8 Mayıs'04
Sayı: 2004/18 (10)


  Kızıl Bayrak'tan
  İki 1 Mayıs, iki eğilim ve reformistlerin hezeyanları
  Saraçhane'de 20 bin işçi ve emekçi buluştu...
  Şişli'de icazetli 1 Mayıs
  Ankara'da 1 Mayıs
  1 Mayıs eylemleri...
  1 Mayıs eylemleri...
  Komünist bir işçinin kaleminden 1 Mayıs...
  Edirne'deki polis vahşeti, Türkiye'deki devlet gerçeğine tutulan bir aynadır...
  Yeni Ceza İnfaz Yasa Tasarısı mecliste...
  Selma Kubat: ÖO Direnişi'nin 111. şehidi
  Deniz, Hüseyin, Yusuf... 6 Mayıs şehitleri anıldı
  YÖK yasası üzerine çatışma sürüyor
  Tek çözüm yolu örgütlü mücadele!
  1 Mayıs, Saraçhane ve işçi hareketi
  Almanya'da 1 Mayıs gösterileri...
  Dünya'da 1 Mayıs...
  NATO: İşçi sınıfı ve emekçi halklara karşı emperyalistlerin kirli savaş örgütü
  İşkence fotoğrafları emperyalist barbarlığın Irak'tan yansıyan kirli suretidir
  İşgal güçleri Felluce'de kuşatmayı kaldırmak zorunda kaldı...
  Siyonist cellatlar Filistinli çocukları katlediyor!
  AB'nin doğuya genişlemesi...
  Kürdistan'daki siyasal akımlar-1
  Kadının kurtuluşu sosyalizmde!
  Mücadele postası

Bu sayının PDF formatını download etmek için tıklayın



 
ALPG olarak alandaydık...

ALPG olarak yoğun bir faaliyet yürüterek 1 Mayıs’a hazırlandık. 1 Mayıs öncesi yaptığımız  şenlik ve basın açıklamasından sonra 5 lisenin önüne ve duraklara “1 Mayıs’ta alanlara!/ALGP” ve “Paralı eğitime, staj sömürüsüne, AOÖBP’ye ve ÖSS’ye karşı 1 Mayıs’ta alanlara!/ALGP” imzalı afişlerimizi yaptık.

1 Mayıs günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayan yürüyüşe katıldık. Miting alanı olan Uğur Mumcu Meydanı’na kadar BDSP pankartı arkasında yürüdük. Alana ALGP imzalı pankartımızı açarak girdik, ALGP imzalı kuşlarımızı yoğun bir şekilde yaptık.

ALGP/Adana



Çanakkale:

“Yaşasın devrimci 1 Mayıs!”

Çanakkale’de 1 Mayıs yaklaşık 1000 kişilik bir katılımla kutlandı. Salı Pazarı mevkiinde toplanan kitle sloganlarla birlikte yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Eyleme sendikalardan Eğitim-Sen, BES, DİSK, SES, reformist çevrelerden EMEP, ÖDP, DEHAP, düzen partilerinden CHP, İP pankartlarıyla katıldı.

Öğrenci gençlik, Çanakkale Öğrenci Koordinasyonu ve Devrimci Demokrat Öğrenciler imzalı pankartlarıyla alanda yerini aldı. Ekim Gençliği, DGH, Uzun Yürüyüş dergisi okurları ile bağımsız öğrenciler “Emperyalizmin savaş ordusu NATO’ya karşı enternasyonal birlik!/Devrimci Demokrat Öğrenciler” imzalı pankart ile katıldı. Sık sık “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Yaşasın devrimci 1 Mayıs!”, “NATO’dan çıkılsın, üsler kapatılsın!” sloganları atıldı. Eylemde devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunulmaması büyük bir eksiklikti.

Ekim Gençliği/Çanakkale



Kayseri’de 1 Mayıs: “NATO’ya hayır!”

Kayseri’de 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağı son ana bırakıldı. Bu durum katılımı olumsuz yönde etkiledi. Yaklaşık olarak 500 kişinin katıldığı mitingde TÜMTİS, Harb-İş, Eğitim-Sen, SES, BES, İHD, BDSP, ESP, EMEP ve ÖDP kortejleri yeraldı.

Komünistler “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın/BDSP” imzalı pankart altında yürüdüler. Mitingte “NATO’ya hayır!”, “Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo’yu unutmayın!”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Kölelik yasaları kaldırılsın!” sloganları sıklıkla atıldı.

Kızıl Bayrak/Kayseri



Sivas’ta 1 Mayıs

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs, bu yıl Sivas’ta da bir mitingle kutlandı. Katılımcı kitle ağırlıklı olarak öğrencilerden oluşuyordu. Eylemde, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “İçerde dışarda hücreleri parçala!”, “NATO’ya geçit yok!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı. Genç komünistler tüm gençlik güçlerine ortak bir pankart altında mitinge katılma çağrısı yaptılar, ancak bu çağrı kabul görmedi. Bunun üzerine Gençlik Derneği’nden arkadaşlarla birlikte eyleme katıldık. Son dönemdeki saldırı, komplo ve baskılara karşı ortak sloganlarımızı haykırdık. Eylem komitesinin eylemi geçiştirmesine ve alana 7-8 kişiyle gelen Eğitim-Sen’e karşı da ortak protestoda bulunduk.

Mevlana Meydanı’nda saat 12.00’de başlayan eylem saat 15.00’de halay ve sloganlarla bitirildi

Sivas’tan Kızıl Bayrak okurları



İzmir’de İktisat Kongresi protesto edildi...

“İMF değil üretenler yönetsin!”

5-9 Mayıs tarihleri arasında dördüncüsü yapılan İktisat Kongresi, 5 Mayıs günü kongrenin yapıldığı Fuar’ın Basmane kapısı tarafında bulunan Konak Belediyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 200 emekçinin katıldığı eylem KESK tarafından organize edildi.

İşçi sınıfı ve emekçilere yapılacak saldırıların planlandığı kongreye, İMF Başkan Vekili, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı, OECD Genel Sekreteri, Dünya Bankası Baş Ekonomisti, diğer uluslararası kuruluş temsilcileri ile Türkiye’den hükümet temsilcileri katıldılar. Emperyalist tekellerin ve işbirlikçi burjuvazinin çıkarları doğrultusunda gündeme gelen kongreye dönük tepkiler yeterli hazırlıkların yapılmaması nedeniyle zayıf kaldı. Eyleme kamu emekçilerinin yanısıra reformist çevreler ve devrimci gruplar da katıldı.

BDSP güçleri eyleme çeşitli şiarların yazılı olduğu BDSP önlükleriyle katıldılar. Eylem, 28-29 Haziran’da İstanbul’da yapılacak NATO zirvesine karşı, Dolmabahçe’de 6. Filo’yu denize döken Denizler’in izinden gitme çağrısıyla bitirildi. Eylemde “İMF değil üretenler yönetsin!”, “Kahrolsun ABD emperyalizmi!”, “İMF defol, bu memleket bizim!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak/İzmir