25 Aralık 2009
Sayı: SİKB 2009/49

 Kızıl Bayrak'tan
TEKEL direnişi, sorunlar ve görevler.
Direnişçi TEKEL işçileri
yol gösteriyor!
Düzen sınırlarını aşmayan her yol
tasfiyeye götürür!
Emekçi Kadın Komisyonları’ndan TEKEL işçileriyle dayanışma çağrısı
TEKEL’de direniş günlüğü...
Türk-İş’ten 1 saatlik
iş bırakma kararı
Patronlar işçi öldürür,
mahkemeler serbest bırakır!
TÜİK il bazında işsizlik rakamlarını açıkladı..
Esenyurt-Avcılar polisi devrimci sınıf faaliyetine saldırıyor
Entes’te direniş güncesinden
İşçilerden köprü ve Taksim eylemi
Volkan Yaraşır’ın Parti etkinliğinde yaptığı konuşma...
19 Aralık Katliamı lanetlendi! 
Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı!
DLB’lilere gözaltı ve işkence
Katiller düzeninden hesap soralım!
Onlar, Kürt halkına düşman...
Köhnemiş sistemin çürümüş oyunları
Yunanistan’da kapitalist sistem iflasın eşiğine dayandı.
Almanya’nın gündeminden
Kunduz bombardımanı düşmüyor!
Ulusal soruna devrimci yaklaşımın paradoksları - 4 M. Can Yüce
Hasta tutsaklara özgürlük!
Mücadele Postası
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı!

Genç-Sen 3. Olağan Genel Kurulu 20 Aralık Pazar günü Ankara İnşaat Mühendisleri Odası’nda yaklaşık 600 Genç-Sen’linin katılımı ile gerçekleşti. Genç-Sen’le ilgili sinevizyon gösteriminin ardından genel kurul, açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasında başta TEKEL işçileri olmak üzere grevdeki, direnişteki tüm işçi ve emekçiler selamlandı. Genç-Sen’e açılan kapatma davasından ve Genç-Senliler’e açılan davalardan bahsedildi. Devlet terörünün, saldırıların yaygınlık kazandığı ifade edilerek geçtiğimiz sene polis kurşunuyla Atina’da katledilen Aleksis Grigoropulos, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da katledilen Aydın Erdem ve Esenyurt’ta katledilen Alaattin Karadağ anıldı. Polis terörü lanetlendi.

Açılış konuşmasının ardından destek mesajları okundu. Destek mesajlarının ardından KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek ve DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün birer konuşma gerçekleştirdi.

TEKEL işçilerine ziyaret...

Konuşmaların ve destek mesajlarının ardından faaliyet raporu okundu. Bundan sonra da önergelerin tartışılmasına geçildi. Genç-Sen Merkez Yürütme Kurulu’nun hazırladığı “Genç-Sen yürüyor, örgütlü öğrenci hareketi büyüyor!” başlıklı önergenin tartışılmasının ardından öğle arası verildi. Öğle arasında Genç-Senliler direnişlerinin 6. gününde olan TEKEL işçilerine ziyaret gerçekleştirdiler. Büyük çoşkuyla karşılanan ziyarette basın açıklaması yapıldı.

Öğle arasının ardından önergelerin tartışılmasına devam edildi ve Merkez Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. “Anadil sorunu ve kardeşlik”, “Pre-sendikalist sektörel örgütlenme”, “Şube önergesi”, “Bologna projesi ile ilgili önerge”, “Bologna süreci karşıtı önerge” başlıklı önergelerle birlikte liseli çalışması, kadın sorunu, anadil sorunu, soruşturma ve cezalarla ilgili önergeler de tartışıldı. Merkez Yürütme Kurulu seçimi ve önergelerin tartışılmasının ardından Genel Kurul sonlandırıldı.

Ekim Gençliği

 

 

OGÜ’de Genç-Sen eylemleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde “Başka bir OGÜ istiyoruz” kampanyası 17 Aralık günü yapılan eylemle devam etti.

Osmangazi üniversitesi’nde yaşanan ulaşım sorunu, belge evrak ücretleri, ikinci öğretim öğrencilerinin yemekhaneden yararlanamaması, 1.8 uygulaması gibi sorunların artık yaşanmaması bu sorunların çözülmesi ve daha özgür bir OGÜ’nün yaratılması için geçen hafta yapılan eylemden sonra rektör yardımcısıyla görüşülmüştü.

Rektör yardımcısı, Genç-Sen temsilcisine, bu sorunların çok küçük bir bütçeyle çözülebileceğini, hatta OGÜ’de böyle sorunların yaşanmasından “utandığını”, öğrencileri haklı bulduğunu itiraf etmişti.

Fakat tüm bu söylemlere rağmen rektörlük bir adım atmadı. 17 Aralık günü Meşelik Kampüsü Nokta kafe önünde buluşan Genç-Sen’liler rektörlüğe yürüyüş gerçekleştirdiler.

Burada yapılan açıklamada, Genç-Sen’li öğrencilerin başka bir OGÜ yaratana kadar mücadeleye devam edeceği söylenerek tekrar sloganlarla Nokta kafe önüne yürüyüşe geçildi.

Eskişehir Ekim Gençliği

 

 

YDGM’den Aydın Erdem eylemi

Anadolu Üniversitesi Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi tarafından Aydın Erdem için oturma eylemi gerçekleştirildi.

Aydın Erdem’in devlet tarafından katledilmesini protesto eden öğrenciler, derslere girmeyerek öğlen saatine kadar Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu önünde marşlarla ve sloganlarla beklediler.

Yapılan basın açıklamasında, açılım sürecinin tasfiye sürecine dönüştüğü belirtilerek son dönemde Kürt halkına yönelik saldırıların hız kazandığı ifade edildi. Ayrıca Öcalan’a dayatılan uygulamalar kınandı ve devletin Kürtlerin barış önerisine inkar ve imha siyasetiyle cevap verdiği belirtildi. Devletin Kürt sorununu DTP’ yi kapatmakla bitiremeyeceği ve hiçbir baskının Kürtlerin iradesini teslim alamayacağı da açıklamada vurgulandı.

Kitle basın açıklamasının ardından marşlarla ve sloganlarla eylemi sonlandırdı.

Eyleme DÖB, ÖGD, DGH ve Ekim Gençliği destek verdi.

Anadolu Üniversitesi Ekim Gençliği

 

 

 

İstanbul Üniversitesi’nde
10 öğrenci gözaltına alındı!

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde yurtsever öğrenciler 22 Aralık günü polis baskını ile gözaltına alındı.  

İstanbul Üniversitesi’nde bir haftadır devam eden gerginlik 22 Aralık günü Edebiyat Fakültesi’nde yaşanan gözaltı terörü ile devam etti. Onlarca çevik kuvvet polisi, elini kolunu sallayarak girdiği İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Hergele Meydanı’nda ve yemekhanede gördüğü yurtsever öğrencileri gözaltına aldı.

21 Aralık günü Merkez Kampüs’te yurtsever öğrencilerin dağıttığı bildiriler faşistler tarafından yırtılmış, ardından yurtsever öğrencilerin faaliyetine yapılan saldırıya cevap verilmişti. Bu olay sonrasında kolluk güçleri Öğrenci Kültür Merkezi’ne gelerek iki saat boyunca terör estirip, öğrencilere sözlü ve fiziksel müdahalede bulunmuştu. Baskın sırasında binaya giriş çıkışlar yasaklanırken, etkinlikler durdurulmuş, kapılar kilitlenmişti.

İstanbul Üniversitesi Ekim Gençliği