26 Haziran'04
Sayı: 2004/25 (17)


  Kızıl Bayrak'tan
  Kürt halkı özgürlüğü için emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleyi yükseltmelidir!
  Emperyalizme kölelikten kurtulmak için siyasal sınıf hareketini yükseltelim!
  Fabrikalarda mücadeleyi yükseltelim!
  Emekliye vergi!
  “Demokrasi” makyajı tutmuyor!
  Adalet Bakanı DEP’lilere devlet sopasını gösterdi
  “Misafir”le değil emperyalist haydut takımıyla yüzyüzeyiz!
  Irak’ta işgalci fabrikada ücretli köle olmayacağız!
  GOP NATO karşıtı çalışmalardan...
  NATO karşıtı eylem, etkinlik ve faaliyetten
  Mamak’ta NATO Karşıtı eylem ve etkinlikler
  NATO Zirvesi ve düşündürdükleri...
  Kızıl Bayrak 10. yayın yılını geride bıraktı!-2
Daha güçlü, başarılı ve işlevsel bir yayın faaliyetine doğru
  Almanya’dan genç komünistler:
  Dinci gericiliği meşrulaştırmak EMEP’li liberallere kaldı
  Birleşik Metal-İş Sendikası Temsilciler Kurulu Toplantısı yapıldı...
  Ortadoğu halklarını hedef alan saldırgan ittifak güçlendiriliyor
  Irak’ta “yönetim devri” kirli savaş şeflerinin gözetiminde
  Emperyalist barbarlığın yeni simgesi “Gizli İşkence Merkezleri”
  “Sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz!”
  Kapitalizm ve çocuk sömürüsü
  Bültenlerden
  Tüm emperyalistler Ortadoğu’dan çekilsin!
  Sincan F Tipi’nde iki Ölüm Orucu direnişçisi yaşamını yitirdi...
  Sermaye Zirve için hükümetin arkasında
  Mücadele Postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
Mamak’ta NATO Karşıtı
eylem ve etkinlikler

Mamak NATO Karşıtı İşçi-Emekçi İnisiyatifi’nin çalışmalarından...

Emekçi inisiyatifi olarak 20 Haziran günü “İşgalci barbarlara karşı işçi- emekçi barikatlarını yükseltelim!” şiarıyla bir etkinlik düzenledik. Mamak İşçi Kültür Evi’nde yapılan etkinlik oldukça canlı bir atmosferde geçti. Etkinlik inisiyatif adına bir arkadaşın konuşmasıyla başladı. Emekçi inisiyatifinin amacını ve işleyişini anlatan konuşma, yapılan eylem ve etkinliklerin anlatılmasıyla bitirildi. Ardından NATO’nun kanlı tarihi ile NATO’ya karşı mücadelenin tarihi anlatıldı.

Etkinlik programı Ozan Garip, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Semah Ekibi, Murat Metin, Mamak İKE Şiir topluluğu, mahalli sanatçı Elif Kılıç, Mamak İKE Müzik topluluğunun ezgileri ve çekilen halaylarla son buldu. Yüze yakın emekçinin katıldığı etkinlik, işçi- emekçi inisiyatifinin kendini tanıtması ve NATO gündemi sonrası sürekliliğini sağlaması açısından oldukça olumlu oldu.

İnisiyatif çeşitli eylem ve etkinliklerin yanısıra propaganda çalışmalarını da sürdürüyor. İnisiyatif imzalı yaklaşık 500 afiş kullandık. Yüzlerce emekçiye de bildirilerimizle ulaşmaya çalışıyoruz.

Mamak NATO Karşıtı Birlik’in eylem ve etkinliklerinden...

Birlik, eylem takvimi üzerinden planladığı eylem ve etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu hafta “NATO Yolu değil kardeşlik yolu” şiarlı imza kampanyası eylemi ve park etkinliği düzenlendi.

Eylem öncesi toplanan yaklaşık 2200 imza Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. Ardından 21 Haziran Pazartesi günü saat 12:30’da YKM önünde toplanılarak birlik pankartıyla Büyükşehir Belediyesi’ne yüründü. Eylemde sık sık “NATO Yolu değil kardeşlik yolu!”, “NATO’ya geçit vermeyeceğiz!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Afganistan’dan, Irak’tan, Filistin’den, Anadolu’dan, Kürdistan’dan defol!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!” sloganları atıldı. Basın açıklamasından sonra eylem bitirildi.

23 Haziran Çarşamba günü Saime Kadın Parkı’nda yapılan etkinlik ise birlik adına yapılan konuşmayla başladı. Etkinliğe çevre sakinlerinin ilgisi zayıf oldu. Ancak sloganlarımız ve halaylarımızla NATO karşıtı tepkimizi dile getirdik. Böylece farklı bir bölgede bir eylem örgütlemiş olduk. Mamak İşçi Kültür Evi müzik topluluğunun ezgileri ve okunan şiierlerin ardından etkinlik sona erdi.

