29 Mayıs'04
Sayı: 2004/21 (13)


  Kızıl Bayrak'tan
  Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltelim!
  Barbarların NATO Zirvesi için İstanbul'da fiili sıkıyönetim...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO karşıtı eylem ve etkinliklerden...
  NATO dağıtılsın!
  DİSK 12. Genel Kurulu'na doğru...
  DİSK Genel Kurulu öncesi sendika yöneticileriyle konuştuk...
  Sermaye işbirlikçisi sendika ağaları yeni saldırılar için mesaide!
  Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda işsizliğe çare buldu!
  Gericilerin Çağlayan mitingi ve EMEP
  Yaz dönemi çalışmasının çok yönlü gündemleri
  Ekim'in Mayıs 2004 tarihli 236. sayısı çıktı...
  Devlet-mafya-futbol üçgeni...
  Ebu Garib'ten Ulucanlar'a...
  "Pişmanlık yasası" yeni hazırlanan TCK ile süresiz hale getiriliyor...
  Siyonist cellatlar Filistin'de etnik temizlik yapıyor
  Filistin halkıyla dayanışmayı yükseltelim!
  Irak'taki işkence vahşeti bakanlık onaylı!
  Arap Birliği Zirvesi...
  Uluslararası hareket...
  EMEP'ten düzenle barışmanın yeni adımları...
  Edirne şenliğinde polis terörü...
  YÜT 8. Geleneksel Bahar Şenlikleri...
  Basından...
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Yurdışında oluşturulan RESİSTANBUL 2004’ün açıklaması...

Emperyalist NATO Zirvesi’ne geçit vermeyelim! Direnen haklarla dayanışmayı yükseltelim!

Başını ABD’nin çektiği NATO’ya üye emperyalist haydutlar 28-29 Haziran’da Türkiye’de bir zirve toplayacak. Aralarında halkların katili, günümüzün Hitleri G. Bush’un da olduğu katiller İstanbul’a gidecek.

Başta CİA olmak üzere, yabancı tüm istihbarat örgütleri sözde güvenlik önlemleri almak bahanesiyle İstanbul’a yerleşmiş bulunuyor. İlericiler, devrimciler, ezilen mazlum halklara yönelik kanlı operasyonlar yapmak konusunda deneyimli bu katiller sürüsü, günlerce karanlık ofislerinde yeni saldırı ve cinayet planları yapıyorlar.

NATO; halkların mücadelesini boğmak için kurulan uluslararası bir terör şebekesidir!

Sözde dünya barışına hizmet etmek için kurulduğu söylenen NATO;

- NATO; bir kirli savaş örgütüdür

- NATO; Gladyodur, Kontra gerilladır, özel harp daireleridir

- NATO; askeri ve sivil darbeler tezgahlayan, etnik ve dini temellerde gerici kışkırtmalar ve ayaklanmalar örgütleyen eli kanlı bir savaş çetesidir.

- NATO; ilericilerin, devrimcilerin ve halkların kanını döken bir cinayet örgütüdür

- NATO; halkların bağımsızlık mücadelesini boğmak için kurulan bir çete örgütüdür

- NATO; İMF, Dünya Bankası ve Dünya Ticaret Örgütü gibi emperyalist mali ve ticari örgütlerin silahlı koludur. Sermayenin sömürü güvencesidir

- NATO; F Tipleri, Guantanamo, Ebu Garib hapishanesinde uyguladığı vahşetinde gösterdiği gibi bir işkence merkezidir

NATO’ya geçit vermeyelim!

