29 Mayıs'04
Sayı: 2004/21 (13)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltelim!
  Barbarların NATO Zirvesi için İstanbul'da fiili sıkıyönetim...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO dağıtılsın!
  DİSK 12. Genel Kurulu'na doğru...
  DİSK Genel Kurulu öncesi sendika yöneticileriyle konuştuk...
  Sermaye işbirlikçisi sendika ağaları yeni saldırılar için mesaide!
  Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda işsizliğe çare buldu!
  Gericilerin Çağlayan mitingi ve EMEP
  Yaz dönemi çalışmasının çok yönlü gündemleri
  Ekim'in Mayıs 2004 tarihli 236. sayısı çıktı...
  Devlet-mafya-futbol üçgeni...
  Ebu Garib'ten Ulucanlar'a...
  "Pişmanlık yasası" yeni hazırlanan TCK ile süresiz hale getiriliyor...
  Siyonist cellatlar Filistin'de etnik temizlik yapıyor
  Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Irak'taki işkence vahşeti bakanlık onaylı!
  Arap Birliği Zirvesi...
  Uluslararası hareket...
  EMEP'ten düzenle barışmanın yeni adımları...
  Edirne şenliğinde polis terörü...
  YÜT 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri...
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Maltepe yerelinde de NATO ve Bush Karşıtı Birlik oluşturuldu

Gülsuyu’nda NATO karşıtı çalışmalar

NATO Zirvesi’nin yaklaşmasıyla birlikte, sermaye devleti kendi cephesinden hazırlıklarını tamamlarken, sınıf devrimcileri de NATO karşıtı çalışmalarını hızlandırıyor. Ocak ayında yerel seçimler çalışması ile başlayan ve 28 Haziran NATO Zirvesi ile bitecek olan yoğunlaşmış kampanya çalışmamıza devam ediyoruz. Seçim ve 1 Mayıs kampanya dönemlerinde genişlettiğimiz olanaklarla İstanbul’u emperyalistlere dar etmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Ana hedefi mahallede NATO karşıtı geniş bir kitle örgütlülüğü yaratmak olan ve pek çok aracı birlikte kullanarak yürüttüğümüz NATO karşıtı kampanyamızın (tüm eksiklik ve zaaflarına rağmen) bugün belli bir olgunluğa erişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Kısa bir zaman sonra düzenlenecek halk toplantısı ile çalışmalarına start verecek platformile ilerici işçi ve emekçileri çalışmanın bir parçası haline getireceğiz.

NATO karşıtı çalışmamızı Mayıs ayının başında, elimizde henüz başka bir materyal olmadığı için, gazetemizin yaygın satışını yaparak başlattık. 160 gazetenin satıldığı tarama çalışması sırasında, insanlarla NATO üzerine tartışma ve konuşma imkanı bulduk. Bu tartışmalar sırasında pek çok kişinin yapılacak NATO Zirvesi’nden haberdar olmadığını gözlemledik. Arkasından diğer materyallerimizin gelmesi ile birlikte çeşitli araçların kullanımına başladık. Yaklaşık 2500 bildiriyi mahallemize ve Kartal sanayide bulunan örgütlü işletmelere dağıttık. Bundan sonra varolan fabrika dağıtım ağını genişletmeyi, materyallerimizi buralara da ulaştırmayı hedefliyoruz.

Ayrıca yaklaşık 400 afişi mahallemize yaptık. Minibüs yoluna yoğun olarak yapılan afişlerimizin oldukça beğeni topladığını söyleyebiliriz. Anket çalışmasında ise istediğimiz hedefe ulaşabilmiş değiliz. Yoğun bir süreç yaşadığımız için çalışmanın bu yönü eksik kalmış durumda. Tüm gücümüzle eksik kalan bu yanı da en kısa zamanda telafi etmeye çalışacağız.

Bir yandan kendi bağımsız çalışmamızı örgütlerken bir yandan da Maltepe yerelinde oluşturulan NATO ve Bush Karşıtı Birlik’in de çalışmalarının örgütleyicisi durumundayız. Yapılan görüşmeler sonunda İstanbul merkezli oluşturulan platformun almış olduğu kararları ve çalışmaları kendi yerelimize uygulama amaçlı oluşturulan birlik ile ortak çalışmalar yapmaya başladık. İlk olarak 31 Mayıs günü gerçekleşecek olan “NATO’ya karşı notalar” etkinliğinin çalışmasını yaptık. Çağrı afişlerinin yapılması, biletlerin satılması ve benzeri işlerdi bunlar. 28 Mayıs’tan itibaren Maltepe merkezinde açılacak olan imza standında da yer alacağız. Platform olarak somut hedefler konmuş durumda. İmza standının 14 Haziran’a kadar düzenli açılması, 12 Haziran’da bir panel ve panelin arkasından basın açıklaması yapılması, eylemlerin mahallelere yaılması ve mümkün olduğu ölçüde bu eylemleri süreklileştirmek, platformun almış olduğu belli başlı kararlar arasında.

Merkezi platformun düzenlemiş olduğu eylem ve etkinliklere de elimizden geldiğince katılmaya özen gösteriyoruz.

