26 Haziran'04
Sayı: 2004/25 (17)


  Kızıl Bayrak'tan
  Kürt halkı özgürlüğü için emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltmelidir!
  Emperyalizme kölelikten kurtulmak için siyasal sınıf hareketini yükseltelim!
  Fabrikalarda mücadeleyi yükseltelim!
  Emekliye vergi!
  “Demokrasi” makyajı tutmuyor!
  Adalet Bakanı DEP’lilere devlet sopasını gösterdi
  “Misafir”le değil emperyalist haydut takımıyla yüzyüzeyiz!
  Irak’ta işgalci fabrikada ücretli köle olmayacağız!
  GOP NATO karşıtı çalışmalardan...
  NATO karşıtı eylem, etkinlik ve faaliyetten
  Mamak’ta NATO Karşıtı eylem ve etkinlikler
  NATO Zirvesi ve düşündürdükleri...
  Kızıl Bayrak 10. yayın yılını geride bıraktı!-2
Daha güçlü, başarılı ve işlevsel bir yayın faaliyetine doğru
  Almanya’dan genç komünistler:
  Dinci gericiliği meşrulaştırmak EMEP’li liberallere kaldı
  Birleşik Metal-İş Sendikası Temsilciler Kurulu Toplantısı yapıldı...
  Ortadoğu halklarını hedef alan saldırgan ittifak güçlendiriliyor
  Irak’ta “yönetim devri” kirli savaş şeflerinin gözetiminde
  Emperyalist barbarlığın yeni simgesi “Gizli İşkence Merkezleri”
  “Sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz!”
  Kapitalizm ve çocuk sömürüsü
  Bültenlerden
  Tüm emperyalistler Ortadoğu’dan çekilsin!
  Sincan F Tipi’nde iki Ölüm Orucu direnişçisi yaşamını yitirdi...
  Sermaye Zirve için hükümetin arkasında
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Samsun Nato Karşıtı Platformu’ndan NATO karşıtı miting...

“NATO’ya geçit yok!”

Samsun Nato Karşıtı Platformu 19 Haziran günü Cumhuriyet Meydanı’nda bir miting düzenledi. İstasyon mahallesi Ray Apartmanı önünde toplanan kitle kortejler halinde yürüyüşe geçti. En önde “Suç ve savaş örgütü NATO dağıtılsın!/Samsun Nato Karşıtı Platform” imzalı pankart yeraldı.

Mitinge Ekim Gençliği, HÖC, Kaldıraç ve Partizan “NATO’ya geçit yok! Kahrolsun emperyalizm!” yazılı ortak pankartla katıldı. Bu pankartın arkasında “NATO’ya ve emperyalizme karşı şimdi Deniz olunmalı!/Ekim Gençliği” pankartı ve diğer grupların pankartları yeraldı. Oluşturulan ortak kortejde kızıl bayraklar ve Irak’taki işkence fotoğrafları taşındı. Gençlik coşkulu ve disiplinli kortejiyle kararlı bir duruş sergiledi. Yürüyüş boyunca gür bir şekilde marşlar söylendi.

KESK’e bağlı sendikaların ve reformist çevrelerin pankartlarının açıldığı, dövizlerin taşındığı yürüyüşte “NATO’ya geçit yok!”, “Kahrolsun emperyalizm!”, “Emperyalistler işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “NATO’ya karşı şimdi Deniz olunmalı!” sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gelindi. Alana gelindiğinde gençlik “NATO’ya geçit yok! Kahrolsun emperyalizm!” yazılı ortak pankartını miting kürsüsünün yanına astı. Miting alanında platform adına yapılan konuşmada, NATO’nun işgalci ve katliamcı yönü vurgulandı ve 1.5 milyon ceset torbasına inat İstanbul’da olacağız denildi. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı miting halaylarla sonlandırıldı.

Ekim Gençliği/Samsun



Edirne’de NATO karşıtı faaliyetler...

9 Haziran’da kurulan Edirne NATO ve İşgal Karşıtları içerisinde DİSK/Genel-İş, Tekstil, Emekli-Sen, Haber-Sen, SES, BES, Yapı-Yol-Sen, EMEP, TKP ve NATO Karşıtı Öğrenci Girişimi yeralıyor. Birlik yaptığı toplantılar sonucunda imza kampanyası başlatma, basın açıklaması yapma, bildiri dağıtımı ve bir panel düzenleme kararı aldı.

12-15 Haziran tarihleri arası yoğun bildiri dağıtımı ve imza kampanyası için pazar yerleri ve insanların yoğun olarak bulunduğu postane önünde masa açtık. 18 Haziran’da yaptığımız basın açıklamasıyla 2 bin imzayı kamuoyuna duyurduk. Ayrıca basın açıklamasında BOP ve NATO teşhir edilerek ,ABD ve NATO’nun katliamları anlatıldı. Zirve gerekçe gösterilerek devrimci, demokrat kurum ve kişilere yönelik devlet terörü kınandı. “NATO’ya geçit yok!”, “Kahrolsun emperyalizm!” sloganları coşkulu bir şekilde atıldı.

24 Haziran Perşembe günü Tes-İş binasında NATO ve BOP konulu bir panel düzenledik. Panelde ABD’nin NATO’yu nasıl kullandığına, İstanbul’da yapılacak zirvenin önemine değinildi.

27 Haziran İstanbul mitinginin duyurusunu ve çağrısını yapmak amacıyla 25-26 Haziran’da Edirne yerelinde, sendika ve sivil toplum örgütlerinin merkezi olarak çıkarmış olduğu bildirilerin dağıtımı yapılacak.