Emperyalist haydutlar İstanbul zirvesini, bugüne dek başvurdukları akıl almaz vahşete rağmen daha da büyüyüp yayılan direnişleri ezmenin ve bastırmanın yol ve yöntemlerini tartışmak, Büyük Ortadoğu Projesini (BOP) hayata geçirmek amacıyla kararlar almak için topluyor. Kendi ulusal orduları yetmiyor, NATO denilen saldırı ve savaş örgütünü, yanısıra da AB ordusunu devreye sokmak istiyorlar. Bu uluslararası savaş ve saldırı örgütlerini güçlendirerek, yeni işgallere ve daha büyük katliamlara hazırlanıyorlar.
ABD Irak’taki işgali kalıcılaştırmak istiyor. Ve dahası, ABD, Asya, Afrika ve Latin Amerika’da yeni askeri üsler kurmanın peşindedir. İşgal ettiği ülkelerde Hitler’inkini aratmayan toplama kampları kurmaktadır ve onun vahşetine rahmet okutan işkencelere başvurmaktadır. Guantanamo ve Ebu Garib toplama kampları ve buralardaki uygulamalar bunun somut örneğidir.

Saldırının odağında ilerici ve devrimci güçler var

Şüphesiz ki, uluslararası bir karşı-devrim örgütü olan NATO’nun asıl hedefi ilerici ve devrimci güçlerdir. Nitekim, polisi, ordusu, istihbarat örgütleri, mahkemeleri ve hapishaneleri ile, faşist devletin kendisine sunduğu imkanları da kullanarak, ilerici ve devrimci güçlere dönük bir terör ve sindirme hareketi başlatmış bulunmaktadır. İstanbul’da fiilen sıkıyönetim, Türkiye Kürdistan’ında ise olağanüstü hal uygulaması söz konusudur. Önümüzdeki günlerde karşı-devrimci terör daha da tırmanıp yoğunlaşacaktır. Toplanma, gösteri, basın ve buna benzer hak ve özgürlüklerin hepsi şimdiden ortadan kaldırılmıştır. Faşist devlet ABD’ye sadakatini kanıtlamak için, geçmişte Baba Bush’u devrimcilere dönük bir katliam ile karşılamıştı. Önümüzdeki günlerde yine böylesi katliamlara başvurmak çekinmeyeceklerdir. AB’ye uyum yasaları ise, gerçek yaşamda hiçbir şey ifade etmemektedir. Kaldı ki, AB demokrasisinin nemenem bir şey olduğunu Göteburglar’dan, Cenovalar’dan, ülkemize ihraç edilen F tipi hapishanelerden ve ölüm hücrelerinden biliyoruz.

NATO Zirvesi’ne karşı: RESİSTANBUL 2004

Başını ABD’nin çektiği emperyalist-kapitalist sömürüye, soyguna, saldırganlık ve savaşa aracı olan NATO-AB ordusuna karşı ilericilere, devrimcilere ve halklara dönük saldırganlık ve savaş kararları almak için düzenlenen zirvelere direnmekten başka yol yoktur.

Türkiye’de 120’yi aşkın kurum ve kuruluş bu amaçla “NATO ve Bush Karşıtı Birlik” oluşturmuş, etkin bir kampanya yürütmektedir. Bizler de yurtdışında bu birlikle dayanışmak ve benzer bir kampanya örgütlemek üzere RESİSTANBUL 2004 adıyla bir birlik oluşturmuş bulunuyoruz.

Avrupa’daki yerli ve yabancı, ilerici, devrimci anti-emperyalist ve NATO karşıtı kişi, kurum ve kuruluşları bizimle dayanışmaya, Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Savaş makinası NATO dağıtılsın!
ABD ve NATO’ya ait tüm üsler kapatılsın!
Filistin ve Irak’taki işgale hayır!
Büyüz Ortadoğu Projesine (BOP’a) hayır!
ABD ve NATO Ortadoğu’dan defol!
Türkiye ve Ortadoğu halklarıyla dayanışmaya!

ATİK, AGİF, BİR-KAR,
Alınteri, HÖC, ADHK, MBP




Emperyalizmin savaş ve terör aygıtı yeni saldırı hazırlıkları yapıyor!..

NATO dağıtılsın!