Mamak BDSP



Sincan’da NATO karşıtı çalışmalar

Sincan Emperyalizm ve NATO Karşıtı Birlik’in çalışmaları sürüyor. Birlik adına çıkarılan bildirileri çoğaltarak Lale pazar ve Lale tren istasyonunda konuşmalar eşliğinde dağıtıyoruz. 14 Haziran günü ise, İstasyon Mahallesi pazarında ve Sincan tren istasyonunda dağıtım yaptık.

15 Haziran günü Cimşit’deki pazarda ve Sincan şehir merkezinde ajitasyon konuşmaları eşliğinde dağıtımı sürdürdük. Dağıtımlarımız esnasında sivil ve resmi polislerin müdahalesiyle karşılaştık, ancak dağıtımları aksatmadan tamamladık. Ayrıca planlamış olduğumuz basın açıklamalarını Lale Meydanı’nda ve Ulubatlı Hasan Mahallesi pazarında yaptık. Özellikle pazardaki basın açıklamasına kitlenin ilgisi yoğun oldu. Planladığımız söyleşiyi ise konuşmacı olarak çağırmayı düşündüğümüz aydın dostlarımızın yoğun programından dolayı gerçekleştiremedik.

BDSP olarak bağımsız çalışmamız devam ediyor. Sincan bölgesinde ve organize sanayide afişlerimizi yaygınca yaptık ve afişler uzunca bir zaman kaldı. Ayrıca, bildirilerimizi Organize Sanayi trenine, Sincan İstasyonuna, MİTAŞ işçilerine, Bentderesi’nde işçi servislerinde ve Ulus’ta ajitasyon konuşmaları eşliğinde yaygınca dağıttık.

Sincan İşçi Bülteni’nin işçi servisleri ve organize treninde dağıtımı gerçekleştirildi. T. Traktör Fabrikası’na BDSP bildirileri dağıtıldı. Dağıtım sırasında fabrika güvenliğinin müdahalesi dağıtımımızı engelleyemedi.

BDSP Sincan



Bursa’da NATO karşıtı eylem...

24 Haziran günü Bursa NATO ve Bush Karşıtı Birlik tarafından Osmangazi Bursaray önünde yaklaşık 100 kişinin katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Eylemde “İstanbul’u NATO’ya dar edeceğiz!”, “NATO’ya hayır!”, “Kahrolsun emperyalizm!” vb. sloganlar atıldı. Eylem sonrası Bursa’nın üç ayrı merkezinde imza standı açıldı ve bildiri dağıtıldı. (Kızıl Bayrak/Bursa)



Ankara Liseli Gençlik Platformu’nun ÖSS ve NATO protestosu...

“ÖSS’nin kurbanı, NATO’nun askeri olmayacağız!”

Liseli gençlik en temel sorunlarından biri olan ÖSS ve AOBP’ye karşı mücadelesini sürdürüyor. Her geçen gün üniversiteyi kurtuluş yolu olarak gören gençlerin sayısı artarken, buna karşılık eğitimde fırsat eşitsizliği gün geçtikçe derinleşiyor.

ALGP olarak, 20 Haziran günü ÖSS sınavı sonrası, ÖSS-AOBP ve NATO’yu Yüksel Caddesi’nde yaptığımız bir basın açıklamasıyla protesto ettik. Okulların kapalı olması nedeniyle çok geniş bir çalışma yapma imkanı bulamadık. Buna rağmen eylemimize yaklaşık 30 liseli katıldı. Eylemde “ÖSS-AOBP kaldırılsın, herkese sınavsız üniversite hakkı!” yazılı pankartımızı ve dövizlerimizi açtık. Sık sık ÖSS, NATO karşıtı ve devrim ve sosyalizm şiarlarımızı haykırdık. Gençliğin geleceğini karartan bu haksız sınavı teşhir ettik. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“... İlköğretimden, ortaöğretime ve üniversitelere kadar eğitim sistemi baştan aşağı daha çok kâr hırsı üzerinden şekillenip dururken, bizler ailemizin boğazından bir yana ayırdığı paralarla okutulan emekçi çocuklarıyız. Kapitalist sistemin acımasız yüzü karşısında üniversiteli olarak iyi bir gelecek kurma hayaliyle çıkmaya çalışırız. Ardından da bu düşlerimizin altında kalan yine bizler oluruz. Bu düzenin bize sunduğu tek gelecek diplomalı işsiz olmak, yada üniversite kapılarından geri dönerek ucuz iş gücü olmak, emperyalizmin kurşun askeri olmak, kısacası sermayenin kulu kölesi olmaktır...”

Eşit, parasız, bilimsel, anadilde, demokratik eğitim mücadelemiz güçlenerek sürecek.

Ankara Liseli Gençlik Platformu