Ekim Gençliği/Edirne



İzmir’de “işgale, Bush’a,
NATO’ya hayır!” mitingi!

19 Haziran günü KESK, DİSK, TMMOB, BAK, Bush ve NATO Karşıtı Birlik ve İKK tarafından düzenlenen miting Konak ve diğer yönlerden gelen kitlenin Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmasıyla başladı. Buradan Gündoğdu Meydanı’na kadar sloganlarla yüründü.

NATO karşıtı pankart, döviz ve flamaların taşındığı eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Alanda yapılan açıklamadan sonra miting konserle devam etti. Açıklamada “Hep birlikte; işgali, işkenceyi, soykırım uygulamalarını durdurabilir, Bush’un gelmesini önleyebilir, İstanbul’un kapılarını NATO ve savaş suçlularına kapatabiliriz” denildi ve herkesin NATO’ya karşı çıkması için çağrı yapıldı.

Miting sönük bir havada geçti. Genel katılımın yanısıra sendikaların katılımı zayıftı. BDSP “Tüm NATO üsleri kapatılsın” pankartı ile döviz ve BDSP flamalarıyla katıldı. Alanda yaygın olarak BDSP bildirisi dağıtıldı. Ayrıca Sosyalist Kamu Emekçileri imzalı NATO özel sayısı dağıtıldı.

23 Haziran günü ise NATO ve Bush Karşıtı Birlik tarafından Konak Sümerbank önünde basın açıklaması yapıldı ve toplanan imzalar postalandı. NATO karşıtı sloganların atıldığı eylemde 27 Haziran günü İstanbul’da yapılacak mitinge çağrı yapıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir



Kamu emekçilerine çağrı...

“İş bırakarak Zirve’nin yapılacağı
alana çıkmaya çağırıyoruz!”

Emperyalizmin terör ve savaş aygıtı NATO, 28-29 Haziran’da İstanbul’da toplanıyor.

* NATO; sosyalizme karşı inşa edilmiş bir emperyalist savaş aygıtıdır.

* NATO; emperyalist dünyanın dünya halklarına, işçi sınıfı ve emekçilerine köleliği dayatan, baskı, sömürü ve işkence aygıtıdır.

* NATO; İMF, DB gibi emperyalist mali kuruluşların silahlı koludur.

* NATO; halkları birbirine boğazlatan, emperyalistler adına Ortadoğu, Balkanlar, Uzakdoğu ve dünyanın tüm bölgelerinde operasyonlar ve gerici ayaklanmalar tezgahlayan bir kontra örgütüdür.

* NATO; Kore’de, Somali’de, Yugoslavya’da, Afganistan’da halkları katliamlardan geçiren bir terör aygıtıdır.

* NATO; Gladio’dur, Kontr-Gerilla’dır, F tipleridir, Ebu Garibler’dir.

Ülkemizde işbirlikçi iktidar insanlık dışı F tipi-tecrit-tek tip elbise uygulamalarıyla, demokratik kitle örgütlerine, kurumlara ve muhalif tüm kesimlere düzenlediği baskınlar, kapatmalar ve fişlemelerle, gözaltı ve işkenceyle toplumsal muhalefeti susturmak, İstanbul’u tam anlamıyla dev bir hapishaneye çevirmek istemektedir. Bu saldırılara ve baskın gibi anti-demokratik uygulamalara karşı refleksif tepki verebilmeli, bu politikalara geçit vermemeliyiz. NATO Zirvesi’nin İstanbul’da toplanması tesadüf değildir. Çünkü Türkiye, İsrail’den sonra ABD emperyalizminin ileri karakolu olmaya soyunmaktadır. NATO Zirvesi’nde, Irak’ta batağa saplanan ABD emperyalizminin Ortadoğu’yu paylaşma projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) onaylanacak! İşbirlikçi iktidar, bu zirvede ülkemizin emperyalist savaşa ortak edilmesinin ve gençlerimizin Ortado&curen;u halkları üzerine sürülmesinin altına imza atacak!

Kamu emekçileri ve KESK ne yapmalı?

Ülkemiz işçi sınıfı ve emekçileri, emperyalist katillerin İstanbul’da düzenlemek istedikleri bu kanlı zirveye geçit vermemelidirler. Bunun yolu ise, 27 Haziran’daki büyük mitinge güçlü bir biçimde katılmaktan, 28-29 Haziran’da Zirve’nin yapılacağı alanı eylem alanına çevirmekten, Mahirler’in, İbolar’ın, Denizler’in devrimci mücadele ruhunu kuşanmaktan geçmektedir.

NATO Zirvesi’ne geçit vermemek için, KESK’i, sendikalarımızı ve kamu emekçilerini mücadeleyi işyerlerine hapsetmeye dönük eğilimlere prim vermemeye, iş bırakarak Zirve’nin yapılacağı alana çıkmaya çağırıyoruz.

27 Haziran’da büyük mitinge!
28-29 Haziran’da iş bırakarak zirve alanına!
NATO dağıtılsın, üsler kapatılsın!
Emperyalist işgale, işkenceye, tecride hayır!
Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!
Yaşasın sınıf dayanışması!

Devrimci Demokratik Sendikal Birlik
Emekçi Memurlar
Sosyalist Kamu Emekçileri
İstanbul Temel Haklar ve Özgürlükler
Derneği Girişimi Memur Komisyonu
Yeni Demokratik Sendikal Birlik