22 Haziran'02
Sayı: 24 (64)


  Kızıl Bayrak'tan
  İşbirlikçi burjuvaziye AB taşeronluğu!
  İşbirlikçi burjuvazi ülkeyi iflasa, emekçileri yıkıma ve kırıma götürüyor
  Metal işçileri sendikal bürokrasi barikatını aşmalıdır!
  Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Temsilciler Kurulu toplantısı yapıldı
  İzmir TEKEL işçisi eylemlerine devam ediyor...
  İSDEMİR direnişinin başarısı için...
  Yerel eylemler ve politik müdahale
  Bush, Şaron ve gerici Arap rejimleri işbirliği içinde
  Filistin'e Nazi kampları
  Futbol şovenizmine karşı mücadele devrim mücadelesinin bir parçasıdır
  Futbol asla sadece futbol değildir!
  Tarihsel kazanımlar birleşik militan mücadelenin gücüyle korunabilir!..
  Büyük direnişin yıldönümünde kitlesel işçi şöleni
   "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz!"
   Dünya Bankası memuru Derviş liderliğe mi hazırlanıyor?
   Paris'te "İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği" gecesi
   "Ya barbarlık içinde çöküş, ya sosyalizm!"
   Dünya Gıda Zirvesi'nin aynasında kapitalizm gerçeği
   İzmir İşçi Bülteni'nden...
   Ankara Öncü İşçi-Emekçi Platformu Bülteni'nden...
   Aymasan'da kazandık! Aymasanlar'da kazanacağız...
   "Sınıf çalışmasının sorunları"
   Şadi Özpolat F tipi hücreleri anlatıyor...
   Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın

 

Kızıl Bayrak'tan

Direnişçilerin dilinden Aymasan direnişini anlatan bir kitap yayımlandı. Direnişin yürütülmesinde olduğu gibi anlatılmasında da örgütlü bir çalışma yürüten Aymasan direnişçileri, bu çalışma ile, bir direnişin derslerini sınıf mücadelesine katmayı/kazandırmayı amaç edinmişlerdi. Hatırlanacağı gibi Aymasan direnişi “büyük bir zafer”, “büyük maddi kazanımlar” vb. ile sonuçlanmadı. Ancak bu kitap okunduğunda da görülecektir ki, nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın direniş her zaman teslimiyetten evladır. Kazanımları da parayla hesaplanamayacak kadar büyüktür. Bunları aslında Aymasan direnişçileri söylüyor. Tabii ki kendi dilleri, kendi ifadeleri ile.

Direnişin ve derslerinin sınıf hareketimize maledilmesinde kitabın önemli katkıları olacağı çok açık. Bu nedenle öncü işçilerin eline ulaştırılması, okunup tartışılmasının sağlanması için çabayı hakediyor. Bunun için, nasıl direniş süresince Aymasan işçilerinin yanında yer aldıysak direnişin tanıtılmasında da bu aynı birlikteliği sürdürmemiz gerekiyor.

*Faaliyetimize yönelik saldırılar aralıksız sürmekte. Son olarak Antakya’da bir okurumuz (Oktay Rende) tutuklanmış bulunuyor. 15 Haziran 2002 Cumartesi günü, saat 11:00 civarında Armutlu Mahallesi’nde gözaltına alınan, 16 Haziran 2002 Pazar günü de çıkarıldığı savcılıkça tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen okurumuz, mahkeme tarafından Kızıl Bayrak’ın Armutlu Mahallesi’ndeki geçmiş faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanarak Hatay E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmiştir.

*Esenyurt’ta gazete satışı yaptıkları sırada gözaltına alınan iki okurumuzdan biri, bir gün sonra serbest bırakılmıştır. Diğer okurumuz ise hakkında gıyabi tutuklama kararı olduğu gerekçesi ile halen gözaltında tutulmaktadır.

*Geçen hafta mühürlenen Sefaköy İşçi Kültür Evi başvuru üzerine tekrar açıldı. Bu da kapatmanın ve mühürlemenin hukuki olmadığını, tümüyle keyfi gerekçelere dayandırıldığını göstermiş oldu.

Gerek kurumlara gerekse de çalışanlarımıza ve okurlarımıza yönelik benzer saldırıların bizleri yıldırmaya ve mücadeleden caydırmaya yetmeyeceği faaliyetlerimizle ortadadır. Sistemin baskı ve engelleme çabaları arttıkça, bizler de daha fazla bir gayret ve azimle görevlerimize yükleneceğiz.