19 Haziran'04
Sayı: 2004/24 (16)


  Kızıl Bayrak'tan
  Devletin sahte açılımları ve Kürt sorununun gerçek çözümü
  Düzen medyası yine görev başında...
  Devrimci tutsaklardan açıklama...
  Castleblair’de eylem ve sendikal ihanet!
  Castleblair işçilerinin açıklaması...
  DİSK 12. Genel Kurulu üzerine
  NATO Zirvesi ve sendikaların tutumu üzerine
  Gaziosmanpaşa’da NATO karşıtı eylem, etkinlik ve pratik çalışmalar...
  BDSP’nin Pendik NATO karşıtı çalışmalarından...
  NATO karşıtı eylem, etkinlik ve faaliyetten
  Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin eylem ve etkinliklerinden…
  Petkim işçileri eylemde
  Kızıl Bayrak 10. yayın yılını geride bıraktı!
Devrimci sınıf çizgisi ve geleneğinin yayın kürsüsü
  Nice 10 yıllara!
  “Kızıl Bayrak emekle, bedellerle yükseliyor, yükselecek!”
  Liseli gençlik çalışmasının sorunları
  6. ay zamları için örgütlenelim, mücadele edelim!
  İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) toplantısı üzerine...
  ABD emperyalizmine uşak olanlar, siyonistleri desteklemeye mahkumdur
  Aznar’dan sonra “fino köpeği” Blair de seçimlerde hezimete uğradı...
  Emperyalizm özgürlük değil egemenlik ister!..
  Bültenlerden
  Bültenlerden
  1. Çiğli İşçi Kurultayı Sonuç Bildirgesi:
  Tüketirken tükenen kadınlar
  12 Haziran’da Frankfurt’ta yapılan Konferans’ın Sonuç Bildirgesi
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin eylem ve etkinliklerinden…

Mamak’ta oluşturduğumuz işçi-emekçi inisiyatifi olarak 13 Haziran günü Yüksel Caddesi’nde 50 kişinin katılıdığı bir eylem gerçekleştirdik. Eylemde “Emperyalist saldırganlığa, siyonist işgale ve İMF programlarına hayır!” şiarlı üç işçi figürlü pankartımızı ve inisiyatif imzalı dövizlerimizi açtık. Bir emekçi arkadaşımız inisiyatif adına metnimizi okudu. Eylemde “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği”, “NATO’ya karşı Deniz olunmalı!”, “NATO’ya geçit vermeyeceğiz!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!” sloganları atıldı.

Ayrıca aynı gün öğleden sonra inisiyatif olarak Feyzullah Çınar Parkı’nda bir etkinlik düzenledik. Parkın etrafına emperyalist savaş ve işgalle ilgili Ebu Garip cezaevinde çekilen işkence görüntülerinin de aralarında olduğu 30 civarında resimden oluşan bir sergi açtık. “NATO’ya geçit yok!” yazan önlükler giydik ve “Mamak NATO Karşıtı İşçi Emekçi İnisiyatifi” pankartını parka astık.

Etkinliğimize ilk önce örgütlülüğümüzü anlatan bir konuşmayla başladık. Ardından İnisiyatifin bildirisini okuduk. Etkinlik boyunca açtığımız masada NATO Yolu’nun adının değiştirilmesi için toplanan imza kampanyasının çalışmasını sürdürdük ve bildirimizi dağıttık. İç etkinlik atmosferinde yapmayı hedeflediğimiz etkinlik planladığımız gibi gerçekleşti. Dostlarımız tarafından bağlama çalındı, hep birlikte türküler ve marşlar söylendi. Şiirler okundu, konuşmalar yapıldı ve halaylar çekildi. Etkinlik boyunca “NATO’ya geçit vermeyeceğiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!” sloganları atıldı. Semtte bulunan kurumlardan etkinliğimize destek vern ve katılanlar da oldu. Etkinliği parktan yürüyerek sloganlarla bitirdik.

Etkinlik öncesi Parkın etrafındaki evlere kapı dağıtımı ile tek tek konuşarak 600 adet çağrı metni ulaştırdık. Etkinlik ve sergi ilgi ile karşılandı. Etkinliğimize 80 kişi katıldı. Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi olarak bölgedeki işçi- emekçileri bu sürecin bir parçası yapmaya dönük faaliyetlerimize devam edeceğiz.

Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi
İnisiyatifi Çalışanları



Ankara AKP
Genel Merkezi önünde eylem

Ankara’daki NATO karşıtı eylemler yoğunlaşarak devam ediyor. 16 Haziran günü Ankara NATO Bush ve Emperyalizm Karşıtı Platform tarafından AKP’nin Balgat’taki genel merkezi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Panzerlerle barikat kuran polis, eylemcilerin binanın önüne gitmesini engelledi. Burada yapılan basın açıklamasında NATO’nun 28 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan zirvesine geçit verilmeyeceği vurgulandı. Basın açıklaması 26 Haziran’da Ankara’da, 27 Haziran’da da İstanbul’daki eylemlere yapılan çağrıyla sona erdi. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı eylemde sık sık “Katil ABD, işbirlikçi AKP!”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “NATO’ya hayır, kahrolsun emperyalizm!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/Ankara



Ankara NATO Karşıtı Gençlik Platformu’ndan Meclis önünde basın açıklaması...