Dünyanın en büyük savaş ve terör aygıtı NATO 28 Haziran’da İstanbul’da toplanacak. Katiller sürüsü tarafında yapılacak olan zirvede NATO’nun yeni konsepti ilan edilecek. İşçi sınıfına, emekçi kitlelere ve ezilen halklara karşı ölçüsüz bir saldırganlık ve işgal operasyonları NATO şemsiyesi altında yürütülecek. Bunun ilk uygulama alanı ise Ortadoğu olacak.

NATO, sosyalizme ve dünya halklarına karşı bir saldırı döneminin ürünü olarak oluştu. Kuruluş amacı “Komünizme ve Sovyet tehtidine karşı savunma” olarak tanımlandı. Gerçekte ise NATO, emekçilere, devrimci güçlere ve halklara karşı bir saldırı, savaş ve terör örgütü olarak çalıştı. Gladio, Kontr-gerilla, Özel Harp Dairesi gibi kirli ve kanlı terör örgütleri NATO tarafından kuruldu. Askeri ve sivil faşist darbeler NATO’nun bu kirli örgütlenmeleri eliyle tezgahlandı. Etnik ve dini temeller üzerindeki gerici kışkırtmalar ve ayaklanmalar örgütlendi. Kısacası NATO sistematik bir cinayet ve katliam çetesi olarak çalıştı.

Sovyetler Birliği’nin çözülmesi ve Varşova Paktı’nın dağılmasının ardından NATO’nun işlevi “Barış ve güvenlik örgütü” olarak yeniden tanımlandı. Elbette “Barış ve güvenlik örgütü”ne ihtiyaç duyulması için ortada bir tehdit unsurunun da olması gerekiyordu. Peki NATO’nun karşısındaki yeni tehdit unsuru nedir? Tüm gerici propaganda ve yalanların aksine, bu tehdit, işçi ve emekçilerin mücadelesi ve halkların direnişidir. Bundan dolayı NATO sistemi “tehdit eden tehlikeler”e karşı konumlandırıldı. Bu tehlike emperyalistler tarafından “uluslararası terörizm” olarak kodlandı. Ardında dünya çapında işçilere, emekçilere, devrimci dinamiklere ve mazlum halklara karşı savaş ilan edildiğini ve yürütüldüğünü biliyoruz.

İstanbul Zirvesi’nde oluşturulacak yeni NATO konseptiyle ABD emperyalizmi askeri gücüne ve NATO üzerindeki hakimiyetine dayanarak rakipleri karşısında politik ve iktisadi üstünlüğünü sürdürmek isteyecektir. Emperyalist sistemin karşısına çıkacak işçi ve emekçilere karşı kuralsız ve kirli bir savaş dayatılacaktır. Sosyal mücadelelerin ve halk direnişlerinin karşısına NATO’nun katliam birlikleri çıkarılacaktır. Emperyalizm bu savaş ve terör örgütünü tümüyle sınıflar savaşına göre örgütleyecektir.

İşçiler, emekçiler!

NATO işçi sınıfına, ilerici toplumsal muhalefete, devrimci örgütlenmelere ve dünya halklarına boyun eğdirmek için örgütlenen bir saldırı ve savaş örgütüdür.

NATO Somali’de, Ruanda’da, Yugoslavya’da, Afganistan’da, Irak’ta yağdırılan bombalar, kitlesel katliamlar ve insanlık dışı işkencelerdir.

NATO emperyalizmin mali ve ticari örgütlerinin silahlı kolu, sermayenin sömürü güvencesidir. Katillerin ve barbarların yapacakları NATO Zirvesi’ne karşı işçiler, emekçiler, kitle örgütleri ve devrimciler İstanbul direnişine hazırlanıyorlar. Bizler de bulunduğumuz alanlarda hazırlanalım! NATO karşıtı yapılacak etkinliklere ve yürüyüşlere katılalım, İstanbul direnişini güçlendirelim!

Türkiye Komünist İşçi Partisi (TKİP)
Yurtdışı Örgütü
Mayıs 2004