bu infazın bütünlüklü bir saldırının sonucu olarak gerçekleştiğinin altı çizildi. Hazırlanan cinayet dosyası ile Alaattin Karadağ’ın yargısız infazıyla katil yüzü bir kez daha açığa çıkan kurumları teşhir etmek ve kolluk güçlerinin katliamlarına set çekecek bir mücadeleyi birleşik bir tarzda yürütmenin amaçlandığı söylendi.

İnfazların ve polis terörünün son bulmasının tek yolunun bütünlüklü bir süreç örmekten geçtiğinin vurgulandığı açıklamada ileriki günlerde Ankara’da polis terörüne ve cinayetlerine karşı eylemli bir sürecin örüleceği ve bu sürece herkesin katılması çağrısıyla toplantı sona erdi.

Kızıl Bayrak / Ankara