“Katil Bush Ortodoğu’dan Defol!”

Ankara NATO Karşıtı Gençlik Platformu 17 Haziran günü Meclis Dikmen Kapısı önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Okunan basın metninde, 26 Haziran’da Bush’un Ankara’ya gelmeyi ve mecliste konuşma yapmayı planladığı, iktidar sahiplerinin de Bush’u kırmızı halıyla karşılayacağı, bu tutumun Meclis’in bir NATO kurumu olduğunun tescil edileceği ifade edildi. Bush’u kırmızı halıyla karşılayanların bugün tüm NATO karşıtlarına amansızca saldırdığı, bu tür tüm engelleme girişimlerine karşın gençliğin 26 Haziran’da alanlarda olacağı ve Bush’un konuşmasını engelleyeceği duyuruldu. Eylemde “İstanbul’da NATO’nun zirvesine geçit yok!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol’, “Katil ABD işbirlikçi AK!” sloganları atıldı. Polisin eylem boyunca süren provokatif tutumuna rağmen Güvenparka yüründü ve Güvenpark otobüs duraklarında atılan sloganlarla eylem bitirildi.

Ekim Gençliği/Ankara



Samsun NATO Karşıtı Platform’un faaliyetleri
devam ediyor...

“Suç ve savaş örgütü NATO dağıtılsın!”

Samsun NATO Karşıtı Platformu 15 Haziran günü “Suç ve savaş örgütü NATO dağıtılsın” konulu bir forum gerçekleştirdi. Forum 15-16 Haziran direnişi ve tüm devrim şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Forumun konusu 15-16 Haziran direnişi, NATO ve Türkiye, 68’den bugüne devam eden anti-emperyalist mücadele, NATO’ya karşı şimdi Deniz olunmalı olmak üzere dört başlıkta toplandı. Sunumların içerisinde 15-16 Haziran direnişini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı forum kısa bir müzik dinletisiyle bitirildi.

16 Haziran gün ise Çiftlik Süleymaniye Geçiti’nde biraraya gelen platform üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla, 19 Haziran günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak mitingi duyurdular. Platform sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bizler; tüm dünyayı kendi kâr hırsları için koca bir savaş alanına çevirmeyi hedefleyen emperyalizmin eli kanlı katillerini ülkemizde istemiyoruz...bunun için 19 Haziran günü Ray Apartmanı önünden başlatıp Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlayacağımız mitingle ‘NATO’ya hayır, Bush gelme istemiyoruz!’ diyeceğiz. Ardından 26 Haziran’da Ankara’da, 28-29 Haziran’da İstanbul’da misafirperverliğimizi gösterecek ve onları hak ettikleri gibi karşılayacağız!” dedi. 

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın açıklaması atılan sloganlarla bitirildi. Ardından platform üyeleri toplu bir şekilde bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımı ilgiyle karşılandı.

Ekim Gençliği /Samsun



Adana’da NATO karşıtı eylemlerden...

Katillerin NATO Zirvesi’ne karşı Adana’da yürütülen çalışmalar sürüyor. Sosyalist basın tarafından oluşturulan platform, bir bildiri çıkararak mahalle ve fabrikalara dağıttı.

Dervişler Mahallesi’nde eylem...

Dervişler, Yüreyir ilçesine bağlı depremzedelerin yanıra işçi ve emekçilerin yoğun olarak oturduğu bir mahalle. Mahallede 14 Haziran günü bir eylem yapıldı. “NATO’ya geçit yok!” pankartının açıldığı eyleme yaklaşık 60 kişi katıldı. Katılımcı kurumların bazılarının gelmediği eyleme BDSP, İşçi Mücadelesi, Devrimci Hareket, DHP, ESP katıldı. Eylemde “İstanbul NATO’ya mezar olacak!”, “Kurtuluş devrimde, kurtuluş sosyalizmde!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği eylem sonrasında, kolluk kuvvetleri dağılan kitleyi taciz etti.

ABD Konsolosluğu önünde eylem...

15 Haziran günü saat 11:30’da Sabancı Cami önünde toplanan kitle otobüslerle ABD Konsolosluğu’na hareket etti. Eylemde “Emperyalist terör örgütü NATO dağıtılsın!” pankartı taşındı. Basın açıklamasının ardından NATO dağıtılsın resimli bir kukla yakılarak eylem bitirildi. Eyleme 100 kişi katıldı. “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Filistin’de, Irak’ta direniş kazanacak!” sloganları atıldı.

BDSP/Adana