Gazetemizin geçen sayısının orta sayfasında da ifade edildiği gibi, komünistler, güç ve imkanlarının darlığına rağmen bugün pek çok işi birarada yapmak sorumluluğu ile karşı karşıyadırlar. Bizler de bu çerçevede tempomuzu daha da artırarak bu iddianın arkasında tok bir şekilde durmanın gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

BDSP/Maltepe




NATO karşıtı faaliyetimiz sürüyor!

28-29 Haziran’da İstanbul’da toplanacak olan NATO Zirvesi’ne geçit vermemek için yoğun bir faaliyet yürütüyoruz. Faaliyetimiz kitle etkinlikleri ve materyal dağıtımı üzerinde yoğunlaşmış durumda. Materyallerimizi ağırlıklı olarak bölgemizde bulunan sanayi işçilerine ulaştırma çabasındayız. Zira NATO karşıtı çalışmalarda en önemli nokta, sorunun işçi sınıfına taşınmamasıdır. Bu yönüyle biz sınıf devrimcilerine daha özel sorumluluklar düşüyor.

Kampanyamızın ilanından bu yana bölgemizde bildiri, afiş, anket vb. araçlarla emekçilere sesleniyoruz. Özellikle anket çalışmasında insanların genel olarak NATO’nun karanlık kimliğini bilmediklerini gözlemledik. Bilenler ise düzenin gerici propagandasının etkilerini üzerlerinde taşıyorlar. Bu durum NATO’nun emekçiler nezdinde yeteri kadar teşhir olmamış bir emperyalist kurum olduğunu gösteriyor.

Materyallerimiz ve gazetemiz yaygın ve etkin kullanıldığı oranda bu ihtiyaca yanıt verecek düzeydedir. Özellikle afişlerimizdeki savaş ve terör örgütü vurgusu oldukça güçlü bir anlatım biçimi oldu. Afişlerimizi faaliyet yürüttüğümüz alanlarda yoğun bir şekilde kullandık. Özellikle ikili afişlerimizin görselliği bir hayli dikkat çekiyor.

Binlerce bildiriyi emekçi semtlerinde ve fabrikalarda dağıttık. Kurtköy sanayi fabrikalarına öğle arası paydosunda, kapı önlerinde oturan işçilere sohbetler eşliğinde bildirilerimizi dağıttık. Tuzla Tersane işçilerine (İçmeler ve Aydıntepe) sabah işbaşı yaparken binlerce bildirimizi ulaştırdık. Kısa konuşmalarla NATO’nun İstanbul toplantısını duyurduk, toplantıya geçit verilmemesi çağrısı yaptık. Yine kitle etkinliklerimizin bir parçası olarak planladığımız NATO karşıtı işçi komitesinin hazırlık çalışmalarına devam ediyoruz. Bunun ilk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacağız. Yanı sıra bölgemizde bulunan demokratik kitle örgütlerini ve reformist partileri biraraya getirmeye çalışıyoruz.

Bölgedeki ajitasyon-propaganda çalışmamızın en etkin aracı olan afişlerimizi E-5’e de yaygın bir biçimde yaptık. Acıbadem Köprüsü’nden Pendik Köprüsü’ne kadar her yeri afişlerimizle donattık. Ancak üzerinden iki gün geçmeden bütün afişlerimiz kolluk güçleri tarafından söküldü. Birkaç gün sonra tekrar E-5’e afiş asarken TMŞ ekiplerince gözaltına alındık. 5-6 saat sonra serbest bırakıldık. TMŞ ekiplerinden, İstanbul Valiliği’nin NATO’yla ilgili hiçbir bildiri ve afişe izin vermeme kararı olduğunu, izin veren kurumlara soruşturma açıldığını öğrendik.

BDSP/Pendik



Gülsuyu’nda NATO karşıtı meşaleli yürüyüş

NATO Zirvesi’nin yaklaşması ve Filistin ile Irak’ta yaşanan son gelişmelerle ilgili 25 Mayıs günü meşaleli yürüyüş eylemi gerçekleştirdik. Trafodan sloganlarla “NATO’ya geçit yok, 28 Haziran’da alanlara!” pankartı açarak başlattığımız yürüyüş Özgürlük Meydanı’nda son buldu. Burada bir yoldaşımızın yaptığı konuşma ile eylemimize devam ettik. Yoldaş konuşmasında, geçtiğimiz hafta İsrail’in Filistin’de, ABD’nin Irak’ta düzenlemiş olduğu sivillere yönelik roketli saldırıları kınarken, dökülen kanların hesabını işçi ve emekçilerin, ezilen halkların er ya da geç mutlaka soracağını, bu katliamların cezasız kalmayacağını vurguladı. Bu saldırılara en iyi cevabın ise 28 Haziran’da İstanbul’da verileceğini söyleyerek konuşmasını bitirdi. Eylemde sık sık “İstanbul NATO’yamezar olacak!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Filistin/Irak halkı yalnız değildir!”, “NATO’ya geçit yok, kahrolsun emperyalizm!” sloganları atıldı. Eylem çekilen halaylar ile birlikte son buldu.

Gülsuyu’ndan genç komünistler