11 Ocak 2008 Sayı: SİKB 2008/02

  Kızıl Bayrak'tan
   Saldırıları püskürtmek için devrimci sınıf mücadelesi!
  Sınır ötesi operasyonun karşılığı ABD emperyalizmine sınırsız hizmet!
ESK ve DİSK’in tutarsızlıkları
Dağlıca tutsaklarının iddianamesi tamamlandı…
Operasyonlara ve saldırılara karşı
birlikte mücadeleyi yükseltelim!
“Vatan mevzu bahisse gerisi teferruattır” ancak...
  Emekçi kadınlar Kurultay’a hazırlanıyor...
  Sınıf hareketinden...
  “Sosyal güvenlikte kara delik”: Yalancının...
Yüksel Akkaya
  Emekçi Kadın Kurultayı’na doğru...
  Düzen medyasına “Türbanlı komünist”ten yanıt:
  Verem değil düzen öldürüyor!
  Türkiye Facebook’ta rakip tanımıyor! .
  ABD’de başkanlık yarışı başladı...
  “Renkli devrim” safsatasının çöküşü
  Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht’in devrimci anılarını sahiplenmek için Berlin’e!
  Yeni bir yılda düzen şuursuzlaştırmaya
devam ediyor!
  Yeni bir yıla girerken...
M. Can Yüce
 yök Bültenlerden...
  Özgürlük ne yana düşer, YÖK ne yana!
  Mücadele Postası.
Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Baskılar bizi yıldıramaz!

Bizler OSİM-DER çalışanları olarak, 10 Şubat’ta “Emekçi Kadınlar, Özgürlük ve Eşitlik için bir adam ileri!/Emekçi Kadın Komisyonları” ve SSGSS karşıtı “Sağlıkta yıkıma mezarda emekliliğe geçit yok!/ OSİM-DER’den işçiler” şiarlı afişleri Sarıgazi’de Demokrasi Caddesi üzerine yaparken jandarmanın keyfi engellemesine maruz kaldık. Jandarma “izinsiz afiş yaptığımızı” iddia ederek gözaltına aldı ve işlemleri yapma bahanesiyle yaklaşık dört saat karakolda bekletti. Burada hakaretlere ve tacize uğradık. Nihayet 500 YTL para cezası yazmalarının ardından serbest bırakıldık.

Onlar baskılarının bizleri yıldıracağını düşüne dursunlar, bizler çalışmalarımıza kaldığımız yerden ve meşruluğumuzdan aldığımız güçle devam edeceğiz.

OSİM-DER çalışanları / İstanbul


Tersane işçileri ve amcalar…

1-2 Aralık 2007’de Almanya’da bir hafta sonu etkinliğinde, ben ve arkadaşım Erçil, sizin için annelerimizin hazırladığı tatlıları sattık.

Önce arkadaşımın annesi geldi bize sordu: Tersane işçileri için tatlı satmak ister misiniz? Ben ve arkadaşım hemen kabul ettik ve çok sevindik.

Sonra ben ve arkadaşım Erçil tatlıları standda sattık ve çok para kazandık.

Hepsi sizin için… Biz parayı Bir-Kar’lılara verdik, onlar size gönderecekler.

Sattığımız tatlılardan 113 Euro kazandık, bu sizin kurultayınız içindi...

Sizleri çok seviyoruz. Selamlar...


Bir-Kar’lı çocuklar

Helin ve Erçil

Helin 10 yaşında, Hollanda

Erçil 9 yaşında, Almanya

Erdoğan Aydın ile dayanışma eylemi

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Erdoğan Aydın’ın işine;  Roj TV’de “AİHM’nin zorunlu din dersleri kararı ve AKP Anayasası” konulu programa konuşmacı olarak katıldığı için Cumhuriyet gazetesi tarafından 27 Ekim’de son verildi. Ayrıca, yazarın Cumhuriyet Kitapları’ndan çıkan 8 kitabını TÜYAP Kitap Fuarı’ndan çekti, söyleşisini de iptal etti.

Erdoğan Aydın’la dayanışma amacıyla 3 Ocak günü Türkiye Yazarlar Sendikası’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada Aydın’la dayanışma içinde olan aydın, yazar ve sanatçıların imzası olduğu metin basına ve kamuoyuna sunuldu. Aydın, yazar, akademisyen ve sanatçıların imzacısı olduğu metinde şu sözlere yer verildi:“Biz aşağıda imzası bulunan şahsiyetler, Cumhuriyet Gazetesi’ne karşı olma diye özel bir tutumla sahip değiliz. Bizim amacımız Cumhuriyet yönetiminin bu kararının, basın ve düşünce özgürlüğü açısından son derece yanlış olduğuna ve kabul edilemeyeceğine dikkatleri çekmektir.” Destek metninin son bölümünde Aydın’la dayanışma vurgusu yer aldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul

Adana Tekstil-Sen’den etkinlik 

Adana Tekstil-Sen Bölge Temsilciliği 6 Ocak’ta, “Asgari değil emeğimi istiyorum” şiarıyla bir tekstil işçileri şenliği gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 90 kişi katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını Tekstil-Sen Bölge Temsilcisi Havali Mengi yaptı. Ardından Tekstil-Sen’i anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlik Tekstil-Sen Genel Başkanı Ayşe Yumli Yeter’in konuşmasıyla devam etti.

Konuşmanın ardından MKM bünyesinde faaliyet gösteren Koma Şilten Azadi sahneye çıktı. Grubun söylediği Kürtçe ezgilerin ardından Grup Nidal Türkçe ve Arapça türküler söyledi.

Kızıl Bayrak/Adana


Metin Göktepe anıldı

8 Ocak 1996’da Ümraniye Cezaevi’nde katledilen tutukluların cenazesini izlemek üzere gittiği Alibeyköy’de katledilen Metin Göktepe, katledilişinin 12. yılında Esenler Atışalanı Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.

Musa Anter, Metin Göktepe, Hrant Dink...

Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Evrensel gazetesi çalışan ve yazarlarının katıldığı anmaya Esenler bölgesinde faaliyet yürüten güçler de pankart açarak katıldılar. Anmada konuşan Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, herkese anmaya katıldığı için teşekkür etti.

Evrensel gazetesi adına ise İhsan Çaralan konuştu. Hrant Dink, Musa Anter ve Metin Göktepe anısına saygı duruşunun yapıldığı anmada, “Metin Göktepe ölümsüzdür!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “İnadına hepimiz birer Metin’iz!”, “Metin ölmez özgür basın susmaz!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İstanbul